Οι επιδοτήσεις Δεκεμβρίου στο ρεύμα

Σταθερή στα 2,5 λεπτά/KWh σε σχέση με τον Νοέμβριο παραμένει η επιδότηση του λογαριασμού ρεύματος για τις καταναλώσεις του Δεκεμβρίου έως και 500 KWh, κατηγορία που καλύπτει το 90% των νοικοκυριών της χώρας

2' 42" χρόνος ανάγνωσης

Σταθερή στα 2,5 λεπτά/KWh σε σχέση με τον Νοέμβριο παραμένει η επιδότηση του λογαριασμού ρεύματος για τις καταναλώσεις του Δεκεμβρίου έως και 500 KWh, κατηγορία που καλύπτει το 90% των νοικοκυριών της χώρας. Την ίδια ενίσχυση θα λάβουν και όσοι έχουν μηνιαία κατανάλωση πάνω από 500 kWh, υπό την προϋπόθεση ότι θα μειώσουν κατά 15% τη μέση ημερήσια κατανάλωση ενέργειας, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή. Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο ΚΟΤ, η ενίσχυση ανέρχεται σε 6 λεπτά/KWh για το σύνολο της κατανάλωσης. Για τους αγρότες, η ενίσχυση παραμένει στα επίπεδα των 2,5 λεπτών/KWh, που ήταν και τον Νοέμβριο. Οι επιδοτήσεις που ανακοίνωσε χθες το ΥΠΕΝ είναι οι τελευταίες που δίνονται οριζόντια (στο σύνολο των καταναλωτών). Από τον Ιανουάριο θα επιδοτούνται μόνον ευάλωτοι καταναλωτές και καταναλωτές με εισοδηματικά και γεωγραφικά κριτήρια, που κάνουν χρήση ρεύματος για θέρμανση.

Ελληνικά ομόλογα αγοράζει η BofA για το 2024

Ελληνικά ομόλογα αγοράζει η Bank of America για το 2024, καθώς από την περιφέρεια της Eυρωζώνης αποτελούν το πιο ελκυστικό επενδυτικό στοίχημα. Η τράπεζα συστήνει την αγορά 5ετών ελληνικών τίτλων έναντι των πορτογαλικών, προσθέτοντας πως οι δανειακές ανάγκες της Ελλάδας είναι εξαιρετικά χαμηλές το 2024, κάτι που αυξάνει την ελκυστικότητα των ομολόγων της. Σε γενικές γραμμές, η BofA δηλώνει θετική για όλα τα ελληνικά ομόλογα καθώς, όπως τονίζει, επωφελούνται από μία σειρά μακροοικονομικών και τεχνικών παραγόντων.

Νέο έργο ανέλαβε η κατασκευαστική ΕΚΤΕΡ

Ανεκτέλεστο υπόλοιπο 115,35 εκατ. ευρώ έχει συγκεντρώσει πλέον η ΕΚΤΕΡ. Η κατασκευαστική εταιρεία Στ΄ Τάξης ανέλαβε εντός της εβδομάδας την κατασκευή του νέου Μουσικού Σχολείου Κορίνθου, υπογράφοντας τη σχετική σύμβαση, ύψους 7,55 εκατ. ευρώ. Πρόσφατα η εταιρεία είχε αναλάβει δύο ακόμα κτιριακά έργα, ύψους 17 εκατ. ευρώ. Ο λόγος για την αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου στη Λαμία και την ανακαίνιση τμήματος του 5ου ορόφου της κεντρικής πτέρυγας του ΚΑΤ.

Αλλάζει όψη το ευρώ με απόφαση ΕΚΤ

Η όψη των τραπεζογραμματίων του ευρώ αναμένεται να αλλάξει τα επόμενα χρόνια και η ΕΚΤ επέλεξε τον «Ευρωπαϊκό πολιτισμό» και τους «Ποταμούς και πτηνά» ως τα πιθανά θέματα που θα έχουν. Η απόφαση αυτή έλαβε υπόψη τα αποτελέσματα των ερευνών που διεξήχθησαν το καλοκαίρι του 2023, στο πλαίσιο των οποίων οι Ευρωπαίοι πολίτες εξέφρασαν τις προτιμήσεις τους. Στη συνέχεια, συμβουλευτική ομάδα θα προτείνει μοτίβα για τα δύο αυτά θέματα μέχρι το τέλος του 2024 και θα διεξαχθεί διαγωνισμός για τον σχεδιασμό των νέων τραπεζογραμματίων. Το διοικητικό συμβούλιο αναμένεται να επιλέξει τα τελικά σχέδια και να αποφασίσει το 2026 πότε θα εκτυπωθούν και θα εκδοθούν τα νέα τραπεζογραμμάτια.

Ζητούν συνάντηση με Κ. Χατζηδάκη

Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη ζήτησαν, και πιθανότατα το αίτημά τους θα ικανοποιηθεί, οι εργαζόμενοι στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ο σύλλογός τους συνεδρίασε την Πέμπτη και αποφάσισε ότι πρέπει να κινηθεί πιο ενεργητικά προκειμένου να προωθήσει τα αιτήματά του: προσλήψεις προσωπικού και αυξήσεις μισθών. Σήμερα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς απασχολούνται περί τους 150 υπαλλήλους, αριθμός που οι ίδιοι εκτιμούν ότι δεν επαρκεί για τη διεκπεραίωση του ολοένα και αυξανόμενου έργου. Παράλληλα, ζητούν αυξήσεις μισθών, που παραμένουν στα ίδια χαμηλά όπως αναφέρουν επίπεδα εδώ και δεκαετίες. Η συνάντηση με τον υπουργό ενδέχεται να αποσυμπιέσει την ένταση που έχει αρχίσει και επικρατεί μεταξύ των εργαζομένων και η οποία, εάν κλιμακωνόταν με απεργιακές κινητοποιήσεις, θα επηρέαζε τον προγραμματισμό αρκετών ομίλων που έχουν δρομολογήσει την εισαγωγή τους στο χρηματιστήριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT