Σημαντική συμφωνία της V+O με τη SEC Newgate

Σημαντική συμφωνία της V+O με τη SEC Newgate

2' 25" χρόνος ανάγνωσης

Σε μια πολύ σημαντική συμφωνία με τον διεθνή όμιλο επικοινωνίας SEC Newgate, που έχει παρουσία σε 5 ηπείρους, προχώρησε η V+O. Στο πλαίσιο της συμφωνίας η SEC Newgate θα αποκτήσει σε βάθος 5ετίας συμμετοχή στη V+O, φθάνοντας στο 70% του μετοχικού κεφαλαίου, ενώ ταυτόχρονα η V+O διατηρεί το brand name και την οργανωτική και διοικητική της αυτοτέλεια. Παράλληλα, η παρουσία του Global CEO της SEC Newgate, Fiorenzo Tagliabue, στο διοικητικό συμβούλιο της V+O έρχεται να ενισχύσει την υπάρχουσα διοικητική ομάδα, υπό τους Θωμά Βαρβιτσιώτη και Γιάννη Ολύμπιο. Η SEC Newgate συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 20 μεγαλύτερους ομίλους επικοινωνίας σε διεθνές επίπεδο και εξειδικεύεται σε υπηρεσίες στρατηγικής επικοινωνίας, public affairs και advocacy, με εστίαση στην έρευνα και την ανάλυση δεδομένων. Διαθέτει παρουσία σε 5 ηπείρους (Ευρώπη, Ασία, Αυστραλία, Αμερική, Κίνα), ένα δίκτυο 53 γραφείων και 1.200 εργαζομένους σε όλο τον κόσμο, και αποτελεί ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα δίκτυα επικοινωνίας διεθνώς.

Το placement της Πειραιώς   

Προ των πυλών είναι το placement των μετοχών που κατέχει το ΤΧΣ στην Τράπεζα Πειραιώς και αυτό προκύπτει τόσο από δηλώσεις του ίδιου του διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας Χρήστου Μεγάλου, όσο και από την αλλαγή της ημερομηνίας ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων χρήσης 2023. Η αρχική ημερομηνία ήταν 23/2 και η διοίκηση αποφάσισε ότι θα ανακοινωθούν τελικά εννέα ημέρες νωρίτερα, στις 14/2. Εδώ και καιρό το placement της τράπεζας είχε «συνδεθεί» με το πέρας των αποτελεσμάτων, και σύμφωνα με αναφορές είχε προγραμματιστεί για τα τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου. Μένει λοιπόν να φανεί εάν τελικά το placement θα έρθει και αυτό νωρίτερα. Την περασμένη εβδομάδα, πάντως, ο κ. Μεγάλου δήλωσε πως το placement βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο, ενώ πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι πιστεύει πως αν μείνει στο ΤΧΣ το 5%-7% από το 27% που κατέχει σήμερα στην τράπεζα, δεν είναι «big deal». Παράλληλα, κάνοντας εκτενή αναφορά στο ταξίδι της διοίκησης στη Νέα Υόρκη, ο κ. Μεγάλου μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον CEO της αμερικανικής τράπεζας JPMorgan Τζέιμι Ντάιμον, προσθέτοντας πως η στρατηγική του ταιριάζει με αυτήν της Τράπεζας Πειραιώς.    

Μέτωπο κατά της ακριβής στέγης από τον «Ξεσπιτόγατο»  

Χαρακτήρα κινήματος έχει αρχίζει να αποκτά το ζήτημα της εύρεσης στέγης λόγω της αλματώδους αύξησης των ενοικίων, την ίδια στιγμή που η αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών εξακολουθεί να βρίσκεται σε εποχή… μνημονίων. Στα κοινωνικά μέσα «τρέχει» αυτή την περίοδο ψήφισμα διαμαρτυρίας, υπό την ομάδα «Ξεσπιτόγατος», ενάντια στα πολύ υψηλά κόστη στέγασης. Μεταξύ των αιτημάτων της ομάδας είναι η δημιουργία αποθέματος δημόσιας ή συνεταιριστικής μη κερδοσκοπικής κοινωνικής κατοικίας, ώστε να φθάσει τουλάχιστον στο 6% του συνολικού στεγαστικού αποθέματος, δηλαδή στον μέσο όρο των υπόλοιπων χωρών του ΟΟΣΑ, ο περιορισμός των βραχυχρόνιων μισθώσεων μέσω του περιορισμού των αδειών σε κορεσμένες περιοχές, αλλά και της απαγόρευσης της εν λόγω δραστηριότητας σε νομικά πρόσωπα. Επίσης ζητείται η άμεση ρύθμιση της αγοράς ενοικίων με θέσπιση συμβολαίων ελάχιστης διάρκειας πέντε ετών, σύνδεση τιμής ενοικίου με κριτήρια ποιότητας του ακινήτου και όριο αυξήσεων στις τιμές.     

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT