ΥΠΟΙΚ: Κυρώσεις για μη αναβάθμιση λογισμικού από τους παρόχους POS

ΥΠΟΙΚ: Κυρώσεις για μη αναβάθμιση λογισμικού από τους παρόχους POS

Εντός των επόμενων ημερών, αναμένεται η τροπολογία που θα προβλέπει την επιβολή αυστηρών κυρώσεων. Μήνυμα από την ΑΑΔΕ έλαβαν οι πρώτες 15.000 επιχειρήσεις που διαθέτουν ταμειακή μηχανή και οι πάροχοι των οποίων έχουν αναβαθμίσει τα POS τους

1' 7" χρόνος ανάγνωσης

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS, ενόψει της προθεσμίας ολοκλήρωσης του έργου στις 29 Φεβρουαρίου.

Εντός των επόμενων ημερών, αναμένεται η τροπολογία που θα προβλέπει την επιβολή αυστηρών κυρώσεων σε όσες εταιρείες διάθεσης τερματικών POS και ταμειακών μηχανών δεν προχωρήσουν εγκαίρως στην αναβάθμιση των λογισμικών τους.

Ηδη την Παρασκευή, ηλεκτρονικά μηνύματα εστάλησαν από την ΑΑΔΕ στις πρώτες 15.000 επιχειρήσεις που διαθέτουν ταμειακή μηχανή και οι πάροχοι των οποίων έχουν αναβαθμίσει τα POS τους. 

Τα μηνύματα καλούν τις επιχειρήσεις να διασυνδέσουν άμεσα τα POS τους με τις ταμειακές μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου, οπότε και λήγει η προθεσμία. Επισημαίνεται πως τα μηνύματα αυτά αναρτήθηκαν στους λογαριασμούς κάθε επιχείρησης στο myAADE, στο πεδίο «Τα Μηνύματά Μου».

Αντίστοιχα e-mails θα αποστέλλονται καθημερινά και στις υπόλοιπες επιχειρήσεις, για τις οποίες οι πάροχοι POS και οι κατασκευαστές ταμειακών μηχανών θα ενημερώνουν την ΑΑΔΕ, ότι η διασύνδεσή τους είναι έτοιμη να προχωρήσει.

Υπενθυμίζεται πως ήδη έχει υλοποιηθεί από το υπουργείο Οικονομικών και την ΑΑΔΕ, το σύνολο των νομοθετικών και διοικητικών δράσεων, προκειμένου να καταστεί εφικτή η μεταρρύθμιση, με στόχο την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Τόσο υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου και της ΑΑΔΕ, όσο και στελέχη της αγοράς τερματικών μηχανημάτων και ταμειακών μηχανών, συνεργάζονται καθημερινά προκειμένου να επιταχυνθεί η αναβάθμιση των 400.000 ταμειακών και των αντίστοιχων POS, καθώς και η διασύνδεση μεταξύ τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT