Υποχωρεί η απόδοση του 10ετούς ομολόγου

Υποχωρεί η απόδοση του 10ετούς ομολόγου

2' 44" χρόνος ανάγνωσης

Στο 3,04% και στα χαμηλότερα επίπεδα από την 1η Ιουλίου 2022 υποχώρησε χθες η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου, ενώ το spread διαμορφώθηκε στις 106 μονάδες βάσης και στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο του 2021, στο πλαίσιο του ράλι που σημείωσαν τα ομόλογα της Ευρωζώνης λόγω των προσδοκιών για τα επιτόκια. Πλέον τα ελληνικά ομόλογα απέχουν μόνο 12 μ.β. από τα ισπανικά. Παράλληλα, η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου υποχώρησε κάτω από το 2% για πρώτη φορά από τον περασμένο Μάρτιο. Οι αγορές αποτιμούσαν χθες ότι οι μειώσεις επιτοκίων της ΕΚΤ θα ξεπεράσουν τις 150 μ.β. το 2024, παρά το γεγονός ότι δύο από τα «γεράκια» της ΕΚΤ –ο Γερμανός Χ. Νάγκελ και ο Ολλανδός Κ. Νοτ– προσπάθησαν να αποκρούσουν αυτές τις προσδοκίες. «Θα έλεγα σε όλους όσοι κάνουν εικασίες για μια επικείμενη μείωση των επιτοκίων: να είστε προσεκτικοί, κάποιοι το έχουν ήδη υπολογίσει λάθος», είπε χαρακτηριστικά ο Νάγκελ.

Ερχεται δίμηνη παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας

Δίμηνη παράταση της προθεσμίας εξόφλησης των ετήσιων τελών κυκλοφορίας για το 2024 έχει αποφασίσει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης. Οι αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες, δίνοντας περιθώριο στους ιδιοκτήτες οχημάτων να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας έως τα τέλη Φεβρουαρίου, όπως είχε συμβεί και κατά την περυσινή περίοδο. Οι παρατάσεις, όπως φαίνεται, ξεκίνησαν.

Η ΑΑΔΕ άνοιξε σελίδες στο LinkedIn και το X

Η εφορία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σελίδες σε LinkedIn και Χ (πρώην Twitter) άνοιξε η ΑΑΔΕ, απαντώντας στις σύγχρονες ανάγκες ενημέρωσης των επαγγελματιών, των πολιτών, των επιχειρήσεων και άλλων οργανισμών, κυβερνητικών ή μη, όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της. Οι χρήστες μπορούν να οδηγηθούν στις επίσημες σελίδες μέσα από τα αντίστοιχα ενεργά εικονίδια των social media στον ιστότοπο της ΑΑΔΕ (www.aade.gr), είτε ακολουθώντας τους παρακάτω συνδέσμους: LinkedIn: www.linkedin.com/company/aade-iapr/ και X: https://twitter.com/AADE_IAPR.

Προς επαναπροκήρυξη διαγωνισμός του ΟΑΣΑ

Καμία προσφορά δεν κατατέθηκε τελικά στον διαγωνισμό του ΟΑΣΑ για την παραχώρηση των 63 λεωφορειακών γραμμών στην Ανατολική και τη Δυτική Αττική, με τον οργανισμό να προσανατολίζεται στην άμεση επαναπροκήρυξή του. Πρόκειται για διαγωνισμό που αφορά δρομολόγια τα οποία εκτελούν τα ΚΤΕΛ με απευθείας αναθέσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», αν και υπήρχε ενδιαφέρον από ένα κοινοπρακτικό σχήμα να κατέβει στον διαγωνισμό, τελικά δεν κατατέθηκε προσφορά. Ετσι, στο Δ.Σ. θα γίνει εισήγηση από τον διευθύνοντα σύμβουλο για επαναπροκήρυξή του, χωρίς –σε πρώτη φάση– να αλλάξουν οι όροι του διαγωνισμού, με πιθανή καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών τα μέσα Ιανουαρίου.  

Κοντά σε συμφωνία εξυγίανσης του ΘΕΣγάλα

Προ των πυλών για την υπογραφή της συμφωνίας εξυγίανσης του ΘΕΣγάλα βρίσκoνται οι πιστώτριες τράπεζες με την οικογένεια Καντώνια, γνωστή κυρίως από τη δραστηριότητά της στη Βιοκαρπέτ, την Εxalco και την Cosmos Aluminium. Οπως πληροφορείται η στήλη, ίσως και τις επόμενες ημέρες κατατεθεί στο δικαστήριο η σχετική αίτηση. Ηδη χθες, όπως προκύπτει από το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ), συστάθηκε η εταιρεία «Cosmos ΘΕΣ γάλα Μονοπρόσωπη ΙΚΕ» με μοναδικό εταίρο την Cosmos Investments A.E. και διαχειριστές τους Ξενοφώντα, Ιωάννη και Θεόδωρο Καντώνια. Στη νέα εταιρεία πιθανόν θα μεταβιβασθεί το ενεργητικό του ΘΕΣγάλα και μένει να δούμε πόσο μέρος του παθητικού. H οικογένεια Καντώνια είχε επιδείξει και πιο παλιά ενδιαφέρον, χωρίς ωστόσο οι διαπραγματεύσεις να έχουν αίσιο τέλος, και εμφανίστηκε ξανά στο προσκήνιο όταν ναυάγησαν τελικά πέρυσι οι διαπραγματεύσεις αρχικά με τη «Φάρμα Κουκάκη» και στη συνέχεια με τη γαλακτοβιομηχανία «Ομηρος».    

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT