Με τα συνδυαστικά πακέτα τηλεπικοινωνιών να είναι φθηνότερα, σε σχέση με τα προγράμματα μεμονωμένων υπηρεσιών, δεν προκαλεί απορία το γεγονός ότι στην Ελλάδα η συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντος εμφανίζει τη δεύτερη μεγαλύτερη διείσδυση στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της S&P Global για το 2022, στην Ελλάδα τα πακέτα double play, που συνδυάζουν το σταθερό Ιντερνετ και τηλέφωνο, καταλαμβάνουν ποσοστό 46,3% επί του συνόλου της αγοράς συνδυαστικών προγραμμάτων. Η πρωταγωνιστική όμως θέση σε συνδυαστικά πακέτα και συγκεκριμένα σε αυτά που προσφέρουν τρεις ή τέσσερις υπηρεσίες (σταθερό Ιντερνετ και τηλέφωνο, κινητή τηλεφωνία και συνδρομητική τηλεόραση) ανήκει στην Πορτογαλία με ποσοστό 94,4%.
Η επεξεργασία των στοιχείων της S&P Global δείχνει ότι στην Ελλάδα κερδίζουν έδαφος τα προγράμματα triple play (κινητή και σταθερή τηλεφωνία και Ιντερνετ), των οποίων το μερίδιο ανέρχεται σε περίπου 40%. Αλλά και ότι αυτού του είδους τα προγράμματα (triple play) σε συνδυασμό με υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης καταλαμβάνουν πολύ χαμηλό μερίδιο της αγοράς που διαμορφώθηκε στο 7,6% το 2022. Το χαμηλό αυτό ποσοστό, κατά τους αναλυτές της S&P Global, αποδεικνύει την περιορισμένη διείσδυση της συνδρομητικής τηλεόρασης στην ελληνική αγορά επειδή, βάσει της ίδιας ανάλυσης, παραμένει δημοφιλές το τοπικό περιεχόμενο (σημ.: των δωρεάν καναλιών), αλλά και επειδή «το επιπλέον κόστος λειτουργεί αποτρεπτικά για τους καταναλωτές».
Η δημοφιλία των προγραμμάτων «όλα σε ένα» παραμένει χαμηλή και στις οκτώ από τις 12 αγορές που εξετάζει η S&P Global.
Στην Ελλάδα μαζί με τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία και τη Σουηδία, τα πακέτα που προσφέρουν και συνδρομητική τηλεόραση, καταλαμβάνουν χαμηλά μονοψήφια ποσοστά έναντι της συνολικής αγοράς. Ταυτόχρονα, η διείσδυση των προγραμμάτων «όλα σε ένα» παραμένει χαμηλή και στις οκτώ από τις 12 αγορές που εξετάζει η S&P Global, καθώς δεν ξεπερνάει το 20%. Στην Πορτογαλία, όπου τα πακέτα με τέσσερις υπηρεσίες έχουν την πρωτοκαθεδρία, ένα αντίστοιχο πρόγραμμα (Ιντερνετ έως 200 Mbps, Ιντερνετ κινητής 5G, 180 κανάλια και σταθερή τηλεφωνία) του τοπικού τηλεπικοινωνιακού παρόχου NOS κοστίζει, μετά την ειδική διαδικτυακή έκπτωση, περίπου 50 ευρώ. Στη Μεγάλη Βρετανία το κόστος συνδυαστικού προγράμματος με γρήγορο σταθερό Ιντερνετ και συνδρομητική τηλεόραση (χωρίς τηλεφωνία) ξεκινάει από 45 ευρώ. Στην Ελλάδα η μηνιαία χρέωση των προγραμμάτων που συνδυάζουν σταθερή τηλεφωνία και Ιντερνετ (έως 100 Mbps) και συνδρομητική τηλεόραση, εφόσον ο καταναλωτής έχει σύνδεση κινητής στην ίδια εταιρεία, ξεκινάει από 33 ευρώ.
Ενας από τους αποτρεπτικούς παράγοντες για την ενίσχυση της διείσδυσης στην Ελλάδα των συνδυαστικών προγραμμάτων με τέσσερις υπηρεσίες, εκτός από το επιπλέον κόστος που εντοπίζει η S&P Global, είναι η πειρατεία του streaming. Τουλάχιστον μέχρι τις επιχειρήσεις των τελευταίων μηνών της Ελληνικής Αστυνομίας, που οδήγησαν στην εξάρθρωση ορισμένων κυκλωμάτων, ο αριθμός των χρηστών τέτοιου είδους υπηρεσιών τοποθετείται από 650.000 έως 900.000. Δεν είναι τυχαίο ότι μόνο η οργάνωση που εξαρθρώθηκε πριν από μερικές ημέρες, ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση ταυτόχρονα σε Αττική, Ηλεία, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Κρήτη, είχε πελατολόγιο 2.000 ατόμων. Τα μέλη του εν λόγω κυκλώματος είχαν αποκομίσει όφελος άνω των 420.000 ευρώ, ενώ η συνολική ζημία εις βάρος των τηλεπικοινωνιακών εταιρειών ανέρχεται σε 2,2 εκατ. ευρώ. Με δεδομένο ότι στο κάδρο των ερευνών βρίσκονται και οι χρήστες, παράγοντες της αγοράς τηλεπικοινωνιών αναφέρουν ότι σε συνέχεια των επιχειρήσεων της αστυνομίας κατά τους τελευταίους μήνες, καταγράφεται σχετική αύξηση της ζήτησης για συνδρομητική τηλεόραση.