Δρομολογείται η εισαγωγή της Lamda Malls στο Χ.Α.

Δρομολογείται η εισαγωγή της Lamda Malls στο Χ.Α.

2' 44" χρόνος ανάγνωσης

Προχωρεί ο μετοχικός μετασχηματισμός του ομίλου Lamda Development ενόψει της προετοιμασίας που γίνεται τους τελευταίους μήνες για την εισαγωγή των μετοχών της Lamda Malls στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Η εν λόγω θυγατρική αποτελεί τον «βραχίονα» του ομίλου στον κλάδο των εμπορικών κέντρων. Στην πρόσφατη έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Lamda, οι μέτοχοι ενέκριναν τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Lamda Malls κατά το ποσό των 38,3 εκατ. ευρώ, μέσω της ισόποσης ακύρωσης 38,3 εκατ. κοινών, ονομαστικών μετοχών. Με αυτόν τον τρόπο γίνεται επιστροφή κεφαλαίου στη Lamda Development. Η εισαγωγή της Lamda Malls στο Χρηματιστήριο Αθηνών δρομολογείται για το τέλος της φετινής άνοιξης ή τις αρχές του καλοκαιριού, ενώ στόχος είναι η άντληση εσόδων της τάξεως των 150 εκατ. ευρώ, τα οποία θα αξιοποιηθούν για τη χρηματοδότηση των επενδύσεων ανάπτυξης νέων εμπορικών κέντρων στο ακίνητο του Ελληνικού.

Ιδρύεται Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας   

Προ των πυλών βρίσκεται η ίδρυση της Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας που θα έχει αντικείμενο τον συντονισμό και την υλοποίηση της εθνικής στρατηγικής για την αποτροπή κυβερνοεπιθέσεων στην Ελλάδα. Προς αυτή την κατεύθυνση το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έθεσε σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για την ίδρυση του φορέα που θα εποπτεύεται από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Για λόγους ταχύτητας λήψης αποφάσεων θα διοικείται από διοικητή και υποδιοικητές και θα διαθέτει 155 οργανικές θέσεις (από περίπου 50 που διαθέτει επί του παρόντος). 

Διακρίσεις στην εξυπηρέτηση πελατών για την Alpha Bank   

Τρεις διακρίσεις για τις καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες και εφαρμογές myAlpha Vibe, bizpay App, myAlpha Ραντεβού και myAlpha Documents απέσπασε η Alpha Bank στα Εθνικά Βραβεία Εξυπηρέτησης Πελατών, που διοργανώθηκαν για 14η συνεχή χρονιά από το Ελληνικό Ινστιτούτο Εξυπηρέτησης Πελατών (ΕΙΕΠ). Το ΕΙΕΠ επιβραβεύει τις άριστες πρακτικές εξυπηρέτησης στην ελληνική αγορά και αξίζει να σημειωθεί ότι η Alpha Bank αποτέλεσε τη μόνη τράπεζα που βραβεύθηκε για την εξυπηρέτηση που προσφέρει στους πελάτες της.

Πρόστιμο για αθέμιτα κέρδη στην ΑΓΗΝΩΡ    

Δεν μπήκε με το… δεξί το 2024 για την εταιρεία ΑΓΗΝΩΡ Α.Ε. (εταιρεία του ομίλου Τουρνικιώτη), καθώς της επιβλήθηκε πρόστιμο από το υπουργείο Ανάπτυξης ύψους 610.000 ευρώ. Ο λόγος; Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης, από τους ελέγχους που διενήργησε η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) σε 117 κωδικούς προϊόντων, ύστερα από καταγγελία καταναλωτών, διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία παραβίαζε τη νομοθεσία σχετικά με την αθέμιτη κερδοφορία. Υπενθυμίζεται ότι η διάταξη περί πλαφόν στο περιθώριο κέρδους ίσχυε και στο πλαίσιο του επιδοτούμενου προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή». Σημειώνεται ότι η ΑΓΗΝΩΡ είναι αποκλειστικός διανομέας στην Ελλάδα των κλιματιστικών Mitsubishi.  

Εσοδα-ρεκόρ από μερίσματα    

Τα υψηλότερα έσοδα από μερίσματα θυγατρικών εταιρειών κατέγραψε το Υπερταμείο κατά το εννεάμηνο του 2023, σύμφωνα με τη χρηματοοικονομική αναφορά για το γ΄ τρίμηνο. Συγκεκριμένα ο οργανισμός, που έχει στόχο τη μεγιστοποίηση της αξίας του χαρτοφυλακίου εταιρειών που ελέγχει, κατέγραψε έσοδα από μερίσματα της τάξεως των 119 εκατ. ευρώ. Από αυτό το ποσό το μεγαλύτερο τμήμα, ύψους 112,5 εκατ. ευρώ, προέρχεται από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Επίσης, το Υπερταμείο αναγνώρισε έσοδο της τάξεως των 87.000 ευρώ από τον ΟΤΕ. Σύμφωνα με την έκθεση αναφοράς, οι αμοιβές συμβούλων και συνεργατών σημείωσαν αύξηση κατά περίπου 723.000 ευρώ, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2022. Κι αυτό λόγω της εκκίνησης συμβουλευτικών έργων, όπως είναι η αποτίμηση της ακίνητης περιουσίας, ο μετασχηματισμός των Ελληνικών Ταχυδρομείων, οι υπηρεσίες εκτίμησης και αναβάθμισης ωριμότητας κυβερνοασφάλειας σε θυγατρικές.    

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT