H Credit Agricole πήρε το 7% της Worldline

2' 42" χρόνος ανάγνωσης

Μειοψηφικό ποσοστό 7% στον παγκόσμιο πάροχο πληρωμών, τη Worldline –που δραστηριοποιείται και στη χώρα μας–, απέκτησε η Credit Agricole με στόχο όπως ανακοινώθηκε να υποστηρίξει την ανάπτυξη και την εφαρμογή της στρατηγικής της Worldline ως βασικού ευρωπαϊκού παρόχου υπηρεσιών πληρωμών. Στην Ελλάδα η Worldline έχει εξαγοράσει το 80% του κλάδου παροχής υπηρεσιών σε εμπόρους merchant services της Eurobank, καθώς και των δραστηριοτήτων της Cardlink, που λειτουργεί παράλληλα ως διακριτή εταιρεία και μάλιστα εκτός από τη Worldline Greece προμηθεύει και τοποθετεί τερματικά και σε άλλες εταιρείες. Παρά το γεγονός ότι ο τομέας έχει επηρεαστεί από την επιβράδυνση της ευρωπαϊκής οικονομίας, στη χώρα μας οι υπηρεσίες πληρωμών προς εμπόρους, μετά και την υποχρεωτική επέκταση των POS σε όλους τους κλάδους των επαγγελματιών, αναμένεται να εμφανίσουν περαιτέρω ανάπτυξη, κάτι που δικαιολογεί την παρουσία στην ελληνική αγορά και των τριών μεγάλων ισχυρών πολυεθνικών.

Μπαράζ διαγωνισμών για αντιπυρικά έργα

Σε μπαράζ διαγωνισμών για την επιλογή αναδόχων που θα υλοποιήσουν έργα αντιπυρικής προστασίας έχει προχωρήσει η μονάδα ωρίμανσης του ΤΑΙΠΕΔ ως αρμόδια για το σχέδιο προστασίας δασών που έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης. Με στόχο να αποφευχθεί η εκδήλωση μαζικών δασικών πυρκαγιών, όπως αυτές του περυσινού καλοκαιριού, στο ΤΑΙΠΕΔ εκτιμούν πως μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα έχουν επιλεγεί οι εταιρείες που θα αναλάβουν έργα πυροπροστασίας των δασών, μεταξύ άλλων, σε Δράμα, Νευροκόπι, Λάρισα, Τρίκαλα, Πιερία, Χαλκίδα, Ερέτρια και Ιστιαία.  

Οικονομικές προσφορές για δύο αρδευτικά έργα ΣΔΙΤ

Δύο από τα έργα ΣΔΙΤ που προχωρούν στο στάδιο της υποβολής δεσμευτικών οικονομικών προσφορών είναι το φράγμα Μιναγιώτικο στη Μεσσηνία, προϋπολογισμού 142 εκατ. ευρώ, και το φράγμα Ταυρωπού στην Καρδίτσα, ύψους 129 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για έργα τα οποία διεκδικούνται από τις κοινοπραξίες ΜΕΤΚΑ – Intrakat – Μεσόγειος, Ακτωρ Παραχωρήσεις – Αβαξ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Χρ. Κωνσταντινίδης. Αναθέτουσα αρχή είναι το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης.   

Η ώρα της επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας

Σε λειτουργία τέθηκε στον διαδικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας 1,3 εκατ. ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοτελώς απασχολούμενοι και αγρότες μπορούν να επιλέξουν ελεύθερα την ασφαλιστική κατηγορία στην οποία επιθυμούν να ενταχθούν για το νέο έτος 2024. Οι εισφορές για όλες τις ασφαλιστικές κατηγορίες (κλάδων σύνταξης, υγειονομικής περίθαλψης, επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ παροχών) θα είναι αυξημένες κατά 3,46% και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν έως τις 31 Ιανουαρίου την κατηγορία που επιθυμούν. Οσοι δεν υποβάλουν αίτηση-δήλωση επιλογής-μεταβολής θα παραμείνουν, για το τρέχον έτος, στην κατηγορία που ήταν και πέρυσι.     

Επενδύει σε ελληνικά ομόλογα η Vanguard

Αύξησε περαιτέρω τις θέσεις της στα ελληνικά ομόλογα αυτόν τον μήνα η Vanguard Asset Management, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, λόγω των πολύ ισχυρών προοπτικών της Ελλάδας έπειτα από την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας καθώς και των θετικών προοπτικών της ευρωπεριφέρειας γενικότερα. «Καθώς ο πληθωρισμός και τα επιτόκια έχουν ξεκάθαρα αλλάξει πορεία, πιστεύουμε ότι το χρήμα θα πρέπει να συνεχίσει να ρέει στην ευρωπαϊκή περιφέρεια», όπως δήλωσε στο Bloomberg ο Αλες Κούτνι, επικεφαλής διεθνών επιτοκίων της Vanguard. O επενδυτικός κολοσσός ξεκίνησε το νέο έτος αυξάνοντας τις θέσεις του στην Ελλάδα και την Ιταλία, ενώ είναι θετικός για το ισπανικό χρέος. Η επιστροφή της Ελλάδας σε επενδυτική βαθμίδα έχει αυξήσει την ελκυστικότητα της χώρας, τόνισε ο Κούτνι, προσθέτοντας πως τα ομόλογα διάρκειας 5 έως 15 ετών προσφέρουν την καλύτερη έκθεση και στις δύο χώρες.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT