Εκδοση 6μηνων εντόκων γραμματίων

2' 29" χρόνος ανάγνωσης

Στην τελευταία για το 2023 διάθεση εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας σε ιδιώτες επενδυτές προχωράει ο ΟΔΔΗΧ την επόμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο της δημοπρασίας ύψους 375 εκατ. ευρώ που θα διενεργηθεί την Τετάρτη. Οπως και κατά τις προηγούμενες αντίστοιχες δημοπρασίες, οι ιδιώτες που επιθυμούν να προμηθευτούν τα νέα έντοκα μπορούν να το κάνουν μέσω δημόσιας εγγραφής σε οποιαδήποτε τράπεζα ή χρηματιστηριακή εταιρεία, με ανώτατο ποσό τις 15.000 ευρώ. Η περίοδος εγγραφών ξεκινάει την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου. Σημειώνεται πως στην προηγούμενη δημοπρασία εντόκων 26 εβδομάδων, τον Νοέμβριο, η απόδοση διαμορφώθηκε στο 3,84%. Ο ΟΔΔΗΧ έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής φέτος σε πέντε δημοπρασίες εντόκων στις οποίες συμμετείχαν και μικροεπενδυτές, τρεις διάρκειας έξι μηνών και δύο διάρκειας ενός έτους.

Νέα απευθείας πτήση Αθήνα – Νέα Υόρκη

Μερίδιο από την αναπτυσσόμενη αγορά των απευθείας πτήσεων μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών επιδιώκει να αποσπάσει η νεότευκτη νορβηγική αεροπορική εταιρεία Norse Atlantic Airways. Πρόκειται για εταιρεία που επικεντρώνεται σε δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων με χαμηλές τιμές. Ανακοίνωσε έτσι την Παρασκευή την έναρξη των πωλήσεων εισιτηρίων για Αθήνα – Νέα Υόρκη (JFK) με τιμή που ξεκινάει από 239 ευρώ για απλή μετάβαση συμπεριλαμβανομένων φόρων και τελών.

Διαδικτυακή απόπειρα απάτης με χαμένες βαλίτσες

Διαδικτυακή απόπειρα απάτης εξελίσσεται τις τελευταίες εβδομάδες. Απατηλή καταχώριση στο Ιντερνετ, όπου χρησιμοποιείται παράνομα το λογότυπο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, αναφέρει ότι ο αερολιμένας «εκκαθαρίζει την αποθήκη του» πουλώντας αποσκευές που έχουν μείνει… ανεξέλεγκτες, έναντι 9,99 ευρώ καθεμία. Η λανθασμένη χρήση του επιθέτου «ανεξέλεγκτος» προδίδει την απάτη. Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών έχει γνωστοποιήσει επίσημα ότι πρόκειται περί ψεύτικων ιστοσελίδων, έχοντας προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για το κλείσιμό τους.

Παράταση της σύμβασης του ΟΑΣΑ με τα ΚΤΕΛ

Πράσινο φως για την παράταση της σύμβασης του ΟΑΣΑ με τα ΚΤΕΛ για άλλους τέσσερις μήνες έδωσε το Ελεγκτικό Συνέδριο, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», κάνοντας δεκτή την αίτηση ανάκλησης που υπέβαλε ο ΟΑΣΑ για προηγούμενη, απορριπτική απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου. Η προηγούμενη απόφαση του κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου έλεγε πως δεν πρόκειται για παράταση της σύμβασης, αλλά για νέα, αυτοτελή, απευθείας ανάθεση. Η σύμβαση μπορεί να υπογραφεί την επόμενη εβδομάδα, με ισχύ, όπως όλα δείχνουν, μέχρι τα τέλη Απριλίου.

Υπηρεσία ειδοποίησης 6 μήνες πριν τη σύνταξη

«Για πρώτη φορά το κράτος θα πηγαίνει στον πολίτη κι όχι ο πολίτης στο κράτος», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Αδωνις Γεωργιάδης μετά την επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του  τετραψήφιου 1555, όπου εγκαινίασε τον θεσμό έγκαιρης ενημέρωσης των εργαζομένων που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη. Η νέα δράση του ΕΦΚΑ αφορά την προειδοποιητική ενημέρωση των ασφαλισμένων 6 μήνες πριν από την κατοχύρωση δικαιώματος σύνταξης, ώστε να προετοιμάζονται για να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Ειδικά οι περιπτώσεις μελλοντικών συνταξιούχων με διαδοχική ασφάλιση σε περισσότερα του ενός ασφαλιστικά ταμεία στη διάρκεια του εργασιακού τους βίου θα εξυπηρετηθούν σημαντικά από αυτή την προληπτική διαδικασία. Αρχικά η προειδοποιητική ενημέρωση ξεκινάει με τους επίδοξους συνταξιούχους που προέρχονται από τον δημόσιο τομέα. Εν συνεχεία θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε να μπορούν να ενημερωθούν εγκαίρως και οι ασφαλισμένοι που προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT