Αυστηρός έλεγχος στα τιμολόγια ρεύματος

Αυστηρός έλεγχος στα τιμολόγια ρεύματος

2' 50" χρόνος ανάγνωσης

Από τον αυστηρό έλεγχο της ΡΑΑΕΥ θα περάσουν τα τιμολόγια των παρόχων αλλά και οι διαφημιστικές καμπάνιες. Η αρμόδια αρχή έκανε σαφές χθες στη συνάντηση που είχε με τους παρόχους τις προθέσεις της και ενημέρωσε σχετικά ότι θα τους ζητηθούν με επιστολή που θα τους αποσταλεί άμεσα τα πλήρη στοιχεία καθορισμού των τιμολογίων, οι ενημερωτικές επιστολές προς τους πελάτες τους για το ειδικό τιμολόγιο, όπως επίσης και κάθε είδους έντυπη και ηχητική καμπάνια για να διαπιστώσει πιθανές παραπλανητικές συμπεριφορές. Στην περίπτωση που υπάρξουν θα ακολουθήσουν η διαδικασία των ακροάσεων και η επιβολή προστίμων. Η χθεσινή συνάντηση περιορίστηκε κατά βάση σε διευκρινιστικές σε σχέση με το ειδικό τιμολόγιο ερωτήσεις – απαντήσεις από στελέχη του ΥΠΕΝ. Ο αρμόδιος υπουργός Θεόδωρος Σκυλακάκης με δηλώσεις του χθες στον ΣΚΑΪ συνέστησε στους καταναλωτές να περιμένουν μέχρι την 1η Ιανουαρίου τις τελικές τιμές πριν αποφασίσουν ποιο τιμολόγιο θα επιλέξουν.

Συνεργασία της Eurobank με τη βρετανική Mintus

Πρόσβαση σε μια σειρά καινοτόμων εναλλακτικών επενδύσεων και προτάσεων, όπως η επένδυση σε έργα τέχνης και η ακίνητη περιουσία, εξασφαλίζει για τους πελάτες της η Eurobank Asset Management ΑΕΔΑΚ μέσω της απόκτησης μειοψηφικού ποσοστού συμμετοχής στην εταιρεία Mintus Group Limited, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο. Αξιοποιώντας τις επιλογές που παρέχονται μέσω της πρωτοποριακής πλατφόρμας εναλλακτικών επενδύσεων που λειτουργεί η Mintus Trading, η οποία εποπτεύεται από την FCA, η θυγατρική ΑΕΔΑΚ της Eurobank μπορεί επιπλέον να αποκτήσει πρόσβαση σε τεχνολογικές λύσεις που προσφέρει η αξιοποίηση των δυνατοτήτων της τεχνητής νοημοσύνης, παρέχοντας στους πελάτες της αναβαθμισμένες ψηφιακές υπηρεσίες.     

Τοποθέτηση κλιματισμού σε συρμούς του μετρό 

Στην τοποθέτηση κλιματισμού σε συρμούς του μετρό προσανατολίζεται η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ. Η εταιρεία εκτιμά ότι από τη νέα χρονιά θα έχει στη διάθεσή της την κατάλληλη τεχνική λύση, δεδομένου ότι υπάρχουν 28 συρμοί της σειράς 1 του μετρό που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά το 2000 και δεν είναι συμβατοί με τεχνολογία κλιματιστικού.  

Νέα σύμβαση για αγωγό μεταφοράς υδρογόνου   

Με σωλήνες της Σωληνουργείας Κορίνθου θα κατασκευαστεί ο αγωγός φυσικού αερίου Ελλάδας – Βόρειας Μακεδονίας, ο οποίος θα κατασκευαστεί με προδιαγραφές για τη μεταφορά και υδρογόνου. Η Cenergy Holdings ανακοίνωσε την ανάθεση στη θυγατρική της από τον ΔΕΣΦΑ σύμβασης αξίας άνω των 27 εκατ. ευρώ για την κατασκευή και προμήθεια περίπου 56 χλμ. σωλήνων χάλυβα ευθείας ραφής βυθισμένου τόξου, 30 ιντσών, για την ανάπτυξη του ελληνικού μέρους της διασύνδεσης Ελλάδας – Βόρειας Μακεδονίας. Πρόκειται για τον δεύτερο αγωγό στην Ελλάδα που θα μπορεί να μεταφέρει έως και 100% υδρογόνο και θα αποτελεί μέρος του άξονα υδρογόνου της χώρας, συμβάλλοντας στην περαιτέρω ανάπτυξη της αγοράς για τη νοτιοανατολική και την κεντρική Ευρώπη.

Τέλος του 2024 ολοκληρώνεται το «Μινιόν»

Στο τέλος του 2024 θα επαναλειτουργήσει το εμβληματικό «Μινιόν», ως ένα σύγχρονο και βιοκλιματικό κτίριο, επιστρέφοντας από τη «λήθη» των τελευταίων δεκαετιών. Οι εργασίες για την ανακατασκευή του κτιρίου της Dimand βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ ήδη έχει φωταγωγηθεί, ειδικά για την εορταστική περίοδο, σαν ένας «φόρος τιμής» στην ιστορία του, καθώς ένα σημαντικό τμήμα της ιστορίας του κτιρίου έχει συνδεθεί με την περίοδο των Χριστουγέννων όταν το επισκέπτονταν εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά και μεγάλοι. Σε αντίθεση βέβαια με εκείνη την εποχή, σήμερα ο φωτισμός του κτιρίου είναι συμβατός με την αειφορία, έχοντας εξασφαλίσει ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση, ενώ έχει τοποθετηθεί και ειδικός αισθητήρας που σβήνει τον φωτισμό όταν υπάρχει επαρκές φυσικό φως. Το νέο «Μινιόν» θα λειτουργήσει ως κτίριο μεικτών χρήσεων, συνδυάζοντας γραφεία και καταστήματα, ενώ στο κτίριο των οδών Δώρου και Σατωβριάνδου θα δημιουργηθούν κατοικίες.   

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT