Σε νέες δραστηριότητες στοχεύει η ΔΕΗ

Σε νέες δραστηριότητες στοχεύει η ΔΕΗ

Στην έκτακτη γενική συνέλευση που έχει ορίσει για τις 14 Δεκεμβρίου, το καταστατικό της εταιρείας τροποποιείται για να συμπεριλάβει δραστηριότητες σε μια σειρά από κλάδους

2' 43" χρόνος ανάγνωσης

Σε ένα νέο πεδίο δραστηριοτήτων στοχεύει η ΔΕΗ και προχωράει στην τροποποίηση του καταστατικού της. Στην έκτακτη γενική συνέλευση που έχει ορίσει για τις 14 Δεκεμβρίου, το καταστατικό της εταιρείας τροποποιείται για να συμπεριλάβει δραστηριότητες σε μια σειρά από κλάδους και συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις επεξηγήσεις επ’ αυτού στη σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της: την ίδρυση ή συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο εταιρειών παροχής χρηματοπιστωτικών ή επενδυτικών υπηρεσιών. Την άσκηση εμπορικής και βιομηχανικής δραστηριότητας στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και υπηρεσιών πληροφορικής. Παροχή υπηρεσιών προς τρίτους σε θέματα μελέτης, διαχείρισης και επίβλεψης έργων. Μελέτη, κατασκευή, συντήρηση, διαχείριση, εκμετάλλευση και λειτουργία μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων και αποβλήτων, περιλαμβανομένης της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από απόβλητα. Αξιοποίηση κινητής και ακίνητης περιουσίας. Συμμετοχή σε δημόσιους διαγωνισμούς ΣΔΙΤ ως και ίδρυση ή συμμετοχή σε εταιρείες ειδικού σκοπού.

Στην Αθήνα η παγκόσμια βιομηχανία του LNG

Σημείο συνάντησης της παγκόσμιας βιομηχανίας LNG θα αποτελέσει από σήμερα και μέχρι την 1η Δεκεμβρίου η Αθήνα, η οποία θα φιλοξενήσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το World LNG Summit & Awards. Πρόκειται για την κορυφαία πλατφόρμα αξιόπιστων πληροφοριών, εμπειρογνωμοσύνης και ανάλυσης, υποστηρίζοντας την παγκόσμια αλυσίδα αξίας LNG, φυσικού αερίου και ενέργειας στην περιοχή. Η 23η διοργάνωση, με οικοδεσπότες τη ΔΕΠΑ Εμπορίας και τον ΔΕΣΦΑ, θα συγκεντρώσει περισσότερους από 500 συμμετέχοντες και 95 ομιλητές από 45 χώρες.  

Στο Προεδρικό Μέγαρο το προεδρείο της ΓΣΕΕ

Τα προβλήματα των εργαζομένων, κυρίως αυτών που ανήκουν στις πλέον ευάλωτες ομάδες, έθεσε το προεδρείο της ΓΣΕΕ στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με την οποία συναντήθηκε χθες. Μετά τη συνάντηση, μάλιστα, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος δήλωσε πως την εποχή της μεγάλης ακρίβειας, η οποία απ’ ό,τι φαίνεται δεν είναι κάτι εφήμερο αλλά ήρθε για να μείνει, δεν υπάρχει άλλος τρόπος για τη στήριξη του κόσμου της μισθωτής εργασίας, από το να δοθούν αυξήσεις.

«Μποναμάς» 42,5 εκατ. για την Ελλάκτωρ 

Με «χριστουγεννιάτικο μποναμά» φαντάζει για τον όμιλο Ελλάκτωρ η οριστικοποίηση της αποζημίωσης για το «ναυάγιο» του έργου της Θερμαϊκής Οδού, γνωστής και ως Υποθαλάσσιας Αρτηρίας Θεσσαλονίκης. Η εισηγμένη αναμένεται να εισπράξει συνολικά κεφάλαια 42,5 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση για τη ματαίωση του έργου, δηλαδή το 50% από το συνολικό ποσό των 85 εκατ. ευρώ. Οι υπόλοιποι δικαιούχοι είναι η Boskalis International B.V. και η Αρχιρόδον. Παράλληλα, η Ελλάκτωρ αναμένει μερίσματα και επιστροφή κεφαλαίου και από τη σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού, η οποία θα συνεχίσει να αποδίδει και μετά τη λήξη της, τον Οκτώβριο του 2024.   

Plan B από ΟΑΣΑ για τη σύμβαση με ΚΤΕΛ  

Επιπλέον δεδομένα προκειμένου να «καμφθούν» οι ενστάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα περιλαμβάνονται στην αίτηση που θα υποβάλει ο ΟΑΣΑ αυτή την εβδομάδα για την ανάκληση της απορριπτικής απόφασης του ανωτάτου δικαστηρίου, βάσει της οποίας κωλύεται η παράταση της σύμβασης του οργανισμού με τα ΚΤΕΛ για επιπλέον 4 μήνες. Στην απόφαση-κόλαφο που παρουσίασε η «Κ» το Ελεγκτικό Συνέδριο κρίνει πως πρόκειται για νέα απευθείας ανάθεση και ότι ο ΟΑΣΑ δεν έχει λειτουργήσει ως επιμελής αναθέτων φορέας, αφού καθυστέρησε να προκηρύξει τον διαγωνισμό για την πραγματοποίηση των δρομολογίων που τώρα κάνουν τα ΚΤΕΛ. Ο οργανισμός σε ανακοίνωσή του υποστηρίζει πως υπάρχει plan B. «Σε κάθε περίπτωση, σε συνεργασία με την ΟΣΥ έχει ήδη επεξεργαστεί σχέδιο για την πλήρη κάλυψη όλων των δρομολογίων». Πάντως, εκπρόσωποι των εργαζομένων επιμένουν πως δεν υπάρχει ούτε επαρκής αριθμός λεωφορείων, αλλά ούτε και οδηγοί.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT