Καρέλιας: Υψηλές επιδόσεις το 2023

Στις διεθνείς αγορές ο όγκος πωλήσεων αυξήθηκε κατά περίπου 1,5% στα τσιγάρα και 13% στον καπνό

1' 44" χρόνος ανάγνωσης

Ρεκόρ κύκλου εργασιών εμφάνισε το 2023 η καπνοβιομηχανία «Καρέλιας», έχοντας καταγράψει το 2022 τζίρο της τάξεως του 1,3 δισ. ευρώ. Οπως ανέφερε σε επιστολή του προς τους εργαζομένους ο διευθύνων σύμβουλος της βιομηχανίας Ανδρέας Καρέλιας, μέσα στην επόμενη χρονιά αναμένεται η «Καρέλιας» να εμφανίσει ακόμη καλύτερες επιδόσεις συγκριτικά με το 2023, ενώ ενδέχεται να επεκτείνει την παρουσία της σε νέες αγορές.

To 2023 ο όγκος πωλήσεων εντός κι εκτός Ελλάδας ενισχύθηκε σε ετήσια βάση σύγκρισης, με τις συνολικές πωλήσεις τσιγάρων να ξεπερνούν τα 15,4 δισ. Στις διεθνείς αγορές ο όγκος πωλήσεων αυξήθηκε κατά περίπου 1,5% στα τσιγάρα και 13% στον καπνό. Επίσης, τα προϊόντα καπνού κλείνουν τη χρονιά με νέο ρεκόρ σε όγκο και τζίρο, έχοντας ξεπεράσει το 1,15 εκατ. κιλά, ενώ η «Καρέλιας» επεκτείνει την παρουσία της σε νέες αγορές και εμπλουτίζει το χαρτοφυλάκιό της με νέους κωδικούς.

«Στις διεθνείς μας αγορές αντιμετωπίσαμε με επιτυχία το αρχικό μούδιασμα στις πωλήσεις που έφεραν οι αναπόφευκτες αυξήσεις εργοστασιακών τιμών λόγω των ανατιμήσεων στο κόστος προμήθειας καπνών και λοιπών υλών (κυρίως στα υλικά φιλτροποιίας), αποτέλεσμα των διεθνών πληθωριστικών τάσεων, του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά και της έλλειψης επιλογών, αφού σε καίριους κλάδους πρώτων υλών μας υφίσταται μικρός αριθμός προμηθευτών», σημείωσε ο κ. Καρέλιας. Μέσα στο 2023 η καπνοβιομηχανία ισχυροποίησε κατά 11% τα ταμειακά της διαθέσιμα που είχαν ανέλθει σε 322 εκατ. ευρώ το 2022, έχοντας υλοποιήσει επενδύσεις αξίας άνω των 4,5 εκατ. ευρώ.

Ενισχύσεις σε εργαζομένους

Συνεχίζοντας την παροχή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης προς το προσωπικό της, η «Καρέλιας» χορήγησε για το εορταστικό τραπέζι το ποσό των 400 ευρώ ανά εργαζόμενο και διοργάνωσε λαχειοφόρο κλήρωση με έπαθλο 40 λαχνούς συνολικής αξίας 40.000 ευρώ. Επίσης, κάθε εργαζόμενος με παιδιά που σπουδάζουν σε κρατικό πανεπιστήμιο έλαβε έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1.750 καθαρά, ενώ υπάλληλοι με παιδιά που πέρασαν σε κάποιο ακαδημαϊκό ίδρυμα μέσα στο 2023 έλαβαν πρόσθετη ενίσχυση 500 ευρώ. Ακόμη, εργαζόμενοι θα λάβουν ως έκτακτη παροχή έναν μεικτό μηνιαίο μισθό, με άλλα λόγια η εταιρεία λόγω της αυξημένης κερδοφορίας της θα δώσει 15ο μισθό σε όλους τους εργαζομένους. Μισθωτοί με απολαβές χαμηλότερες από 1.500 ευρώ θα λάβουν επιπλέον έκτακτη οικονομική ενίσχυση 500 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT