Θωράκιση των ΕΛΤΑ από κυβερνοεπιθέσεις

Θωράκιση των ΕΛΤΑ από κυβερνοεπιθέσεις

2' 39" χρόνος ανάγνωσης

Κέντρο Επιχειρήσεων Κυβερνοασφάλειας, γνωστό ως SOC στη διεθνή ορολογία, πρόκειται να αποκτήσουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία τα οποία αναζητούν, μέσω διεθνούς διαγωνισμού, τον ανάδοχο που θα παρέχει τις απαιτούμενες υπηρεσίες. Υστερα από αιτήματα ενδιαφερομένων, η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών παρατάθηκε για τις 4 Ιανουαρίου 2024. Η εταιρεία είχε δεχθεί ένα σημαντικό κυβερνοχτύπημα τον Μάρτιο του 2022, που προκάλεσε σημαντική καθυστέρηση στην εφαρμογή του σχεδίου μετασχηματισμού της και κατέστησε αναγκαίες δαπάνες της τάξεως των 4 εκατ. ευρώ. Λόγω της κυβερνοεπίθεσης καθυστέρησε και η τιμολόγηση των παροχών πελατών της ΕΛΤΑ Ενέργειας, με την εταιρεία να εγγράφει επισφαλείς απαιτήσεις 5,2 εκατ. ευρώ. Το 2022 ο κύκλος εργασιών των ΕΛΤΑ μειώθηκε οριακά κατά 0,1%, σε 299,1 εκατ. ευρώ, ενώ τα Ebitda ανήλθαν σε 475.000 ευρώ, έναντι λειτουργικών ζημιών 114,9 εκατ. ευρώ το 2021.

Δεν εξετάζεται η επιστροφή του δώρου στους συνταξιούχους

Κανένα ενδεχόμενο για μια έστω μελλοντική πιθανότητα επιστροφής του δώρου στους συνταξιούχους δεν άφησε χθες ο υπουργός Εργασίας Αδωνις Γεωργιάδης. «Εγώ προσωπικά δεν εξετάζω τέτοιο ενδεχόμενο. Δεν το αντέχει ο προϋπολογισμός», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Για να συμπληρώσει πως «τα χρήματα που καταβάλλουμε για ένσημα είναι τα μισά από τη σύνταξη που παίρνουμε. Η άλλη μισή σύνταξη καταβάλλεται από τον φορολογούμενο».

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας χορηγεί την ανάπλαση πάρκου

Την ανάπλαση πάρκου αναψυχής του Δήμου Ηρακλείου Αττικής ανέλαβε η ΔΕΠΑ Εμπορίας, στο πλαίσιο των δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Η πρωτοβουλία αφορά τη δημιουργία χώρου πρασίνου και υπαίθριου καθιστικού για την κάλυψη των αναγκών της γειτονιάς και την κατασκευή ενός ενιαίου, φιλόξενου και άνετου χώρου υπαίθριας συγκέντρωσης των κατοίκων. Το έργο, θα προσφέρει μια πράσινη ανάσα στους πολίτες της περιοχής, ενώ θα συμβάλει στην αναβάθμιση του Δήμου Ηρακλείου στον τομέα των πράσινων υποδομών.

Εκτός ταμπλό οι μετοχές της Folli Follie

Εκτός χρηματιστηριακού ταμπλό θα είναι από αύριο οι μετοχές της Folli Follie, ύστερα από απόφαση της Επιτροπής Εισαγωγών και Λειτουργίας Αγορών του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Κι αυτό διότι η μετοχή τελεί σε αναστολή διαπραγμάτευσης για μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν υπάρχει προοπτική επαναδιαπραγμάτευσής της. Κι ενώ η εταιρεία προσπαθεί να ενισχύσει τους ρυθμούς ανάπτυξής της, η εκδίκαση του μεγαλύτερου επιχειρηματικού σκανδάλου, της παραποίησης των πραγματικών μεγεθών της Folli Follie από την προηγούμενη διοίκησή της υπό την οικογένεια Κουτσολιούτσου, έχει παραπεμφθεί για τις 10 Ιανουαρίου. Σε διάστημα ενός χρόνου, από τον Δεκέμβριο του 2022, η υπόθεση έφτασε ελάχιστες φορές στις δικαστικές αίθουσες.

Ετοιμη για είσοδο στο Χ.Α. η Intracom Properties

Μία ακόμη εταιρεία ακινήτων, μετά τις πρόσφατες εισαγωγές της Orilina Properties ΑΕΕΑΠ και νωρίτερα της Trade Estates ΑΕΕΑΠ του ομίλου Φουρλή, ετοιμάζεται να διαβεί τις «πύλες» του Χρηματιστηρίου Αθηνών και μάλιστα κατά τους πρώτους μήνες του 2024, ενδεχομένως και πριν καν εκπνεύσει το πρώτο τρίμηνο του έτους. Ο λόγος για την Intracom Properties, το νέο «όχημα» του ομίλου στην αγορά ακινήτων. Η εισαγωγή θα πραγματοποιηθεί μέσω της απορρόφησης της ήδη εισηγμένης Κλουκίνας – Λάππας Mothercare. Η Intracom Properties έχει ήδη δημιουργήσει ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο ακινήτων, εκτιμώμενης αξίας 115 εκατ. ευρώ, που αφορά ακίνητα τόσο του ίδιου του ομίλου Intracom (π.χ. τα κεντρικά γραφεία στην Παιανία) όσο και καταστήματα του δικτύου της Mothercare. Παράλληλα, σχεδιάζεται η επέκταση και σε άλλες κατηγορίες ακινήτων, όπως οι κατοικίες και τα ξενοδοχεία σε δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT