Προσφυγή στο ΣτΕ για την Αττική Οδό

2' 52" χρόνος ανάγνωσης

Σε «πονοκέφαλο» για το υπ. Υποδομών εξελίσσεται η υπόθεση της νέας σύμβασης παραχώρησης της Αττικής Οδού, καθώς φαίνεται πως πολύ δύσκολα θα είναι εφικτή η υπογραφή αυτής μέχρι τον επόμενο Οκτώβριο, όταν και λήγει η περίοδος εκμετάλλευσης της υφιστάμενης σύμβασης. Η νέα προσφυγή, αυτή τη φορά στο ΣτΕ, που υπέβαλε το σχήμα Vinci – Mytilineos εναντίον της ανάδειξης του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ως προτιμητέου επενδυτή, φαίνεται πως θα οδηγήσει σε νέες καθυστερήσεις. Υπενθυμίζεται ότι το σχήμα Vinci – Mytilineos είχε υποβάλει ελαφρώς χαμηλότερη προσφορά, από τα 3,27 δισ. ευρώ της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Πάντως, η πρώτη σχετική προσφυγή απορρίφθηκε από την Ανεξάρτητη Αρχή Προδικαστικών Προσφυγών. Στο ενδεχόμενο που δεν προλάβει να υπογραφεί η νέα σύμβαση έως τον Οκτώβριο του 2024, η Αττική Οδός θα περάσει υπό τον έλεγχο του Δημοσίου, που στη συνέχεια θα πρέπει να πραγματοποιήσει διαγωνισμό για την ανάδειξη εταιρείας διαχείρισης, έως ότου υπογραφεί η νέα σύμβαση παραχώρησης.

Καμπάνια ενημέρωσης για τα υπεράκτια αιολικά

Με καχυποψία και την πάγια προσέγγιση «γιατί εδώ και όχι παραπέρα» αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία και τις επενδύσεις στα υπεράκτια αιολικά πάρκα. Αυτό είναι το συμπέρασμα από την πρώτη ανάγνωση της διαβούλευσης του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων που ολοκληρώθηκε την περασμένη Δευτέρα. Το «μήνυμα» έχει προβληματίσει τις αρμόδιες αρχές, οι οποίες προετοιμάζονται για μια μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, καθώς διαπιστώνεται έλλειμμα επικοινωνίας και ενώ έχουν αρχίσει ήδη να εκδηλώνονται οι πρώτες αντιδράσεις για την περιοχή των Διαπόντιων νησιών.   

Συνάντηση Ερντογάν με τον ιδρυτή της PeopleCert

Με τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της PeopleCert Βύρωνα Νικολαΐδη συναντήθηκε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της χθεσινής σύντομης επίσκεψής του στην Αθήνα. O κ. Νικολαΐδης έχει διατελέσει επί χρόνια πρόεδρος των Ευρωπαίων Πληροφορικών (CEPIS) και είναι μέλος της ελληνικής κοινότητας της Πόλης, με την PeopleCert να αποτελεί τον πρώτο ελληνικό «μονόκερο», δηλαδή με αξία άνω του 1 δισ. δολαρίων.  

Εργασία από το σπίτι για Moody’s στην Κίνα

Η Moody’s είχε «συμβουλέψει» το προσωπικό της στην Κίνα να εργαστεί από το σπίτι ολόκληρη αυτή την εβδομάδα, λόγω του ότι θα ανακοίνωνε την υποβάθμιση των προοπτικών της χώρας σε αρνητικές (την Τρίτη) και φοβόταν πιθανή αντίδραση του Πεκίνου. Αυτή η κίνηση υπογραμμίζει την ανησυχία πολλών ξένων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου. Σύμφωνα με πηγές των FT, επικεφαλής τμημάτων της Moody’s στη χώρα είπαν στους συνεργάτες τους την προηγούμενη Παρασκευή ότι το μη διοικητικό προσωπικό στο Πεκίνο και στη Σαγκάη δεν πρέπει να πάει στο γραφείο αυτή την εβδομάδα. «Ολοι ξέρουν γιατί», είπε ένας υπάλληλος της Moody’s στην Κίνα. «Φοβόμαστε τους κρατικούς ελέγχους». 

Κάθε μήνα καταμέτρηση στο ηλεκτρικό ρεύμα

Πριν από περίπου ένα μήνα και σε συνέχεια σειράς δηλώσεων για την αποφασιστικότητά του να βάλει τέλος στις ρευματοκλοπές, ο αρμόδιος υπουργός Θεόδωρος Σκυλακάκης παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου ένα πακέτο μέτρων για την αντιμετώπισή τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία στα οποία αναφέρθηκε ο υπουργός, το κόστος των ρευματοκλοπών ανέρχεται σε περίπου 400 εκατ. ευρώ ετησίως και αντιπροσωπεύει το 4,8% της συνολικής αγοράς ενέργειας. Και ενώ κανένα από τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός δεν έχει θεσμοθετηθεί, χθες μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανακοίνωσε την καταμέτρηση της κατανάλωσης από τον ΔΕΔΔΗΕ κάθε μήνα, ως μέτρο μείωσης των ρευματοκλοπών. Ο ΔΕΔΔΗΕ, όπως είπε ο υπουργός, τον έχει διαβεβαιώσει ότι έχει το προσωπικό και μπορεί να το κάνει. Ο ίδιος ο ΔΕΔΔΗΕ ερωτηθείς από την «Κ» δηλώνει ότι θα ξεκινήσει από τον Απρίλιο. Το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί δεν το έκανε μέχρι σήμερα;     

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT