Νέα έκδοση εξάμηνων έντοκων τίτλων

2' 39" χρόνος ανάγνωσης

Στην πρώτη διάθεση εντόκων στο κοινό για το 2024 προχωράει ο ΟΔΔΗΧ την επόμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο της δημοπρασίας εξάμηνων τίτλων ύψους 625 εκατ. ευρώ, που θα διενεργηθεί την Τετάρτη. Οπως και κατά τις προηγούμενες αντίστοιχες δημοπρασίες, οι ιδιώτες που επιθυμούν να προμηθευτούν τα νέα έντοκα μπορούν να το κάνουν μέσω δημόσιας εγγραφής σε οποιαδήποτε τράπεζα ή χρηματιστηριακή εταιρεία, με ανώτατο ποσό τα 15.000 ευρώ. Η περίοδος εγγραφών ξεκινάει την Τρίτη 23 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου. Σημειώνεται πως στην προηγούμενη δημοπρασία εντόκων 26 εβδομάδων τον Δεκέμβριο η απόδοση διαμορφώθηκε στο 3,87%. Εως τον Ιούνιο ο ΟΔΔΗΧ έχει προγραμματίσει άλλες 10 δημοπρασίες εντόκων, μεταξύ των οποίων δύο διαρκείας ενός έτους και πέντε διαρκείας έξι μηνών –οι οποίες αναμένεται να διατεθούν επίσης στο κοινό–, καθώς και τρεις διαρκείας 13 εβδομάδων.

Οι αεροπορικές επαναφέρουν τις πτήσεις προς το Ισραήλ

Τις πτήσεις προς το Ισραήλ επαναφέρουν οι αεροπορικές εταιρείες. Ηδη η Aegean έχει επανασυνδέσει την ισραηλινή πρωτεύουσα με την Αθήνα από τις 11 Ιανουαρίου, ενώ ο χαμηλού κόστους αερομεταφοράς Ryanair επαναφέρει τις πτήσεις προς το «Μπεν Γκουριόν» από την 1η Φεβρουαρίου. Η λίστα των αεροπορικών εταιρειών που επανεντάσσουν το Ισραήλ στο πτητικό τους πρόγραμμα περιλαμβάνει τη Lufthansa, τη Swiss, την Austrian και την Air France, που θα συνδέει το Παρίσι με το Τελ Αβίβ από τις 24 Ιανουαρίου.

Στο Ταμείο Ανάκαμψης έργα κυβερνοασφάλειας

Στο Ταμείο Ανάκαμψης εντάχθηκαν δράσεις για τη θωράκιση έναντι κυβερνοεπιθέσεων του Δημοσίου, όπως και η δημιουργία εθνικού κέντρου κυβερνοασφάλειας. Το βασικό αντικείμενο του έργου υλοποιείται εντός 18 μηνών, ενώ προβλέπεται η υλοποίηση σειράς υποστηρικτικών υπηρεσιών εντός 12 μηνών. Η Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας, για τη σύσταση της οποίας ολοκληρώθηκε, πρόσφατα, η διαβούλευση, θα εποπτεύεται από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, θα διοικείται από διοικητή και δύο υποδιοικητές και θα διαθέτει 155 οργανικές θέσεις.

Πράσινο φως για Athens Beach Club

Ομόφωνα ενέκρινε η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε χθεσινή συνεδρίασή της την απόκτηση κοινού ελέγχου από τις εταιρείες ΤΕΜΕΣ, Litti Enterprises Compnay Ltd και IΝΤΡΑΚΟΜ Συμμετοχών της εταιρείας Athens Beach Club. Οπως σημειώνει η Επιτροπή Ανταγωνισμού, καμία από τις παραπάνω εταιρείες δεν εκμεταλλεύεται οργανωμένη παραλία στον νομό Αττικής, η δε ΤΕΜΕΣ λειτουργεί οργανωμένη παραλία μόνο έμπροσθεν των ξενοδοχείων της στον νομό Μεσσηνίας (Costa Navarino). Σημειώνεται ότι στην Athens Beach Club κατακυρώθηκε η υπομίσθωση των τριών τμημάτων (Ζώνες 1, 2 και 3) της έκτασης της Ακτής Β΄ Βούλας, έπειτα από πλειοδοτική δημοπρασία του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

«Παράθυρο» για αλλαγές στα τιμολόγια ρεύματος

Ανοιχτό το ενδεχόμενο τροποποίησης του κώδικα προμήθειας αλλά και της χρωματικής διαφοροποίησης των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος, προκειμένου να ενσωματώνονται τιμολόγια που είναι προς το συμφέρον του καταναλωτή, άφησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας με δημοσιογράφους χθες στο περιθώριο της υπουργικής συνόδου των χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, που πραγματοποιείται στην Αθήνα. Οι δηλώσεις του υπουργού έγιναν με αφορμή το επίμαχο τιμολόγιο της «Φυσικό Αέριο», διάρκειας 8 μηνών, με σταθερή ελκυστική χρέωση, το οποίο όμως δεν εντάσσεται στη χρωματική κατηγοριοποίηση της ΡΑΕ, με την Αρχή να έχει καλέσει την εταιρεία σε ακρόαση. Ο κώδικας προμήθειας πρέπει να ερμηνεύεται προς όφελος του καταναλωτή, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σκυλακάκης, προσθέτοντας ότι αν χρειάζεται αλλαγές, προκειμένου να ενσωματωθούν προϊόντα που δίνουν μικρότερες τιμές στους καταναλωτές, τότε αυτές οι αλλαγές πρέπει να γίνουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT