Σκλαβενίτης: Αυξάνει κατά 5,17% τους μισθούς

Σκλαβενίτης: Αυξάνει κατά 5,17% τους μισθούς

Στα 900 ευρώ μεικτά ο βασικός μισθός για εργαζόμενο με έως 2 έτη προϋπηρεσίας

1' 20" χρόνος ανάγνωσης

Σε αυξήσεις μισθών και παροχών προβαίνει η «Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης» και μάλιστα άμεσα, αρχής γενομένης από το δώρο Χριστουγέννων. Συνολικά με βάση τη νέα πολιτική του ομίλου, η δαπάνη για αμοιβές και παροχές αυξάνεται ετησίως κατά 30,7 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από πηγές κοντά στη διοίκηση του ομίλου, τα βασικά σημεία της νέας πολιτικής αποδοχών είναι τα ακόλουθα:

• Αύξηση αποδοχών 5,17% –κατά μέσον όρο– για 31.400 εργαζομένους, αρχής γενομένης από το δώρο Χριστουγέννων 2023.

• Αύξηση του βασικού μισθού στα 900 ευρώ για εργαζόμενο με έως δύο έτη προϋπηρεσίας στην επιχείρηση και στα 960 ευρώ μετά τη συμπλήρωση των δύο ετών. Για έγγαμο εργαζόμενο, ο βασικός μισθός διαμορφώνεται σε 960 ευρώ και 1.020 ευρώ αντιστοίχως.

• Αναγνώριση της προϋπηρεσίας που έχει διανυθεί στην επιχείρηση από τις 14-2-2012 έως τις 31-12-2023, δηλαδή διάστημα το οποίο δεν προσμετράται ως προϋπηρεσία με βάση την πρόσφατη νομοθεσία για την άρση της αναστολής των ωριμάνσεων.

• Χορήγηση ποσού 500 ευρώ για κάθε γέννηση ή υιοθεσία τέκνου.

• Αύξηση του ποσού των μηνιαίων διατακτικών σε τρίτεκνους και πολύτεκνους εργαζομένους από 50 ευρώ στα 70 ευρώ.

• Χορήγηση μηνιαίων διατακτικών αξίας 50 ευρώ σε κάθε ανήλικο τέκνο εργαζομένου σε χηρεία.

Παράλληλα, συνεχίζεται η εφαρμογή των ήδη υφιστάμενων ρυθμίσεων του προγράμματος, όπως οι ειδικές άδειες και η χορήγηση διατακτικών σε εργαζόμενους γονείς με τέκνα με ειδικές ανάγκες, το δώρο γάμου, οι διατακτικές επιβράβευσης και εορτών, το πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης ζωής και υγείας με πλήρη κάλυψη των ασφαλίστρων των εργαζομένων από την επιχείρηση, η παροχή έκπτωσης ποσοστού 7% για αγορές ειδών ευρείας κατανάλωσης και ποσοστού 10% για αγορές ειδών οικιακού εξοπλισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT