Διαγωνισμοί για δύο οδικούς άξονες

2' 34" χρόνος ανάγνωσης

Μπορεί οι κατασκευαστικοί όμιλοι να καλούνται να εκτελέσουν το υψηλότερο ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων της σύγχρονης ιστορίας του κλάδου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν συνεχίζονται οι διαγωνισμοί.

Στο πλαίσιο αυτό, η Αβαξ έχει μειοδοτήσει για τον οδικό άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά, που αποτελεί την προέκταση της Ιόνιας Οδού. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 310 εκατ. ευρώ, για το οποίο η συμβασιοποίηση αναμένεται εντός του πρώτου τριμήνου του 2024.

Αντίστοιχα, δημοπρατήθηκε και ένα ακόμη σημαντικό οδικό έργο, ύψους 200 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για τη σύνδεση της Λαμίας με το Καρπενήσι, για την οποία έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον (στο πλαίσιο της πρώτης φάσης του διαγωνισμού) από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, την Αβαξ και τις κοινοπραξίες των εταιρειών: ΜΕΤΚΑ (όμιλος Μυτιληναίου)-Ακτωρ, Δομική Κρήτης-ΕΚΤΕΡ-ΕΡΕΤΒΟ-ΤΕΝΑ, Οδός ΑΤΕ-Μεσόγειος-ΙΝΤΕΡΚΑΤ-Εργοδομική Βοιωτίας και Trace-ΤΕΚΑΛ-ΕΛΙΚΑ. Η ανάδειξη του μειοδότη αναμένεται εντός του α΄ εξαμήνου του 2024.

Προς αξιοποίηση ακίνητο της ΓΑΙΑΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη 

Την αξιοποίηση του ακινήτου του πρώην στρατοπέδου Γκόνου στη Θεσσαλονίκη, που ανήκει στη ΓΑΙΑΟΣΕ, δρομολογεί το Υπερταμείο. Το ακίνητο έχει ενταχθεί στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας, με τη ΓΑΙΑΟΣΕ να αναθέτει την ωρίμανση του έργου στη μονάδα PPF του ΤΑΙΠΕΔ. Μένει να φανεί εάν εντός του 2024 θα προκηρυχθεί διαγωνισμός και κυρίως εάν θα καταστεί εφικτή η ανάδειξη αναδόχου. Στην πολλά υποσχόμενη έκταση σχεδιαζόταν, επί μακρόν, η ανάπτυξη εμπορευματικού κέντρου. 

Νέος διευθύνων σύμβουλος στην ΤΕΜΕΣ

Ο Ευγένιος Δενδρινός, μέχρι πρότινος διευθυντής του τμήματος real estate της ΤΕΜΕΣ, αναλαμβάνει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην εταιρεία που διαχειρίζεται και αναπτύσσει το πολυτελές θέρετρο Costa Navarino. Ο Στέφανος Θεοδωρίδης, που κατείχε, μέχρι πολύ πρόσφατα, τη θέση του CEO, παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, όπου τη θέση του προέδρου έχει ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, ενώ οι Ν. Κατσικερός, Δ. Φρυδάς και Τζέραλντ Λόουλες είναι αντιπρόεδροι.

Επίσκεψη Γεωργιάδη στα γραφεία του ΕΦΚΑ   

Τη στήριξή του στη διοίκηση του ΕΦΚΑ εξέφρασε ο Αδωνις Γεωργιάδης επιλέγοντας να επισκεφθεί τα γραφεία του φορέα, λίγο πριν από την ανάληψη των νέων καθηκόντων του ως υπουργού Υγείας. Ο κ. Γεωργιάδης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει μάλιστα την  ηγεσία του φορέα και το σύνολο του προσωπικού για τα εντυπωσιακά βήματα που έχουν γίνει στον e-ΕΦΚΑ κατά τη διάρκεια της εξάμηνης θητείας του στο υπουργείο Εργασίας, ενώ εξέφρασε και τη βεβαιότητα ότι η πορεία του ψηφιακού μετασχηματισμού θα συνεχισθεί με επιτυχία υπό την ηγεσία της νέας υπουργού Εργασίας Δόμνας Μιχαηλίδου.  

«Κόκκινη κάρτα» Carrefour σε PepsiCo

Σε μποϊκοτάζ των προϊόντων της PepsiCo στα καταστήματά της στη Γαλλία προχωράει από χθες η γαλλική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Carrefour, ασκώντας πίεση στον κολοσσό των αναψυκτικών για να μειώσει τις υπερβολικά υψηλές τιμές του. Από χθες αντί για τα πατατάκια  Lay’s και τα Doritos, αντί για τα αναψυκτικά 7up και το τσάι Lipton, στα ράφια έχουν τοποθετηθεί πανό που γράφουν: «Δεν πουλάμε πια τα προϊόντα αυτής της βιομηχανίας εξαιτίας των απαράδεκτων αυξήσεων στις τιμές τους». Είναι η τελευταία προσπάθεια της γαλλικής αλυσίδας να αντιδράσει στις υπερβολικές αυξήσεις τιμών. Τον Σεπτέμβριο είχε τοποθετήσει στα προϊόντα της PepsiCo, αλλά και των Nestle, Unilever και Lindt & Sprüngli σημάνσεις, που υπογράμμιζαν ότι οι βιομηχανίες αυτές είχαν μειώσει τον όγκο του προϊόντος για να εξαπατήσουν τον καταναλωτή, καθώς διατηρούσαν την ίδια τιμή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT