Κεφάλαια 1,73 δισ. ευρώ εξασφάλισε μέσω ομολόγων η United Group

Κεφάλαια 1,73 δισ. ευρώ εξασφάλισε μέσω ομολόγων η United Group

Η Nova, η ελληνική θυγατρική της United Group, της αποφέρει το 30% των συνολικών εσόδων της

1' 20" χρόνος ανάγνωσης

Kύκλο χρηματοδότησης ύψους 1,73 δισ. ευρώ ολοκλήρωσαν η United Group και η μητρική εταιρεία Summer BidCo B.V. Τα κεφάλαια αυτά θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή των υφιστάμενων ομολόγων υψηλής εξασφάλισης με λήξη το 2026 και το 2029, των υφιστάμενων PIK ομολόγων εθελουσίας αποπληρωμής με λήξη το 2025 και το 2026, και του εκταμιευμένου υπολοίπου της ανακυκλούμενης πίστωσης. Ετσι επεκτείνεται η ωρίμανση των αναχρηματοδοτημένων ομολόγων του 2026, μειώνεται το επιτόκιο των αναχρηματοδοτημένων ομολόγων του 2029 και ενισχύεται περαιτέρω η κεφαλαιακή δομή της UG.

Οπως ανακοίνωσε η εταιρεία, η σταθερά υψηλή αύξηση των εσόδων και των προσαρμοσμένων λειτουργικών κερδών – EBITDA (+32% και 28% του σύνθετου ετήσιου ρυθμού ανάπτυξης –CAGR–, αντίστοιχα, για την περίοδο 2015-2022) και τα ισχυρά περιθώρια EBITDA οδήγησαν στην αξιολόγηση πιστοληπτικής ικανότητας της UG σε Β2 (σταθερή) και Β (θετική) από τις Moody’s και S&P, αντίστοιχα. Στην εξέλιξη αυτή συνετέλεσαν η γεωγραφική παρουσία της εταιρείας, η επέκταση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της, καθώς και το βελτιούμενο συναλλαγματικό μείγμα των πρόσφατων ετών, σε συνδυασμό με την απομόχλευση μέσω της πώλησης των σταθμών βάσης κινητής τηλεφωνίας TowerCo.

Η ελληνική θυγατρική της United Group, Nova, εμφάνισε στο εννεάμηνο ενίσχυση εσόδων της τάξεως του 2%, σε 612 εκατ. ευρώ, συγκριτικά με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2022, που είχαν ανέλθει στα 601 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία αντιπροσωπεύει περίπου το 30% των συνολικών εσόδων της United Group, τα οποία στο εννεάμηνο ανήλθαν σε 2,045 δισ. ευρώ έχοντας ενισχυθεί κατά 7%. Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων μετά από μισθώσεις (EBITDAal) ανήλθαν σε 205 εκατ. ευρώ για τη Nova, έχοντας ενισχυθεί κατά 12% σε σχέση με το εννεάμηνο του 2022.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT