Παράταση για τα POS ζητάει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών

Παράταση για τα POS ζητάει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών

Kαταγράφονται προβλήματα απόρριψης των αιτήσεων προμήθειας POS από τις τράπεζες, υποστηρίζει το ΕΕΑ

1' 37" χρόνος ανάγνωσης

Την παράταση προμήθειας των τερματικών POS ζήτησε χθες από τον υφυπουργό Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών για τους 35 νέους κλάδους (περίπτερα, λαϊκές αγορές, ταξί). Συγκεκριμένα ζήτησαν να μεταφερθεί κατά ένα μήνα –για τις 29 Φεβρουαρίου– η προθεσμία που λήγει στις 31 Ιανουαρίου για την προμήθεια POS.

Αν και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο θεωρεί σίγουρη (με βάση την ανακοίνωση που εξέδωσε) την παράταση, ο κ. Θεοχάρης σύμφωνα με πληροφορίες δεν ανέφερε κάτι τέτοιο στη συνάντησή τους, παρά μόνον ότι θα εξετάσει το αίτημά τους.

Σύμφωνα με το ΕΕΑ, η παράταση κρίνεται επιβεβλημένη καθώς καταγράφονται προβλήματα απόρριψης των αιτήσεων προμήθειας POS από τις τράπεζες. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών τονίζεται ότι σε συνάντηση εργασίας που είχαν ο πρόεδρος Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και ο γενικός γραμματέας Δημήτρης Γαβαλάκης με τον υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρη Θεοχάρη, ανέδειξαν τα προβλήματα που υπάρχουν στην αγορά με το θέμα των POS και τη δυσκολία εφαρμογής της σχετικής οδηγίας έως το τέλος Ιανουαρίου, όταν και ολοκληρώνεται η χρονική προθεσμία.

«Η αντιπροσωπεία του ΕΕΑ έλαβε τη δέσμευση του κ. Θεοχάρη ότι θα δοθεί παράταση ενός μηνός για την υποχρεωτική εγκατάσταση των POS από τους επαγγελματίες και ότι σε αυτό το χρονικό διάστημα θα εκδοθούν διευκρινιστικές από το υπουργείο προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα που καταγράφονται έως τώρα, κυρίως από τις τράπεζες».

Σημειώνεται ότι σε προηγούμενη ανακοίνωσή του το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών είχε διαπιστώσει ότι σε πολλές περιπτώσεις τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα δεν προμήθευαν τους υπόχρεους με τα POS, είτε επικαλούμενα οφειλές της επιχείρησης, είτε απαιτώντας τριετή σύμβαση ή συγκεκριμένο τζίρο.

Ο πρόεδρος του ΕΕΑ, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, δήλωσε σχετικά: «Ηταν ένα δίκαιο αίτημα του Επιμελητηρίου, κάτι που αναγνώρισε και ο κ. Θεοχάρης. Αυτό που ζητάμε πλέον είναι μέσα στο νέο χρονικό περιθώριο να συμβάλει η πολιτεία στην επίλυση των προβλημάτων που έχουν παρουσιαστεί εξαιτίας της στάσης των τραπεζών και να προχωρήσει η αγορά στην εγκατάσταση των τερματικών αποδοχής καρτών –όπου αυτό είναι υποχρεωτικό– χωρίς το άγχος των προστίμων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT