Nέα εταιρική ταυτότητα για Εθνική Τράπεζα

Nέα εταιρική ταυτότητα για Εθνική Τράπεζα

2' 49" χρόνος ανάγνωσης

Την ανανεωμένη εταιρική εικόνα της Εθνικής Τράπεζας και το μήνυμα της εξέλιξής της στην «Τράπεζα Σήμερα» μετέφεραν ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γκίκας Χαρδούβελης και ο διευθύνων σύμβουλος Παύλος Μυλωνάς, στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε παρουσία εκπροσώπων της πολιτείας, της επιχειρηματικής κοινότητας και συνεργατών της τράπεζας. Η ανανεωμένη εταιρική εικόνα αντλεί έμπνευση από τη μακρόχρονη ιστορία της ΕΤΕ, διατηρώντας το εμβληματικό κτίριο στο επίκεντρο και αξιοποιώντας περαιτέρω το σχήμα της έλλειψης ως σύμβολο συνεχούς εκσυγχρονισμού, ανανέωσης και συνεχούς εξέλιξης. Αναδεικνύοντας τις κύριες επιτυχίες της τράπεζας τα τελευταία 5 χρόνια, ο Παύλος Μυλωνάς τόνισε ότι η ΕΤΕ μέσω του προγράμματος μετασχηματισμού της έχει απαλλαγεί από τα προβλήματα του παρελθόντος, με τους δείκτες κεφαλαιακής της επάρκειας να βρίσκονται ανάμεσα στους υψηλότερους στην Ευρώπη, ενώ βελτιώνει την εμπειρία του πελάτη ώστε να είναι η τράπεζα πρώτης επιλογής.

Διαγωνισμός για τη μίσθωση κτιρίου από το ΕΚΟΜΕ

Σήμερα εκπνέει η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών για τη μίσθωση κτιρίου σχετικά με τη στέγαση του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ). Το ακίνητο πρέπει να διαθέτει γραφεία από 1.600 έως 2.200 τ.μ. και αποθήκες 400 τ.μ., ενώ θα πρέπει να βρίσκεται στην Καλλιθέα. Για να καλύψει τις στεγαστικές ανάγκες του, στο πρόσφατο παρελθόν ο φορέας είχε εντοπίσει ακίνητο του ΕΦΚΑ στην οδό Βουλής στην Αθήνα, το οποίο χρειαζόταν εκτεταμένη ανακαίνιση. Το εγχείρημα αυτό, όμως, δεν προχώρησε.   

Αυξήσεις ζητούν οι τραπεζικοί υπάλληλοι στην Ισπανία

Εκατοντάδες τραπεζικοί υπάλληλοι διαδήλωσαν χθες στη Μαδρίτη διεκδικώντας μισθολογικές αυξήσεις, τις οποίες, όπως λένε, δικαιούνται από την αύξηση-ρεκόρ που κατέγραψαν το 2023 τα κέρδη τραπεζών, όπως η Santander και η BBVA. Οι κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται σε μια περίοδο που τα κέρδη των τραπεζών έχουν αυξηθεί λόγω της αύξησης των επιτοκίων και των πιο ακριβών στεγαστικών δανείων, ενώ τα επιτόκια καταθέσεων διατηρούνται παράλληλα σε χαμηλά επίπεδα.   

Επιφυλάξεις Φίλιπ Λέιν για μειώσεις επιτοκίων

Η ΕΚΤ χρειάζεται ακόμη περισσότερες αποδείξεις ότι ο πληθωρισμός επιστρέφει στον στόχο του 2% προτού μπορέσει να μειώσει τα επιτόκια, ακόμη και αν οι πιέσεις στις τιμές υποχωρούν, διαμηνύουν αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας. «Τα εισερχόμενα στοιχεία υποδηλώνουν ότι η διαδικασία μείωσης του πληθωρισμού βραχυπρόθεσμα μπορεί στην πραγματικότητα να “τρέξει” ταχύτερα από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ, Φίλιπ Λέιν. Αν και αυτό μπορεί να θεωρηθεί θετικό, η ταχύτερη μείωση του πληθωρισμού θα οδηγήσει σε υψηλότερη αύξηση του πραγματικού εισοδήματος και αυτό θα μπορούσε να αυξήσει τις πληθωριστικές πιέσεις το 2025 και μετά, περιπλέκοντας τις προοπτικές, εξήγησε σε ομιλία του στο ινστιτούτο Brookings Institution.  

Φωτοβολταϊκό πάρκο στο Αμύνταιο  

Την τελική επενδυτική απόφαση για την κατασκευή ενός επιπλέον φωτοβολταϊκού πάρκου στη χώρα έλαβε η κοινή εταιρεία ΜΕΤΩΝ Ενεργειακή, των ομίλων RWE και ΔΕΗ. Το νέο φωτοβολταϊκό πάρκο «Ορυχείο ΔΕΗ Αμύνταιο», συνολικής ισχύος περίπου 450 MWp, βρίσκεται στη Δυτική Μακεδονία, εντός των ορίων του πρώην υπαίθριου λιγνιτωρυχείου Αμυνταίου. Οι εργασίες κατασκευής έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν τους επόμενους μήνες, ενώ η λειτουργία του αναμένεται μέχρι το τέλος του 2025. Η κοινοπραξία κατασκευάζει ήδη οκτώ μεγάλης κλίμακας φωτοβολταϊκά έργα στην ευρύτερη περιοχή, συνολικής ισχύος 490 MWp, τα οποία αναμένεται να συνδεθούν στο δίκτυο εντός του έτους. Η ενέργεια που θα παράγεται από το έργο θα αγοράζεται από τη ΔΕΗ και την RWE Supply & Trading. Η επένδυση, ύψους 255,4 εκατ. ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 127,7 εκατ. από το Ταμείο Ανάκαμψης καθώς και από ίδια κεφάλαια ύψους 51,1 εκατ. ευρώ, ενώ για τα υπόλοιπα κεφάλαια θα υπάρξει τραπεζικός δανεισμός 76,6 εκατ. ευρώ.          

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT