Σκρέκας: 660 προϊόντα έχουν ενταχθεί στη μόνιμη μείωση τιμής

Σκρέκας: 660 προϊόντα έχουν ενταχθεί στη μόνιμη μείωση τιμής

Ο υπουργός Ανάπτυξης επισκέφθηκε σούπερ μάρκετ στο Γαλάτσι

1' 12" χρόνος ανάγνωσης

Συνολικά 660 προϊόντα από 53 εταιρείες έχουν ενταχθεί στην πρωτοβουλία της «μόνιμης μείωσης τιμής», ξεπερνώντας τον αρχικό στόχο της κυβέρνησης που ήταν στα 500 προϊόντα, όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σκρέκας βρέθηκε νωρίτερα σήμερα σε σούπερ μάρκετ στην περιοχή του Γαλατσίου, και αναφερόμενος στο εν λόγω μέτρο τόνισε ότι ο επόμενος στόχος είναι τα προϊόντα για τις βασικές ανάγκες του νοικοκυριού να φτάσουν τα 1.000

«Μέχρι το βράδυ της Τετάρτης είχαμε 660 προϊόντα από 53 προμηθευτές που έχουν ενταχθεί στην πρωτοβουλία και έχουμε ξεπεράσει τον αρχικό στόχο της κυβέρνησης για τουλάχιστον 500 προϊόντα καθημερινής ανάγκης για τα ελληνικά νοικοκυριά. Οι εντατικοί έλεγχοι για να αποτρέψουμε φαινόμενα αισχροκέρδειας συνεχίζονται. Είδαμε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο σε τιμή κάτω από 10 ευρώ», δήλωσε ο κ. Σκρέκας. 

Παράλληλα, ο υπουργός υπογράμμισε πως έχουν τοποθετηθεί τα καρτελάκια μόνιμης μείωσης τιμής τα οποία υποδηλώνουν πως το αντίστοιχο προϊόν ανήκει στο πρόγραμμα και έχει μειώσει την τιμή του τουλάχιστον 5% και για τουλάχιστον 6 μήνες.

Ο κ. Σκρέκας πρόσθεσε πως «η μάχη για τη μείωση των τιμών συνεχίζεται σε τρεις άξονες»:

  • Συνεχείς και εντατικοί έλεγχοι στην αγορά, σε όλα τα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας για αποτροπή φαινομένων αισχροκέρδειας
  • Πρωτοβουλία «μόνιμης μείωσης τιμής», όπου ζητάμε από τους προμηθευτές να μειώσουν σταθερά και μόνιμα την τιμή των προϊόντων τους
  • και το «καλάθι του νοικοκυριού» που συνεχίζει και ο καταναλωτής μπορεί να βρει προϊόντα με τις χαμηλότερες τιμές ώστε να καλύψει τις καθημερινές ανάγκες.
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT