«Κλειδί» η αύξηση των συναλλαγών

Σε στάση αναμονής οι επενδυτές στο Χρηματιστήριο

1' 37" χρόνος ανάγνωσης

Με μικρές διακυμάνσεις, ήπια πτώση και περιορισμένο τζίρο κινήθηκε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Παρασκευή, αφομοιώνοντας τα επίπεδα πάνω από τις 1.250 μονάδες και κρατώντας τα κεκτημένα. Σύμφωνα με αναλυτές, η αύξηση των συναλλαγών είναι μια συνθήκη που μπορεί να ξαναβάλει τον Γενικό Δείκτη σε τροχιά προσέγγισης των υψηλών του 2023. Η διαφυγή, ωστόσο, από την αντίσταση των 1.300 μονάδων δεν θα είναι μια εύκολη υπόθεση και θα απαιτήσει σταθεροποίηση των συναλλαγών πάνω από τα 100 εκατ. ευρώ.

Πιο αναλυτικά, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με πτώση 0,14% στις 1.258,76 μονάδες, ενώ ο τζίρος ανήλθε στα 64,7 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχώρησε κατά 0,15% στις 3.069,56 μονάδες, στο +0,47% έκλεισε ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης και στις 2.094,6 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κατέγραψε οριακές απώλειες 0,03% στις 1.061,89 μονάδες.

Στα blue chips, απώλειες 2,82% κατέγραψε η Quest και ακολούθησαν Jumbo, Ελλάκτωρ, Σαράντης και HELLENiQ ENERGY με πτώση άνω του 1%. Mε κέρδη 1,43% έκλεισε η Cenergy και ακολούθησαν με ήπια κέρδη Eurobank, Alpha Bank, ΔΕΗ, Motor Oil, ΟΤΕ και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε χθες με πτώση 0,14% στις 1.258,76 μονάδες, ενώ ο τζίρος ανήλθε στα 64,7 εκατ. ευρώ.

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε κέρδη 0,66%, ενώ ο τραπεζικός ενισχύθηκε κατά 0,2%.

Η Εθνική Τράπεζα άλλαξε για τα καλά το χρηματιστηριακό κλίμα, επισκίασε κάθε εξέλιξη από το εξωτερικό και έδωσε τεράστια αυτοπεποίθηση στην αγορά μετά την ολοκλήρωση της διάθεσης των μετοχών του ΤΧΣ, σχολιάζει ο Μάνος Χατζηδάκης της Beta Securities. Για πρώτη φορά ύστερα από καιρό οι επενδυτές είχαν τη δυνατότητα να καταγράψουν άμεσα μια σπουδαία απόδοση επαναπροσδιορίζοντας την αντίληψη που είχαν για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο.

Οπως και να ‘χει, η διαδικασία και το αποτέλεσμα των συναλλαγών της Εθνικής Τράπεζας άλλαξαν το τοπίο προς το θετικότερο, και άνοιξαν την όρεξη για τα επόμενα εγχειρήματα πώλησης μετοχών, υποστηρίζει ο αναλυτής. Για την ίδια την Εθνική Τράπεζα ήταν μια ψήφος εμπιστοσύνης και μια παρακαταθήκη, που θα λειτουργήσει καταλυτικά για τη μετέπειτα πορεία της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT