Τα αυτόματα ταμεία δεν ενθουσίασαν τους καταναλωτές

Τα αυτόματα ταμεία δεν ενθουσίασαν τους καταναλωτές

Η βρετανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Booths τα καταργεί σε 26 από τα 28 καταστήματά της

1' 18" χρόνος ανάγνωσης

Φθάνοντας στο ταμείο, ορισμένες φορές ο καταναλωτής έχει να επιλέξει: να πάει στα αυτόματα ταμεία για να σκανάρει τα προϊόντα και να πληρώσει μόνος του, ή προτιμά να συναναστραφεί με υπάλληλο; Η Booths, η βρετανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ, αποφάσισε πως οι πελάτες της ανήκουν στη δεύτερη κατηγορία και ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα καταργήσει τα αυτόματα ταμεία σε 26 από τα 28 καταστήματά της.

Με αυτόν τον τρόπο ανατρέπει μια τάση, η οποία μεταμόρφωσε το λιανεμπόριο σε ολόκληρο τον κόσμο τα τελευταία 20 χρόνια. Οταν όλα λειτουργήσουν σωστά, το αυτόματο ταμείο είναι η ταχύτερη λύση: σκανάρεις τα ψώνια σου, περνάς την κάρτα, τα βάζεις σε τσάντες και τελείωσες. Ολη η διαδικασία παίρνει μερικά λεπτά. Δεν γίνεται όμως πάντοτε έτσι. Το μηχάνημα δεν αναγνωρίζει τα μακαρόνια. Πάτησες την εικόνα με το κολοκύθι στην οθόνη, αλλά στο καλάθι σου έχεις αγγούρι. Και σε ορισμένες χώρες του εξωτερικού, αν έχεις αγοράσει αλκοόλ ή φάρμακα, πρέπει να περιμένεις μέχρι να έρθει υπάλληλος.

«Πάντα υπάρχει κάποιο πρόβλημα», δήλωσε στους New York Times η Σάντρα Αμπιτάν, ενώ τόνισε ότι πολλές φορές πρέπει να περιμένει κάποιον υπάλληλο για να τη βοηθήσει στο αυτόματο ταμείο. Και πάλι, όμως, συνήθως το προτιμά, διότι οι ουρές τείνουν να είναι μικρότερες. Τα αυτόματα ταμεία αυξάνονται παγκοσμίως εδώ και 20 χρόνια. Οι περισσότερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ τα αύξησαν στην πανδημία, καθώς τότε ήταν ιδιαίτερα σημαντικό να μειωθεί η ανθρώπινη επαφή. Η Booths, όμως, δεν είναι η μοναδική εταιρεία που επανεξετάζει την «επανάσταση» της αυτοματοποίησης: τον Σεπτέμβριο, η Walmart ανέφερε ότι θα τα καταργήσει σε ορισμένα καταστήματα, χωρίς όμως να εξηγήσει γιατί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT