Eπιδότηση 7.500 νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης

Eπιδότηση 7.500 νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης

Οι επιχειρήσεις θα λάβουν επιχορήγηση έως 100% του συνολικού κόστους για έξι μήνες

2' 2" χρόνος ανάγνωσης

Ξεκινάει τη Δευτέρα στις 10 το πρωί η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων προκειμένου να απασχολήσουν ανέργους ηλικίας 25 έως 45 ετών. Στόχος του νέου προγράμματος είναι η κατάρτιση 10.000 ανέργων και η δημιουργία 7.500 νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης. Οι επιχειρήσεις που θα απασχολήσουν ανέργους για 6 μήνες σε νέα θέση εργασίας θα λάβουν επιχορήγηση έως 100% του συνολικού κόστους (μισθού και εισφορών), με ανώτατο όριο τις 6.132 ευρώ.

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους αποκλειστικά ηλεκτρονικά είτε μέσω της πλατφόρμας e-services της ΔΥΠΑ (dypa.gov.gr) είτε μέσω gov.gr.

Μετά την υποβολή της αίτησης, οι εργασιακοί σύμβουλοι της ΔΥΠΑ θα υποδείξουν στην επιχείρηση υποψηφίους με τα απαιτούμενα προσόντα που δήλωσε κάθε επιχείρηση.

Κατόπιν, η επιχείρηση θα προεπιλέξει τον ωφελούμενο, ο οποίος θα παρακολουθήσει πρόγραμμα ταχύρρυθμης εξ αποστάσεως κατάρτισης διάρκειας 80 ωρών σε πράσινες ή ψηφιακές δεξιότητες επιλογής του. Μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης, η επιχείρηση θα προχωρεί στην πρόσληψη του ανέργου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος απασχόλησης ανέρχεται στα 41.331.600 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην απόκτηση ή/και επικαιροποίηση/αναβάθμιση των επαγγελματικών γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων των ωφελούμενων ανέργων, καθώς και στην απόκτηση σχετικής πιστοποίησης, ώστε να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας σε όλους τους κλάδους της οικονομίας.

Σύμφωνα δε με την απόφαση, με την υλοποίηση του έργου αναμένεται να επιτευχθούν στόχοι όπως η πρόληψη και η αντιμετώπιση της ανεργίας, μέσω της αναβάθμισης των επαγγελματικών γνώσεων και δεξιοτήτων των ανέργων, η αύξηση της απασχολησιμότητας των ανέργων αλλά και η ποιοτική αναβάθμιση των γνώσεων και δεξιοτήτων των ανέργων, μέσω προγραμμάτων συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης, που ανταποκρίνονται στα σύγχρονα δεδομένα της παραγωγικής δομής και της οικονομίας.

Η κατάρτιση και πιστοποίηση των ανέργων ηλικίας 25-45 ετών, εγγεγραμμένων στο μητρώο της ΔΥΠΑ, υλοποιείται με τη διαδικασία του συστήματος παροχής επιταγών κατάρτισης (Training Vouchers) προς τους ωφελουμένους, οι οποίοι επιλέγονται μέσω δημόσιας πρόσκλησης της ΔΥΠΑ.

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι άνεργοι, ηλικίας 25 έως 45 ετών:

α) Εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων των υπηρεσιών της ΔΥΠΑ, οι οποίοι ολοκλήρωσαν επιτυχώς τη δράση της κατάρτισης και έλαβαν πιστοποίηση, προκειμένου να εφαρμόσουν και να εξασκήσουν τις αποκτηθείσες από την κατάρτιση δεξιότητες και γνώσεις τους.

β) Εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων των υπηρεσιών της ΔΥΠΑ, οι οποίοι ολοκλήρωσαν επιτυχώς τη δράση της κατάρτισης και έλαβαν πιστοποίηση, που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση ή σε ιδιαίτερα μειονεκτική θέση, κατά την υπόδειξή τους από το αρμόδιο Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης 2.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT