Εξαγορά ελληνικής startup από την Intel

2' 39" χρόνος ανάγνωσης

Αλλη μία ελληνική νεοφυής εταιρεία περιήλθε στον έλεγχο αμερικανικού κολοσσού τεχνολογίας. Ο λόγος για την ελληνική εταιρεία τεχνολογίας InAccel, η οποία εξαγοράστηκε από την Intel, με το σχετικό deal –που είχε γράψει η «Κ»– να κλείνει πριν από μόλις λίγες ημέρες. Η μικρή εξαγορά λαμβάνει περισσότερο τη μορφή του acquihiring, αφού η ολιγομελής ομάδα της ελληνικής startup ενσωματώνεται στο δυναμικό του κολοσσού. Με το λογισμικό που έχει αναπτύξει, η ελληνική νεοφυής εταιρεία μπορεί να διευκολύνει τη χρήση της νέας γενιάς επεξεργαστών τεχνητής νοημοσύνης της Intel στο cloud (cloud deployment). Εκτός από την InAccel, τελευταία έχουν πραγματοποιηθεί και άλλες αντίστοιχες εξαγορές. Ενδεικτικά, η ελληνική Code BGP, spin-off του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Ερευνας (ΙΤΕ), εξαγοράστηκε από τη Cisco, ενώ και η ελληνική Mist.io φέρεται να εξαγοράστηκε από την Dell.

Στήριξη στη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ από Σολτς

Ο Γερμανός καγκελάριος Ολαφ Σολτς υποστήριξε πλήρως την επιθετική στάση που τηρεί η ΕΚΤ στη νομισματική πολιτική της για τη μείωση του πληθωρισμού. «Η καταπολέμηση του πληθωρισμού είναι ένα από τα πιο σημαντικά καθήκοντα της κεντρικής τράπεζας», είπε ο Σολτς κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο με τον Ελληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, απαντώντας σε ερώτηση για το πληθωριστικό βάρος που επιβαρύνει και τις δύο χώρες. «Ο πληθωρισμός δυσκολεύει τους πολίτες και τις εταιρείες μας, επομένως αυτή είναι μια καλή απόφαση της ΕΚΤ», πρόσθεσε ο Γερμανός καγκελάριος.

Επανέκδοση 10ετούς ομολόγου από τον ΟΔΔΗΧ

Σε νέα δημοπρασία προχωράει σήμερα ο ΟΔΔΗΧ, με την επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου που εκδόθηκε τον Ιανουάριο (σταθερού επιτοκίου 4,25%) για την άντληση έως 200 εκατ. ευρώ. Σκοπός και αυτής της επανέκδοσης είναι η ικανοποίηση της επενδυτικής ζήτησης και ταυτόχρονα η διευκόλυνση της λειτουργίας της δευτερογενούς αγοράς ομολόγων. Η δημοπρασία αποτελεί μέρος του προγράμματος δημοπρασιών για το β΄ εξάμηνο και είναι η τελευταία για το έτος.

Η χρήση φωτοβολταϊκών στη βιομηχανία

Να δουλέψουν οι ενεργοβόρες βιομηχανίες ως «μπαταρίες», μετατοπίζοντας το φορτίο τους ανάλογα με τη ζήτηση, είναι η αντιπρόταση του προέδρου της ΕΒΙΚΕΝ, Αντώνη Κοντολέοντος, στα σχέδια Σκυλακάκη για προσθήκη μπαταριών στα φωτοβολταϊκά προκειμένου να δημιουργηθεί ηλεκτρικός χώρος. Οι χαλυβουργίες, σύμφωνα με όσα είπε χθες στο συνέδριο του ΙΕΝΕ ο κ. Κοντολέων, αφενός, μπορούν να λειτουργούν όλες τις ώρες που παράγουν τα φωτοβολταϊκά 300 MW και να απορροφούν την παραγωγή τους, αφετέρου, έχουν τη δυνατότητα να διακόπτουν τη λειτουργία τους κατά τη διάρκεια όλων των ωρών αιχμής, ενώ οι μπαταρίες μόνο για 2-4 ώρες αντίστοιχα.

Συνάντηση για θέματα ασφάλειας στην εργασία

Την πρόθεσή του να προχωρήσει στην αναμόρφωση ενιαίου κώδικα Υγιεινής και Ασφάλειας στην Εργασία (ΥΑΕ) δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Σπανάκης στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Τεχνικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΟΣΕΤΕΕ) Ανδρέα Στοϊμενίδη, σε συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε. Εκεί, ο κ. Στοϊμενίδης ενημέρωσε τον υφυπουργό για τη δύσκολη κατάσταση στην υγιεινή και ασφάλεια και την κλιμάκωση των εργατικών δυστυχημάτων στη χώρα μας, τις προτεραιότητες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία, για τις θέσεις της ΓΣΕΕ στα γενικά ζητήματα ΥΑΕ, αλλά και για τα ειδικότερα ανά κλάδο. Η συνάντηση έγινε σε κλίμα καλής συνεργασίας. O κ. Σπανάκης, αναφερόμενος στις προτεραιότητες του υπουργείου για συγκρότηση και αναμόρφωση ενιαίου κώδικα ΥΑΕ και για βελτίωση των ανάλογων ζητημάτων, ζήτησε συνεχή ενημέρωση και συνεργασία για τα σχετικά θέματα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT