Οφέλη για Δημόσιο και φορολογουμένους

Οφέλη για Δημόσιο και φορολογουμένους

Μιλώντας στο συνέδριο του Κύκλου Ιδεών «Η Ελλάδα Μετά», είπε ότι σε αυτά που θα εισπράξει το Δημόσιο με την αποεπένδυση πρέπει να προστεθούν αυτά που έχει πάρει από το PSI, το «κούρεμα» των ομολόγων

2' 25" χρόνος ανάγνωσης

Τη δική του απάντηση σε όσους υποστηρίζουν ότι το ελληνικό Δημόσιο έχασε πολλά δισεκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη των τραπεζών, αφού δεν θα πάρει πάνω από 5-10 δισ. ευρώ από την αποεπένδυση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ενώ συνεισέφερε 30-40 δισ. ευρώ, έδωσε χθες ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Μιλώντας στο συνέδριο του Κύκλου Ιδεών «Η Ελλάδα Μετά», είπε ότι σε αυτά που θα εισπράξει το Δημόσιο με την αποεπένδυση πρέπει να προστεθούν αυτά που έχει πάρει από το PSI, το «κούρεμα» των ομολόγων, που στοίχισε στις τράπεζες γύρω στα 50 δισ. ευρώ, καθώς και τα τεράστια μερίσματα από την Τράπεζα της Ελλάδος. «Αν βάλετε τη σούμα, το Δημόσιο έχει ωφεληθεί, ο φορολογούμενος έχει ωφεληθεί», σημείωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.

Πλατφόρμα για τις ψηφιακές μεταβιβάσεις ακινήτων

Τις ψηφιακές μεταβιβάσεις ακινήτων «ξεκλειδώνει» ο διαγωνισμός που προκήρυξε, χθες, η Κοινωνία της Πληροφορίας. Στόχος του έργου της τάξεως του 1 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) είναι η υφιστάμενη πλατφόρμα να καλύπτει τις συμβολαιογραφικές πράξεις μεταβίβασης, γονικής παροχής, δωρεάς και κληρονομιάς ακινήτου. Οταν το έργο ολοκληρωθεί, θα καθίσταται δυνατή η ολοκλήρωση κάθε συμβολαιογραφικής πράξης με τη σύνταξη ψηφιακού συμβολαίου, το οποίο θα υπογράφεται ψηφιακά τόσο από τα εμπλεκόμενα μέρη όσο και από τον συμβολαιογράφο.

Στήριξη στην πρωταθλήτρια Ντρισμπιώτη από Motor Oil

Το ταξίδι της πρωταθλήτριας στο βάδην Αντιγόνης Ντρισμπιώτη προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι στηρίζει ο όμιλος Motor Oil. Στο πλαίσιο του προγράμματος «Φροντίζω», προχωράει σε χορηγική συνεργασία με την πρωταθλήτρια στο βάδην. Η Μotor Oil θα σταθεί συνοδοιπόρος στο πλευρό της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη στην πορεία της για νέες κατακτήσεις, φροντίζοντας ουσιαστικά και έμπρακτα για την καλύτερη προετοιμασία της, αναφέρει η εταιρεία στη σχετική ανακοίνωσή της.

Η εισαγωγή στο Χ.Α. της Trade Estates

Την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει τελικά η διαπραγμάτευση των μετοχών της Trade Estates ΑΕΕΑΠ στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Το αρχικό χρονοδιάγραμμα προέβλεπε αυτό να συμβεί σήμερα, Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, ωστόσο τελικά δεν θα συμβεί για λόγους διαδικαστικούς, που δεν αφορούν την εταιρεία, αλλά τις ίδιες τις χρηματιστηριακές αρχές. Με την είσοδο της Trade Estates του ομίλου Φουρλή στο X.A., θα απομένει πλέον η εισαγωγή της Noval του ομίλου Βιοχάλκο και της Orilina της Brevan Howard και του επενδυτή Τρύφωνα Νάτση, προκειμένου να ολοκληρωθεί το «παζλ» των εισηγμένων ΑΕΕΑΠ.

Εντατικοποίηση ελέγχων ζητεί η ΓΣΕΕ

Την επανασυγκρότηση του Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου της Επιθεώρησης Εργασίας και την εντατικοποίηση των ελέγχων ζητεί εκ νέου η ΓΣΕΕ, με αφορμή τις πρόσφατες περιπτώσεις παραβίασης της εργατικής νομοθεσίας, που σε κάποιες περιπτώσεις οδηγούν σε εργατικά δυστυχήματα. Η Συνομοσπονδία χαρακτηρίζει επιτακτική την ανάγκη διεξοδικής διερεύνησης και απόδοσης ευθυνών για τον θάνατο 62χρονου εργάτη σε εργοτάξιο ασφαλτομίγματος στην περιοχή της Λαμίας, ο οποίος εγκλωβίστηκε σε κατασκευαστικό μηχάνημα. Παράλληλα, τονίζει ότι η υπόθεση εκβίασης, επίθεσης και απειλών εις βάρος 54χρονου εργαζομένου σε εταιρεία παροχής υπηρεσιών καλλωπισμού στη Θεσσαλονίκη που διερευνάται από την αστυνομία, φανερώνει το μέγεθος του προβλήματος, ενώ παράλληλα αναδεικνύει την αναγκαιότητα τέτοια φαινόμενα να καταγγέλλονται και να τιμωρούνται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT