«Εξαιρετικά θετική για την Ελλάδα» η απόφαση της ΕΚΤ για τη Scope Ratings

«Εξαιρετικά θετική για την Ελλάδα» η απόφαση της ΕΚΤ για τη Scope Ratings

Η Scope Ratings έχει ήδη αναβαθμίσει από τον περασμένο Αύγουστο το αξιόχρεο του ελληνικού Δημοσίου στην επενδυτική βαθμίδα

46" χρόνος ανάγνωσης

Είδηση «εξαιρετικά θετική για την Ελλάδα» χαρακτηρίζουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να συμπεριλάβει τη Scope Ratings στους αναγνωρισμένους οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως η Scope Ratings έχει ήδη αναβαθμίσει από τον περασμένο Αύγουστο το αξιόχρεο του ελληνικού Δημοσίου στην επενδυτική βαθμίδα, αναφέρουν οι ίδιοι παράγοντες, επισημαίνοντας πως «οι αναβαθμίσεις αποτελούν επιβράβευση της οικονομικής πολιτικής τής κυβέρνησης».  

Η οικονομική πολιτική «στέλνει ισχυρό μήνυμα εμπιστοσύνης στους επενδυτές. Θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο!», σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται πως το Δ.Σ. της ΕΚΤ αποφάσισε να αποδεχθεί τον οργανισμό αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Scope Ratings GmbH (Scope Ratings), ως νέο εξωτερικό ίδρυμα αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας, για τους σκοπούς του Πλαισίου Πιστοληπτικής Αξιολόγησης του Ευρωσυστήματος.

Σημειώνεται πως στις 20 Οκτωβρίου ο επίσης αναγνωρισμένος από την ΕΚΤ οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης S&P έδωσε την επενδυτική βαθμίδα στα ελληνικά ομόλογα, αναβαθμίζοντας το αξιόχρεό τους σε ΒΒΒ- από ΒΒ+ με σταθερές προοπτικές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT