Νέα hubs τεχνολογίας στην Ελλάδα σχεδιάζει η Deloitte

Νέα hubs τεχνολογίας στην Ελλάδα σχεδιάζει η Deloitte

Mετά την Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη, την Κρήτη και τα Ιωάννινα, εξετάζει το ενδεχόμενο να επεκτείνει, το επόμενο διάστημα, την παρουσία της στον Βόλο και στη Θράκη

1' 52" χρόνος ανάγνωσης

Hubs σε διάφορα σημεία της Ελλάδας αναπτύσσει η εταιρεία Deloitte, η οποία μετά την Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη, την Κρήτη αλλά και τα Ιωάννινα εξετάζει το ενδεχόμενο να επεκτείνει, το επόμενο διάστημα, την παρουσία της στον Βόλο και στη Θράκη.

«Πίστευα πάντα πως η τεχνολογία μπορεί να είναι μοχλός ανάπτυξης για την Ελλάδα. Ξεκινήσαμε ως ελεγκτική εταιρεία αλλά στην πορεία στραφήκαμε περισσότερο στο consulting και στον κλάδο της τεχνολογίας», ανέφερε ο Nίκος Χριστοδούλου, partner, consulting leader στην Deloitte Ελλάδος, σε χθεσινή συνάντησή του με δημοσιογράφους, τονίζοντας πως από τους 2.865 εργαζομένους της εταιρείας στη χώρα μας, περίπου οι μισοί ασχολούνται με το technology consulting. «Κοιτάζουμε περιοχές που έχουν πανεπιστήμια, ειδικότητες STEM (επιστήμη, τεχνολογία, μηχανική, μαθηματικά) και μπορούμε να βρούμε προσωπικό», λέει μιλώντας για τα σχέδια επέκτασης της εταιρείας στην Ελλάδα, που μεταφράζονται και με αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού σε περίπου 3.000 άτομα μέχρι τον Μάιο της τρέχουσας χρονιάς.

Η εταιρεία έχει δημιουργήσει hub τεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη, το Deloitte Alexander Competence Center, στο οποίο ήδη απασχολούνται 1.050 άτομα, ενώ εδώ και ένα χρόνο προχώρησε στη δημιουργία ενός hub καινοτομίας στην Πάτρα, όπου απασχολούνται 105 μηχανικοί επιστήμονες. «Βρίσκουμε νέους πτυχιούχους, τους εκπαιδεύουμε και έπειτα δουλεύουν πάνω σε μεγάλα έργα είτε για την Ελλάδα είτε για το εξωτερικό», επισημαίνει ο κ. Χριστοδούλου, προσθέτοντας πως η Deloitte πλέον δίνει έμφαση περισσότερο στην τεχνολογία (tech oriented) σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό. Οσοι απασχολούνται στα hubs της εταιρείας συνήθως ασχολούνται με κώδικα, παραμετροποιούν μεγάλα συστήματα της αγοράς, ελέγχουν συστήματα με τη χρήση διαφόρων εργαλείων κ.λπ.

Η Deloitte αναλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και έργα ψηφιακού μετασχηματισμού τόσο για τον δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα, όπως για παράδειγμα την αυτοματοποίηση μέσω RPA (robotic process automation) του τομέα της αναδιάρθρωσης κόκκινων δανείων κ.λπ. Τα τελευταία 2-3 χρόνια η εταιρεία έχει αναλάβει έργα για τον δημόσιο τομέα, π.χ. την υλοποίηση, μέσω τεχνητής νοημοσύνης, έργου του υπουργείου Εσωτερικών για τον εντοπισμό των αναγκών στον δημόσιο τομέα και την καλύτερη αξιοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων βάσει των προσόντων τους. Το έργο, ύψους 4,5-5 εκατ. ευρώ, έχει υπογραφεί και έχει ξεκινήσει να υλοποιείται από τις αρχές του έτους. Οσον αφορά τον τζίρο της, αυτός ανήλθε στα 160 εκατ. ευρώ κατά τη χρήση Μαΐου 2022 – Μαΐου 2023, ενώ η Deloitte «τρέχει» με ρυθμό ανάπτυξης της τάξεως του 20%.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT