Σταθερά τιμολόγια ρεύματος 6 μηνών

2' 47" χρόνος ανάγνωσης

Τον δρόμο για τη διάθεση στην αγορά σταθερών τιμολογίων ρεύματος διάρκειας έξι μηνών έως και ενός έτους δείχνει η υπουργική απόφαση που υπέγραψε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης. Η απόφαση ενσωματώνει το άρθρο 28 του Κώδικα Προμήθειας που αναφέρεται στη διάρκεια των συμβάσεων προμήθειας, αφού δεν μπορεί να παρακαμφθεί νομικά, και ουσιαστικά θεσμοθετεί μία και μοναδική ερμηνεία στο άρθρο που έρχεται σε αντίθεση με αυτήν που έχει εκφράσει η ΡΑΑΕΥ με αφορμή το σταθερό τιμολόγιο 8μηνης διάρκειας της εταιρείας «Φυσικό Αέριο». Η ελάχιστη διάρκεια σύμβασης προμήθειας σε μικρό πελάτη ορίζεται σε ένα έτος, εκτός εάν αιτείται ή και συναινεί στη σύναψη σύμβασης για μικρότερο χρονικό διάστημα, αναφέρει το συγκεκριμένο άρθρο που περιλαμβάνεται στην απόφαση Σκυλακάκη, με την επιφύλαξη συγκεκριμένης περίπτωσης (παρ. 3) που ορίζει ρητά ότι η ελάχιστη διάρκεια των συμβάσεων δεν μπορεί να είναι μικρότερη των έξι μηνών.

Μπλόκο στην «τρικλοποδιά» για ψηφιακή κάρτα εργασίας

Την προσπάθεια μικρών επιχειρήσεων να αποφύγουν την υποχρέωση εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας εργασίας επιδιώκει να «μπλοκάρει» το υπουργείο Εργασίας. Ετσι, σύμφωνα με οδηγία που εξέδωσε, δεν είναι δυνατή η αλλαγή ΚΑΔ με στόχο την απένταξη των επιχειρήσεων από τους ΚΑΔ που προβλέπει η υπουργική απόφαση. Η «απαγόρευση» αφορά επιχειρήσεις που κατά την ημερομηνία έκδοσης της υπουργικής απόφασης ήταν υπόχρεες ένταξης στο σύστημα της ψηφιακής κάρτας. Κάποιες μικρές επιχειρήσεις, που είχαν και δευτερεύοντα ΚΑΔ, επιδίωξαν να απενταχθούν από αυτόν που υποχρεωτικά τους ενέτασσε στην εφαρμογή ψηφιακής κάρτας και να ενταχθούν κατά κύριο λόγο στον ΚΑΔ για τον οποίο δεν προβλεπόταν σχετική υποχρέωση.

Συνωστισμός ομίλων στον δρόμο Δράμας – Αμφίπολης

Ολοι οι μεγάλοι κατασκευαστικοί όμιλοι διεκδικούν το οδικό έργο ΣΔΙΤ Δράμα – Αμφίπολη, που εισήλθε πλέον στη δεύτερη φάση του ανταγωνιστικού διαλόγου. Στο πλαίσιο αυτό, το έργο αναμένεται να διεκδικήσουν το σχήμα Μυτιληναίος – Ακτωρ Παραχωρήσεις, οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Intrakat και Αβαξ. Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου υπολογίζεται σε 248,5 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ.

Στο Χ.Α. το ομόλογο της Autohellas

Στη μεγάλη επιτυχία του ομολόγου της Autohellas, του οποίου η δημόσια προσφορά καλύφθηκε κατά 2,3 φορές, με προσφερόμενα κεφάλαια 453 εκατ. ευρώ, αναφέρθηκε, χθες, κατά την εκδήλωση για την έναρξη διαπραγμάτευσης του τίτλου ο διευθύνων σύμβουλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Γιάννος Κοντόπουλος. «Η έκδοση του κοινού ομολογιακού δανείου, ύψους 200 εκατ. ευρώ, αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό ορόσημο στην πορεία της Autohellas», σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ευτύχης Βασιλάκης. Η εταιρεία μίσθωσης και εμπορίας αυτοκινήτων συμπληρώνει φέτος 25 χρόνια ως εισηγμένη, διαθέτοντας κεφαλαιοποίηση 660 εκατ. ευρώ από 270 εκατ. ευρώ στην αρχή της πορείας της.

Μεγάλη ζήτηση για τον ΔΑΑ

Δίχως προηγούμενο είναι η ζήτηση για τη δημόσια προσφορά του 30% του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, που εκτιμάται ότι θα συγκεντρώσει κεφάλαια της τάξεως των 738 εκατ. ευρώ. Η ζήτηση ξεπέρασε την προσφορά λίγες μόλις ώρες μετά το άνοιγμα της διαδικασίας την περασμένη εβδομάδα και κατ’ επέκταση αναμένεται το μεγαλύτερο ύψος των προσφορών να είναι στο υψηλότερο τμήμα του εύρους των 7 με 8,2 ευρώ. Με τα δεδομένα αυτά, δεν αποκλείεται, μετά και το πέρας της σημερινής ημέρας, οπότε ολοκληρώνεται η δημόσια προσφορά, να καταγραφεί υπερκάλυψη έως και δέκα φορές. Βάσει του εύρους διάθεσης, η αποτίμηση (equity value) του ΔΑΑ τοποθετείται από 2,1 έως 2,46 δισ. ευρώ και το enterprise value εκτιμάται από 2,96 έως 3,3 δισ. ευρώ. Μέσω της δημόσιας προσφοράς διατίθενται σε εγχώριους επενδυτές 9.545.455 μετοχές, που θα φθάσουν τα 10.500.000, σε περίπτωση υπερβάλλουσας ζήτησης. Σε ξένους επενδυτές προσφέρονται έως 46.500.000 μετοχές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT