Το πρόγραμμα της Eurobank για την Παιδεία

Το πρόγραμμα της Eurobank για την Παιδεία

Η νέα πλατφόρμα mprostagiatinpaideia.gr προσφέρει στους νέους εργαλεία για να εκπαιδευτούν, να δικτυωθούν και να εντοπίζουν ευκαιρίες

2' 36" χρόνος ανάγνωσης

Τη νέα εποχή ενός από τα μακροβιότερα προγράμματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στην Ελλάδα, του Μπροστά για την Παιδεία, παρουσίασε χθες η Eurobank κατά την καθιερωμένη τελετή βράβευσης των 384 αριστούχων αποφοίτων λυκείων των Εκπαιδευτικών Περιφερειών Αττικής και Στερεάς Ελλάδας. Συνδέοντας το ορόσημο της συμπλήρωσης των 21 ετών του Μπροστά για την Παιδεία, η τράπεζα διευρύνει τον χαρακτήρα του με πρωτοβουλίες που ενισχύουν την επιστημονική εξειδίκευση και τη σύνδεση της ακαδημαϊκής με την πρακτική γνώση και την αγορά εργασίας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, την οποία χαιρέτισε ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης, παρουσία του προέδρου του Δ.Σ. της τράπεζας Γιώργου Π. Ζανιά και σύσσωμης της διοίκησής της, ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας παρουσίασε την αναβαθμισμένη δομή της διευρυμένης πλέον πρωτοβουλίας, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση της τράπεζας να στηρίζει νέους επιστήμονες στην έναρξη της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας. Η αναβαθμισμένη δομή του Μπροστά για την Παιδεία, που αναπτύσσεται σε τρεις πυλώνες, υπογραμμίζει τη δέσμευση της τράπεζας να στηρίζει νέους επιστήμονες στην έναρξη της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας, εντοπίζοντας τις σύγχρονες τάσεις και εστιάζοντας την παροχή εφοδίων για την επαγγελματική ανέλιξη πανεπιστημιακών αποφοίτων με κεντρικό στόχο την επιτυχή απορρόφησή τους από την αγορά εργασίας. Οι πυλώνες του νέου προγράμματος είναι:

• Εξειδίκευση. Η τράπεζα χρηματοδοτεί την οργάνωση και λειτουργία του νέου επαγγελματικού προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών «Digital Transformation» του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, προωθώντας την εξειδίκευση σε σύγχρονες μεθόδους και τεχνικές σχεδίασης, υλοποίησης και διαχείρισης έργων ψηφιακού μετασχηματισμού επιχειρήσεων και οργανισμών. Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα απευθύνεται σε αποφοίτους ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων, περιλαμβάνει 35 θέσεις ανά ακαδημαϊκό έτος, είναι αγγλόφωνο, πλήρους φοίτησης, με μικρή ιδία συμμετοχή των φοιτητών στα ετήσια δίδακτρα. Στο πρόγραμμα υπάρχει πρόβλεψη για κάλυψη μέρους των θέσεων από εργαζομένους του ομίλου Eurobank, ενώ επιπλέον η τράπεζα παρέχει τη δυνατότητα πρόσληψης για τους 10 αποφοίτους με την υψηλότερη επίδοση.

• Διασύνδεση με την αγορά εργασίας. Οικονομική στήριξη για τη δημιουργία και λειτουργία της νέας πλατφόρμας mprostagiatinpaideia.gr, που προσφέρει στους νέους εργαλεία για να εκπαιδευτούν, να δικτυωθούν και να εντοπίζουν ευκαιρίες στην αγορά εργασίας. Η πλατφόρμα σχεδιάστηκε και υλοποιείται από την CollegeLink με την οικονομική στήριξη της Eurobank και απευθύνεται στα περίπου 4.000 μέλη – βραβευμένους αριστούχους του προγράμματος Μπροστά για την Παιδεία των τεσσάρων τελευταίων ετών, ενώ τον Φεβρουάριο τελειόφοιτοι φοιτητές από όλα τα ελληνικά πανεπιστήμια θα έχουν τη δυνατότητα να αιτηθούν επίσης συμμετοχή στη νέα πλατφόρμα. Επιπροσθέτως, η Eurobank εστιάζει στη διασύνδεση της επιχειρηματικότητας με την πανεπιστημιακή έρευνα και την ακαδημαϊκή αριστεία μέσω του επιχειρηματικού επιταχυντή egg-enter grow go της τράπεζας, που συμπληρώνει 11 χρόνια προσφοράς στη νεοφυή επιχειρηματικότητα. Μέσω της συνεργασίας με 15 ελληνικά πανεπιστήμια και 46 ελληνικές και κυπριακές spin-offs, το egg- enter grow go υποστηρίζει και αναπτύσσει, διαχρονικά, τη διασύνδεση της νεοφυούς, καινοτόμου επιχειρηματικότητας με την εγχώρια και διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα.

• Επιβράβευση. Η Eurobank υλοποιεί το πρόγραμμα ηθικής και χρηματικής επιβράβευσης της αριστείας με την υποστήριξη του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, έχοντας διαθέσει από το 2003 συνολικά για τις βραβεύσεις των 22.572 αριστούχων βραβευθέντων, χρηματικό ποσό που αγγίζει τα 21 εκατ. ευρώ. Μέσω του προγράμματος, η τράπεζα προσφέρει ηθική και οικονομική επιβράβευση στον πρώτο αριστούχο απόφοιτο κάθε λυκείου της χώρας με το μεγαλύτερο άθροισμα βαθμών στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT