H SoftOne προχώρησε στην εξαγορά της Sunsoft

Η συμφωνία επιτρέπει την είσοδο του ομίλου στους κλάδους φιλοξενίας και εστίασης

2' 18" χρόνος ανάγνωσης

Στην τρίτη κατά σειρά εξαγορά ή στρατηγική επένδυση της φετινής χρονιάς προχώρησε ο όμιλος τεχνολογίας και πληροφορικής SoftOne, που ειδικεύεται στη δημιουργία λύσεων ψηφιακού νέφους για επιχειρήσεις (cloud-based business software). Η SoftOne, που ανήκει στον όμιλο Olympia, απέκτησε το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Sunsoft που δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εγκατάσταση προηγμένων πληροφοριακών συστημάτων για επιχειρήσεις εστίασης και φιλοξενίας.

Μέσω της εν λόγω εξαγοράς η εταιρεία εισέρχεται στους κλάδους φιλοξενίας και εστίασης (Ho.Re.Ca.) που συνδέονται με τις καλές επιδόσεις του τουρισμού και συμμετέχουν στο ΑΕΠ με ποσοστό άνω του 5%. Η Sunsoft, που ίδρυσε το 1990 η επιχειρηματίας Μίνα Μιμίκου, έχει αναπτύξει μια πλατφόρμα διαχείρισης κρατήσεων και απομακρυσμένης πρόσβασης χρηστών σε ξενοδοχεία, η οποία αποτελεί μία από τις λύσεις που προσφέρει για τις επιχειρήσεις του τουρισμού. Κατ’ επέκταση, η SoftOne θα έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει νέες ροές εσόδων από έργα ψηφιακού μετασχηματισμού για ξενοδοχειακές μονάδες και καταστήματα εστίασης, όπου η διασύνδεση ταμειακών μηχανών και POS, η εφαρμογή της ηλεκτρονικής τιμολόγησης και της αυτόματης ενημέρωσης του myDATA, και η ψηφιακή κάρτα εργασίας αποτελούν μονόδρομο.

Το 2022, έτος για το οποίο υπάρχουν δημοσιευμένα αποτελέσματα, ο τζίρος της Sunsoft ανήλθε σε 2,3 εκατ. ευρώ, τα κέρδη προ τόκων και φόρων διαμορφώθηκαν σε 456.000 ευρώ και η καθαρή κερδοφορία ανήλθε σε 210.000 ευρώ.

«Εισερχόμαστε αποφασιστικά στον χώρο του λογισμικού Ho.Re.Ca., έναν κρίσιμο και ταχύτατα αναπτυσσόμενο κλάδο της ελληνικής οικονομίας. Τοποθετώντας στο επίκεντρο την ανάπτυξη και αξιοποίηση ισχυρών συνεργειών, εισερχόμαστε σε αυτόν τον χώρο σε μια κομβική στιγμή για να οδηγήσουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό σε όλες τις λειτουργίες μιας επιχείρησης Ho.Re.Ca. μέσα από ολοκληρωμένες, διασυνδεδεμένες και βέλτιστες λύσεις», σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου εταιρειών SoftOne, Πάνος Μαρτίνης.

«Με την υποστήριξη του μεγαλύτερου ομίλου πληροφορικής στην Ελλάδα θα συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά να προσφέρουμε τις πληρέστερες λύσεις μηχανογράφησης σε επιχειρήσεις εστίασης και φιλοξενίας», ανέφερε η πρόεδρος της Sunsoft, Μίνα Μιμίκου.

Η SoftOne υλοποίησε, πριν από μερικούς μήνες, στρατηγική επένδυση στην εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και λύσεων στον τομέα του ESG Global Sustain με στόχο τη δημιουργία πλατφορμών που θα συλλέγουν, αξιολογούν και διαχειρίζονται δεδομένα για πρακτικές περιβαλλοντικής, κοινωνικής και εταιρικής διακυβέρνησης. Νωρίτερα, μέσα στη χρονιά εξαγόρασε το 100% της AppSoft, που έχει έδρα το Ηράκλειο Κρήτης και δραστηριοποιείται στη διάθεση μηχανογραφικών λύσεων και προϊόντων λογισμικού για επιχειρήσεις. Η κίνηση αυτή συνοδεύτηκε με τη δημιουργία υποκαταστήματος της SoftOne στην Κρήτη.

Οπως έχει αναφέρει ο CEO της SoftOne Πάνος Μαρτίνης, η στρατηγική ανάπτυξης της εταιρείας στηρίζεται σε στοχευμένες εξαγορές και σε οργανική ανάπτυξη που αντιπροσωπεύει το 58% της αύξησης των εσόδων, βάσει παλαιότερων μεγεθών. Τα τελευταία χρόνια η εταιρεία έχει ενσωματώσει ακόμη έξι εταιρείες (Prosvasis, Regate, Impact, CosmoONE, AppSoft, QBS) που οδήγησαν στην αύξηση κατά 32% των εργαζομένων σε περισσότερους από 550. Διεύρυναν κατά 25% και την πελατειακή βάση της, που αριθμεί άνω των 75.000 επιχειρήσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT