Επένδυση 10 εκατ. από την εταιρεία συσκευασίας «Πλαστικά Θράκης Pack»

Επένδυση 10 εκατ. από την εταιρεία συσκευασίας «Πλαστικά Θράκης Pack»

Στόχος, η αύξηση της ετήσιας παραγωγικής δυναμικότητας κατά 4.000 τόνους

1' 33" χρόνος ανάγνωσης

Το ποσό των 10 εκατ. ευρώ επενδύει ο όμιλος «Πλαστικά Θράκης» με στόχο την αύξηση της ετήσιας παραγωγικής δυναμικότητας, κατά 4.000 τόνους, της θυγατρικής του εταιρείας «Πλαστικά Θράκης Pack» (Thrace Pack) που δραστηριοποιείται στον τομέα της συσκευασίας.

Η εισηγμένη βιομηχανία αποσκοπεί, μέσω της συγκεκριμένης επένδυσης, στην αποτελεσματικότερη, αμεσότερη και πιο ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση των πελατών της ελληνικής αγοράς, διαθέτοντας ένα πληρέστερο χαρτοφυλάκιο προϊόντων.

Οπως και στην περαιτέρω ανάπτυξη των εξαγωγών και τη συνακόλουθη ενίσχυση της εξωστρέφειας του ομίλου. Συγκεκριμένα, το επενδυτικό πρόγραμμα της «Πλαστικά Θράκης» περιλαμβάνει την αναβάθμιση μηχανολογικού εξοπλισμού:

• Παραγωγής προϊόντων πλαστικής συσκευασίας με την τεχνολογία Injection Moulding. Πρόκειται για τη βασική τεχνολογία παραγωγής πλαστικών δοχείων και προϊόντων που απευθύνονται κυρίως στον κλάδο τροφίμων, στους κλάδους ξενοδοχείων, εστίασης και στη βιομηχανία των χρωμάτων.

• Με την τεχνολογία Thermoforming, στην οποία στηρίζεται η παραγωγή μικρών πλαστικών δοχείων, που απευθύνονται κυρίως στον κλάδο των τροφίμων και ειδικότερα των γαλακτοκομικών προϊόντων.

• Παραγωγής προϊόντων χάρτινης συσκευασίας, για προϊόντα που απευθύνονται κυρίως στον κλάδο εστίασης, συμπληρωματικά στο υφιστάμενο προϊοντικό χαρτοφυλάκιο.

Οπως ανακοίνωσε η «Πλαστικά Θράκης», οι νέες επενδύσεις, που είναι συμβατές με τις πρακτικές της βιώσιμης ανάπτυξης, θα συνεισφέρουν στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Αναμένεται να βρίσκονται σε πλήρη παραγωγική λειτουργία εντός του πρώτου εξαμήνου του 2024, ενώ η χρηματοδότηση των νέων επενδύσεων θα πραγματοποιηθεί με συνδυασμό ιδίων και δανειακών κεφαλαίων.

To 2022, η Thrace Pack ενίσχυσε τον κύκλο εργασιών κατά 10%, στα 78,5 εκατ. ευρώ, και κατέγραψε αύξηση των κερδών προ φόρων κατά 1,1%, σε περίπου 6 εκατ. ευρώ. Πρόσφατα, η εταιρεία ολοκλήρωσε και μία ακόμη επένδυση της τάξεως των 6 εκατ. ευρώ, που είχε ως αντικείμενο την επέκταση της μονάδας που λειτουργεί στη ΒΙΠΕ Ιωαννίνων.

Ο όμιλος «Πλαστικά Θράκης» εμφάνισε το πρώτο εξάμηνο, σε ετήσια βάση σύγκρισης, μειωμένο κατά 15,3% κύκλο εργασιών, στα 180 εκατ. ευρώ, με τη λειτουργική κερδοφορία (Ebitda) να υποχωρεί κατά 19,7% και να διαμορφώνεται σε περισσότερα από 24 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT