Νέοι υπερταχυφορτιστές ΔΕΗ blue σε 13 περιοχές

Νέοι υπερταχυφορτιστές ΔΕΗ blue σε 13 περιοχές

2' 46" χρόνος ανάγνωσης

Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου υπερταχυφορτιστών (HPDC) δημόσιας φόρτισης ΔΕΗ blue εξασφάλισε η ΔΕΗ μέσω του μηχανισμού χρηματοδότησης Connecting Europe Facility (CEF). Στο πλαίσιο του έργου 21-EL-TC-ESEERT «Electrifying South East Europe Road Transport», η ΔΕΗ blue προχωρεί στην εγκατάσταση και λειτουργία συνολικά 34 σημείων ταχυφόρτισης σε σταθμούς φόρτισης 2Χ150 kW, συνολικής ισχύος έως 300 kW. Οι νέοι υπερταχυφορτιστές ΔΕΗ blue θα τοποθετηθούν σε 13 περιοχές πανελλαδικά, ενισχύοντας την παρουσία, την ποιότητα και την κάλυψη του δικτύου φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων ΔΕΗ blue σε βασικές οδούς της χώρας. Με την προσθήκη των νέων ταχυφορτιστών υψηλής ισχύος σε κομβικά σημεία του ελληνικού οδικού δικτύου, η ΔΕΗ blue ενισχύει σημαντικά το πανελλαδικό δημόσιο δίκτυο ταχυφορτιστών της που απαριθμεί περισσότερα από 200 σημεία (DC), εκ των οποίων τα 36 είναι σημεία ταχυφόρτισης υψηλής ισχύος έως 300 kW (HPDC).

Ερχονται μέτρα για τις τιμές στο βρεφικό γάλα

Μέτρα για την αποκλιμάκωση των τιμών στο βρεφικό γάλα, το οποίο στην Ελλάδα πωλείται έως και 213% υψηλότερα από τη χαμηλότερη τιμή στην Ευρώπη, όπως έδειξε πρόσφατη έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού, προανήγγειλε ο κ. Κώστας Σκρέκας. Πέρα από το γεγονός ότι τουλάχιστον δύο από τις εταιρείες φέρεται να ελέγχονται για ενδεχόμενη παραβίαση του πλαφόν στο περιθώριο κέρδους, το υπουργείο Ανάπτυξης, όπως πληροφορείται η στήλη, βρίσκεται σε συζητήσεις με όλες, διερευνώντας κατ’ αρχάς τα κοστολογικά στοιχεία, αλλά και τρόπους αποκλιμάκωσης των τιμών.

Πληρωμές εφάπαξ και επιδομάτων έως 12 του μηνός

ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ συνεχίζουν και αυτήν την εβδομάδα τις πληρωμές. Εως τις 12 Ιανουαρίου, από τον ΕΦΚΑ θα καταβληθούν 22,5 εκατ. ευρώ σε 1.030 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ, ενώ ήδη ξεκίνησαν οι πληρωμές 327.078 ευρώ σε 445 δικαιούχους για παροχές του τ. ΤΑΥΤΕΚΩ. Αντίστοιχα, από τη ΔΥΠΑ θα καταβληθούν 15 εκατ. ευρώ σε 28.000 δικαιούχους κυρίως επιδομάτων ανεργίας, και 4 εκατ. ευρώ σε 10.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης.

Σχέδιο μεταρρύθμισης των σιδηροδρόμων

Σήμερα αναμένεται να παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα η μεταρρύθμιση για τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρόμου. Αυτή περιλαμβάνει την πρόταση για τη δημιουργία της «Νέας ΟΣΕ Α.Ε.» καθώς και το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης και επενδύσεων του σιδηροδρομικού τομέα. Η νέα εταιρεία με κορμό τον ΟΣΕ θα ενσωματώνει την ΕΡΓΟΣΕ που είναι αρμόδια για τα σιδηροδρομικά έργα αλλά και ένα κομμάτι του έργου της ΓΑΙΑΟΣΕ που αφορά μόνον τη διαχείριση του τροχαίου υλικού. Η διαχείριση της ακίνητης περιουσίας αναμένεται να παραμείνει στο Υπερταμείο, ενώ παράλληλα θα παρουσιαστεί και η στρατηγική για τον ελληνικό σιδηρόδρομο τα επόμενα χρόνια.

Τον Μάρτιο ανοίγουν οι προσφορές για ΒΟΑΚ

Σχεδόν 10 μήνες μετά την υποβολή τους, τον περασμένο Μάιο, πρόκειται να ανοιχθούν οι δεσμευτικές οικονομικές προσφορές των σχημάτων που διεκδικούν την τελευταία μεγάλη σύμβαση παραχώρησης εκμετάλλευσης, το τμήμα του ΒΟΑΚ (Βόρειος Οδικός Αξονας Κρήτης) από τα Χανιά έως το Ηράκλειο, ύψους 1,75 δισ. ευρώ. Με δεδομένο ότι οι προσφορές είναι προγραμματισμένο να αποσφραγιστούν στις 7 Μαρτίου, πέντε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής προχώρησαν στην υποβολή σχετικής ερώτησης στη Βουλή, αναφορικά με τη συνολική πρόοδο του έργου, τόσο στο επίμαχο τμήμα όσο και στα υπόλοιπα σκέλη του, που έχουν ήδη ανατεθεί. Υπενθυμίζεται ότι εκκρεμούν και προσφυγές των δήμων Ηρακλείου και Μαλεβιζίου εναντίον της μελέτης περιβαλλοντικών όρων, ζητώντας αλλαγές στη χάραξη τμήματος του έργου. Το έργο διεκδικείται από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, το σχήμα Αβαξ – Egis – Meridiam και την κοινοπραξία Μytilineos – Ακτωρ Παραχωρήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT