Στους 3 πιο δημοφιλείς προορισμούς η Ελλάδα

Στους 3 πιο δημοφιλείς προορισμούς η Ελλάδα

2' 54" χρόνος ανάγνωσης

Η Ελλάδα είναι στο top 3 των πιο δημοφιλών προορισμών για το καλοκαίρι του 2024, σημείωσε η TUI, o μεγαλύτερος ταξιδιωτικός όμιλος στην Ευρώπη, στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων της. Οι ενδείξεις για το καλοκαίρι του 2024 συνολικά συνεχίζουν να είναι ελπιδοφόρες, όπως τόνισε, καθώς έχουν πραγματοποιηθεί 5 εκατ. κρατήσεις, αυξημένες κατά 8% σε σχέση με το καλοκαίρι του 2023, ενώ όλες οι αγορές κινούνται υψηλότερα από το προηγούμενο έτος. «Εχουμε δει μεγαλύτερη ζήτηση σε όλους τους βασικούς προορισμούς μεσαίων και μικρών αποστάσεων, με τις Ισπανία, Ελλάδα και Τουρκία να αποδεικνύονται και πάλι οι πιο δημοφιλείς για την καλοκαιρινή περίοδο», τόνισε. Σημειώνεται πως το γεγονός ότι η Ελλάδα ήταν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς το 2023 οδήγησε την TUI να επεκτείνει τα ταξιδιωτικά πακέτα της για τη χώρα μέχρι τον Νοέμβριο. H εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη πρώτου τριμήνου (με τη χρήση να ξεκινάει τον Οκτώβριο) ύψους 6 εκατ. ευρώ.

Στις αγορές με διπλή επανέκδοση ομολόγων

Διπλή μίνι έξοδο στις αγορές πραγματοποιεί σήμερα η Ελλάδα με την επανέκδοση, μέσω δημοπρασίας, του 5ετούς ομολόγου σταθερού επιτοκίου 3,875% που εκδόθηκε τον Απρίλιο του 2023 για την άντληση έως 200 εκατ. ευρώ, καθώς και του 10ετούς σταθερού επιτοκίου 4,25% που εκδόθηκε τον Ιανουάριο του 2023 για άντληση έως 200 εκατ. ευρώ επίσης. Εν τω μεταξύ, την επόμενη εβδομάδα (21/2) αναμένεται νέα διάθεση εντόκων στο κοινό, μέσω δημοπρασίας εξάμηνων τίτλων.

Σημαντικοί ρυθμοί ανάπτυξης για το ΙQOS της «Παπαστράτος»

Αξιοσημείωτους ρυθμούς ανάπτυξης εμφανίζει το ΙQOS, το εναλλακτικό προϊόν έναντι του τσιγάρου του ομίλου PMI. Υπολογίζεται ότι, βάσει στοιχείων της «Παπαστράτος», της ελληνικής θυγατρικής της PMI, το ΙQOS έχει ξεπεράσει στην αγορά καπνικών προϊόντων το μερίδιο του Marlborο εντός κι εκτός Ελλάδας. Στην Ελλάδα οι χρήστες που επιλέγουν την εν λόγω εναλλακτική έναντι του καπνίσματος έχουν ξεπεράσει το μισό εκατομμύριο, με το ΙQOS, που διατίθεται σε 84 αγορές σε όλο τον κόσμο, να συνοδεύεται με επενδύσεις της τάξεως των 12 δισ. ευρώ.

Πρόσληψη 700 μόνιμων υπαλλήλων στον ΕΦΚΑ

Τη σταδιακή πρόσληψη τουλάχιστον 700 μόνιμων υπαλλήλων στον ΕΦΚΑ ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Πάνου Τσακλόγλου, γνωστοποιώντας παράλληλα ότι δεν είναι εφικτή η άμεση μονιμοποίηση των περίπου 140 συμβασιούχων, οι οποίοι προσλήφθηκαν στον φορέα με στόχο την επίσπευση της έκδοσης των εκκρεμών συντάξεων. Οπως υπογράμμισε ο κ. Τσακλόγλου απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωής Κωνσταντοπούλου, σε διάφορα στάδια προκηρύξεων βρίσκονται ήδη 551 θέσεις, ενώ για το 2024 έχει εγκριθεί η πρόσληψη επιπλέον 155 νέων υπαλλήλων. Παράλληλα, κάλεσε τους συμβασιούχους να συμμετάσχουν στις διαδικασίες του ΑΣΕΠ, δεδομένου ότι διαθέτουν σχετική εμπειρία σε θέματα κοινωνικής ασφάλισης, η οποία συνεκτιμάται στον διαγωνισμό.

Νέα αλλαγή CEO στην Avramar

Αλλη μία διοικητική αλλαγή, η πολλοστή τα τελευταία χρόνια, ανακοινώθηκε χθες στην Avramar. Ειδικότερα ο όμιλος, που βρίσκεται για μία ακόμη φορά σε διαδικασία καμπής, ανακοίνωσε ότι ο κ. Εουχένιο Μεσκίνι θα αντικαταστήσει τον κ. Θορ Τάλσεθ στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Ο νέος διευθύνων σύμβουλος, Αργεντίνος στην καταγωγή, ήταν μέχρι τώρα γενικός διευθυντής στην Amerra, το fund που αποτελεί τον έναν εκ των δύο βασικών μετόχων της Avramar. Ο Νορβηγός απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος θα παραμείνει στη θέση αυτή μέχρι τις 10 Μαρτίου και στη συνέχεια θα διατηρήσει συμβουλευτικό ρόλο στο διοικητικό συμβούλιο. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που συνδέουν την αλλαγή στο «τιμόνι» της Avramar με τη συμφωνία που επήλθε πρόσφατα με τις τράπεζες για το δάνειο των 20 εκατ. ευρώ και την έναρξη της διαδικασίας πώλησης. Να σημειωθεί, πάντως, ότι τα τελικά κείμενα δεν έχουν υπογραφεί και ως εκ τούτου ακόμη δεν έχει εκταμιευθεί το περίφημο δάνειο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT