Eμπορικό πάρκο 13.900 τ.μ. στην Πάτρα

2' 34" χρόνος ανάγνωσης

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται πλέον το έργο ανάπτυξης εμπορικού πάρκου στην πόλη της Πάτρας και συγκεκριμένα στο ακίνητο της πρώην βιομηχανίας συγκόλλησης ξυλείας ΑΒΕΞ, στην Ακτή Δυμαίων. Το ακίνητο αποκτήθηκε από μια κοινή εταιρεία του ομίλου Φουρλή και της ολλανδικής Ten Brinke Hellas πριν από περίπου τρία χρόνια. Σήμερα, έχει ξεκινήσει η αξιοποίησή του, με τη συμμετοχή της Trade Estates ΑΕΕΑΠ του ομίλου Φουρλή, η οποία συνεπενδύει στο έργο και ταυτόχρονα έχει συμφωνήσει να εξαγοράσει το ακίνητο που θα κατασκευαστεί, μόλις αυτό ολοκληρωθεί. Πρόκειται για ένα εμπορικό πάρκο επιφανείας 13.900 τ.μ., με το συνολικό ύψος της επένδυσης να υπολογίζεται σε 20 εκατ. ευρώ. Μεταξύ άλλων, στο εν λόγω ακίνητο θα φιλοξενείται κατάστημα της αλυσίδας ΙΚΕΑ, όπως επίσης και τέσσερα ακόμη καταστήματα, αλλά και 360 θέσεις στάθμευσης οχημάτων.

Διακοπή συνεργασίας Attica Bank με «Θεά Αρτεμις»

Τη διακοπή της συνεργασίας της με την εταιρεία διαχείρισης κόκκινων δανείων «Θεά Αρτεμις», η οποία είχε αναλάβει τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου «Omega», ανακοίνωσε η Attica Bank. Οπως ανακοίνωσε η τράπεζα, η διακοπή της συνεργασίας υλοποιείται στο πλαίσιο εφαρμογής του επιχειρησιακού της πλάνου, ενώ οι ανακοινώσεις για τη μετάπτωση του χαρτοφυλακίου αναμένονται εντός του Φεβρουαρίου. Είχε προηγηθεί τον περασμένο Οκτώβριο η επαναπόκτηση από την Attica Bank των ομολογιών ενδιάμεσης και κατώτερης εξοφλητικής προτεραιότητας της τιτλοποίησης «Omega» που είχε αποκτήσει το 2021 το Ellington.

Στις 8 Ιανουαρίου ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις

Πρεμιέρα κάνουν οι χειμερινές εκπτώσεις την ερχόμενη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου, οι οποίες θα ολοκληρωθούν στις 29 Φεβρουαρίου. Με βάση μάλιστα τις νομοθετικές αλλαγές που έγιναν πέρυσι, τα εμπορικά καταστήματα επιτρέπεται να είναι ανοιχτά δύο Κυριακές στη διάρκεια της χειμερινής εκπτωτικής περιόδου, και συγκεκριμένα στις 14 και στις 21 Ιανουαρίου. Το επιτρεπόμενο ωράριο λειτουργίας για τις Κυριακές είναι από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Απέκτησε τα warrants του Δημοσίου

Στην απόκτηση των ιδίων τίτλων κτήσης μετοχών (warrants) που είχαν εκδοθεί υπέρ του ελληνικού Δημοσίου προχώρησε, χθες, η Aegean. Με τον τρόπο αυτό, το Δημόσιο εισέπραξε 85,4 εκατ. ευρώ, ενώ για την Aegean «τελειώνει ο κύκλος του κορωνοϊού», όπως έχει αναφέρει ο πρόεδρος της αεροπορικής, Ευτύχης Βασιλάκης. Η Aegean, όπως έχει τονίσει ο κ. Βασιλάκης, το 2023 συνεισέφερε 350 εκατ. ευρώ στις υποδομές της χώρας. Η παροχή warrants στο Δημόσιο αποτέλεσε προϋπόθεση για τη χορήγηση στην Aegean, το 2021, κρατικής ενίσχυσης 120 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας.

Απολογισμός και δύο έρευνες για το γάλα

Με… εντυπωσιακό τρόπο επέλεξε ο κ. Ιωάννης Λιανός να «αποχαιρετήσει» την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Την παραμονή της τελευταίας ημέρας του στο τιμόνι της Ανεξάρτητης Αρχής, ο κ. Λιανός δημοσιοποίησε πολυσέλιδο ενημερωτικό δελτίο με τον απολογισμό της δράσης της Αρχής τόσο για το 2023 όσο και για όλη την περίοδο της θητείας του, από το 2019, το οποίο περιλαμβάνει και δύο σημαντικές έρευνες, μία για το βρεφικό γάλα και μία για το φρέσκο αγελαδινό γάλα. Στο μήνυμά του, που βρίσκεται στην αρχή του ενημερωτικού δελτίου, ο κ. Λιανός αποφεύγει οποιαδήποτε αιχμή προς την κυβέρνηση, με την οποία οι σχέσεις του ήταν τεταμένες, και καταλήγει με ευχές για κάθε επιτυχία προς την κυρία Μαίρη Σαρπ, η οποία τον διαδέχεται ως πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT