Ο ΣΕΒ στο Ντουμπάι για την COP28

2' 30" χρόνος ανάγνωσης

Ο ΣΕΒ συμμετέχει στην COP28 στο Ντουμπάι ως μέλος της αντιπροσωπείας της Ελλάδας και θα λάβει μέρος σε δύο συζητήσεις σήμερα. Η πρώτη είναι μεταξύ του προέδρου του ΣΕΒ και της ΤΙΤΑΝ Δημήτρη Παπαλεξόπουλου (φωτογραφία) και του εκτελεστικού προέδρου της Iberdrola, Ιγκνάσιο Γκαλάν, με θέμα: «Βιομηχανία και καθαρή ενέργεια». Στη δεύτερη συζήτηση ο κ. Παπαλεξόπουλος θα συντονίσει πάνελ με τίτλο: «Πρασινίζοντας την επιχειρηματικότητα», στο οποίο θα μιλήσουν κορυφαία στελέχη από μέλη του ΣΕΒ, όπως η ΤΙΤΑΝ, η ΤΕΜΕΣ και η Mytilineos. Οι συζητήσεις θα φιλοξενηθούν από την υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου στο περίπτερο της ελληνικής συμμετοχής στην COP28. Οι ελληνικές επιχειρήσεις θα παρουσιάσουν στο διεθνές κοινό τις σημαντικές επενδύσεις, την πολύτιμη τεχνογνωσία και τη σημαντική ερευνητική δραστηριότητα για την πράσινη μετάβαση και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Ανθρακες ο θησαυρός των τρολ του Διαδικτύου

Τη σύζυγο του Κωστή Χατζηδάκη έβαλαν στο στόχαστρο τα τρολ του Διαδικτύου, θέλοντας να διαβάλουν αυτόν ως αναξιόπιστο –τουλάχιστον– στην προσπάθειά του για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής. Αφορμή τα χαμηλά εισοδήματα που δήλωσε η  γιατρός Πόπη Καλαϊτζή το 2020 και το 2021. Μόνο που, όπως εξηγούσαν χθες κύκλοι του υπουργείου, η κ. Καλαϊτζή έκανε έναρξη επαγγέλματος τον Σεπτέμβριο του 2022 και τα εισοδήματά της τα δύο προηγούμενα χρόνια προέρχονταν μόνο από μισθωτές υπηρεσίες που παρείχε ως ειδικευόμενη, τον έναν χρόνο μάλιστα αμισθί. Αρα, άνθρακες ο θησαυρός! 

Ερευνες για γεωθερμία σε τέσσερις περιοχές

Ολοκληρώθηκε η υποβολή των προσφορών για τον διεθνή διαγωνισμό εκμίσθωσης του δικαιώματος έρευνας εντοπισμού γεωθερμικού δυναμικού στη λεκάνη Στρυμόνα, στο δυτικό δέλτα Νέστου, στον Ακροπόταμο Καβάλας και στη νότια λεκάνη – δέλτα του Eβρου. Συνολικά κατατέθηκαν πέντε φάκελοι με προσφορές από τους υποψηφίους, χωριστά για κάθε περιοχή, και η επιτροπή αξιολόγησης προχώρησε στην αποσφράγιση παρουσία των εκπροσώπων των υποψηφίων.

Ολοκληρώθηκε το deal Attica – ΑΝΕΚ

Ολοκληρώθηκε και τυπικά η συγχώνευση με απορρόφηση της ΑΝΕΚ από την Attica Group μετά και τη σχετική απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης που αναρτήθηκε χθες στο ΓΕΜΗ. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Attica ανέλαβε τραπεζικές υποχρεώσεις ύψους 80 εκατ. έναντι δανεισμού της ΑΝΕΚ 236,41 εκατ. Μετά την απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης, θα αρχίσει από την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου και η διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο των 27.358.350 νέων μετοχών της Attica που εκδόθηκαν λόγω της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου για τη συγχώνευση με την ΑΝΕΚ και αποδόθηκαν στους μετόχους της ΑΝΕΚ.

Πρόσκληση Elpedison για το Thessaloniki FSRU

Tην έναρξη της μη δεσμευτικής φάσης του market test του τερματικού σταθμού LNG Thessaloniki FSRU ανακοίνωσε η Elpedison. Oι εταιρείες που ενδιαφέρονται να εκδηλώσουν μη δεσμευτικό ενδιαφέρον για δυναμικότητα στον τερματικό σταθμό έχουν στη διάθεσή τους 25 εργάσιμες ημέρες για να υποβάλουν τα έγγραφα που απαιτούνται. Το Thessaloniki FSRU  περιλαμβάνει έναν υπεράκτιο τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου αποτελούμενο από δύο πλοία, ένα FSRU (Floating Storage and Regasification Unit) και ένα FSU (Floating Storage Unit), το οποίο βρίσκεται στον Θερμαϊκό σε απόσταση 4,4 χλμ. από το σημείο προσαιγιάλωσης του υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου. Τα δύο πλοία θα έχουν συνδυασμένη αποθηκευτική ικανότητα μεταξύ 250.000 m3 και 280.000 m3, ενώ η ονομαστική ικανότητα αεριοποίησης θα είναι περίπου 150 GWh/ημέρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT