Ο γιος μου επένδυσε σε crypto και έχασε

Κανείς δεν είναι προφήτης στον τόπο του, συμπεριλαμβανομένης της προέδρου της EKT Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία παραδέχθηκε την Παρασκευή ότι ο γιος της έχασε «σχεδόν όλες» τις επενδύσεις του σε κρυπτονομίσματα, παρά τις πολλές προειδοποιήσεις

2' 42" χρόνος ανάγνωσης

Κανείς δεν είναι προφήτης στον τόπο του, συμπεριλαμβανομένης της προέδρου της EKT Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία παραδέχθηκε την Παρασκευή ότι ο γιος της έχασε «σχεδόν όλες» τις επενδύσεις του σε κρυπτονομίσματα, παρά τις πολλές προειδοποιήσεις. Η Λαγκάρντ έχει επιχειρηματολογήσει εδώ και καιρό κατά των κρυπτονομισμάτων, αποκαλώντας τα κερδοσκοπικά, άχρηστα και εργαλείο που χρησιμοποιείται συχνά από εγκληματίες για παράνομες δραστηριότητες. «Με αγνόησε εντελώς, κάτι που έχει δικαίωμα να κάνει», είπε η Λαγκάρντ σε εκδήλωση με φοιτητές στη Φρανκφούρτη. «Και έχασε σχεδόν όλα τα χρήματα που είχε επενδύσει. Oταν ξαναμίλησα μαζί του για αυτό, δέχθηκε απρόθυμα ότι είχα δίκιο», τόνισε. «Εχω, όπως καταλαβαίνετε, πολύ κακή γνώμη για τα κρυπτονομίσματα. Οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να επενδύουν τα χρήματά τους όπου θέλουν, οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να κερδοσκοπούν όσο θέλουν, (αλλά) δεν πρέπει να είναι ελεύθεροι να συμμετέχουν σε ποινικά κολάσιμες εμπορικές συναλλαγές και επιχειρήσεις», συμπλήρωσε.

Εκδοση εντόκων γραμματίων για μικροεπενδυτές

Σε νέα διάθεση εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας σε ιδιώτες επενδυτές προχωράει ο ΟΔΔΗΧ την επόμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο της δημοπρασίας ύψους 625 εκατ. ευρώ που θα διενεργηθεί την Τετάρτη. Οπως και κατά τις προηγούμενες αντίστοιχες δημοπρασίες, οι ιδιώτες που επιθυμούν να προμηθευτούν τα νέα έντοκα μπορούν να το κάνουν μέσω δημόσιας εγγραφής σε οποιαδήποτε τράπεζα ή χρηματιστηριακή εταιρεία, με ανώτατο ποσό τα 15.000 ευρώ. Η περίοδος εγγραφών ξεκινάει την Τρίτη 28 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 30 του μηνός.

Πτήσεις Αθήνα – Κουβέιτ 12 μήνες τον χρόνο

Την Αθήνα με το Κουβέιτ θα συνδέει δύο φορές την εβδομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου η Kuwait Airways. Ο κρατικός αερομεταφορέας του Κουβέιτ ξεκίνησε, ύστερα από 20 χρόνια, να δραστηριοποιείται εκ νέου στην ελληνική αγορά, πραγματοποιώντας πτήσεις από την Αθήνα προς τη Μύκονο το περασμένο καλοκαίρι. Ωστόσο, διαβλέποντας τις προοπτικές της ελληνικής αγοράς, αποφάσισε να συνεχίσει τις πτήσεις όλο τον χρόνο, αναθέτοντας τη γενική αντιπροσώπευσή της στη Mideast Travel.

Η Wolt υπέβαλε τα στοιχεία του 2021

Μπορεί να κοντεύει να τελειώσει το 2023, αλλά η Wolt μόλις χθες δημοσίευσε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο τις οικονομικές καταστάσεις της για τη χρήση του… 2021. Υπενθυμίζεται ότι ακριβώς λόγω της αθέτησης αυτής της υποχρέωσης είχε επιβληθεί στην εταιρεία αναστολή καταχώρισης από τις 19 Ιανουαρίου 2023, η οποία ήρθη χθες. Για την ιστορία, ο κύκλος εργασιών της Wolt το 2021 υπερτετραπλασιάστηκε καθώς, από 5,9 εκατ. ευρώ το 2020, έφτασε τα 25,58 εκατ. ευρώ το 2021, αύξηση δηλαδή κατά 333,20%, ενώ τα λειτουργικά κέρδη έφτασαν τις 621.450 ευρώ, από 393.426 ευρώ το 2020.

Ανησυχία από ASML μετά τη νίκη Βίλντερς

Η εκλογική νίκη της Ακροδεξιάς στην Ολλανδία προκαλεί σοκ εντός και εκτός συνόρων σε πολίτες και επιχειρηματίες. Κι αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στην έκκληση που απηύθυνε η ASML, η εταιρεία-κολοσσός η οποία έχει την υψηλότερη χρηματιστηριακή αξία στη χώρα και προμηθεύει όλες τις εταιρείες υψηλής τεχνολογίας με τον ανάλογο εξοπλισμό κατασκευής ημιαγωγών. Η εκπρόσωπός της Μονίκ Μολς ζήτησε να συγκροτηθεί μια αξιόπιστη κυβέρνηση, η οποία θα ακολουθεί συνεκτική και μακρόπνοη πολιτική, πράγμα απαραίτητο και ζωτικό για να ευημερεί ο τεχνολογικός κλάδος. Εταιρείες όπως η ASML και η Philips στηρίζονται σε μέγιστο βαθμό στην προσέλκυση ξένων εξειδικευμένων επαγγελματιών, την ώρα που ο νικητής των εκλογών Γκερτ Βίλντερς στηρίζει την πολιτική του σε εκστρατείες κατά της ενσωμάτωσης μεταναστών/ριών και στο αίτημα για δημοψήφισμα σχετικά με τη συμμετοχή της χώρας στην Ε.Ε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT