TUI: αυξημένη ζήτηση κατά 8% φέτος για διακοπές στην Ελλάδα

TUI: αυξημένη ζήτηση κατά 8% φέτος για διακοπές στην Ελλάδα

Τα πακέτα του γερμανικού tour operator είναι 4% ακριβότερα σε σχέση με το 2023

2' 22" χρόνος ανάγνωσης

Πυκνώνουν οι ενδείξεις ότι ο ελληνικός τουρισμός, έπειτα από μια χρονιά-ρεκόρ το 2023, οδεύει προς περαιτέρω ανάπτυξη της τάξης του 10% φέτος. Πέραν του ρυθμού αύξησης των κρατήσεων αεροπορικών θέσεων για διακοπές στην Ελλάδα κατά 12% φέτος τον Ιανουάριο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, που αποτυπώνεται στα τελευταία στοιχεία του INSETE, τώρα o μεγαλύτερος τουριστικός οργανισμός της Ευρώπης, η TUI AG, ανακοίνωσε πως έχει μέση αύξηση των κρατήσεων για διακοπές στην Ευρώπη της τάξης του 8%, με τις ισχυρότερες επιδόσεις να προέρχονται από την Ελλάδα, την Ισπανία και την Τουρκία. Μαζί με την άνοδο των πακέτων για διακοπές ο γερμανικός τουριστικός φορέας αναφέρει και άνοδο της μέσης τιμής σε σχέση με πέρσι κατά 4%.

Με βάση τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, που παραπέμπουν σε έσοδα της τάξης των 22 δισ. για το 2023, οι παραπάνω εκτιμήσεις ισοδυναμούν με ταξιδιωτικές εισπράξεις 25 δισ. κατά το 2024 για την ελληνική οικονομία.

Επί του παρόντος τα στοιχεία των κρατήσεων αλλά και του προγραμματισμού των αεροπορικών θέσεων, όχι μόνο της TUI αλλά του συνόλου της αγοράς, δείχνουν σημαντική άνοδο φέτος για την Αθήνα, αλλά και τη Θεσσαλονίκη και προορισμούς πέριξ αυτής. Καθώς η χρονιά εξελίσσεται, αναμένεται να φανούν περισσότερο οι επιμέρους τάσεις προς συγκεκριμένους καλοκαιρινούς προορισμούς, με τη Ρόδο, την Κρήτη και την Κω, αλλά και μεγάλους προορισμούς στα Επτάνησα, όπως Κέρκυρα και Ζάκυνθος, να αναμένονται να συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον.

Οι τουριστικές εισπράξεις του 2024 εμφανίζουν τη δυναμική να φθάσουν τα 25 δισ., εκτιμά η ΤτΕ.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η TUI AG στο πλαίσιο της ενημέρωσης για τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του οικονομικού της έτους (Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2023), η θετική δυναμική κρατήσεων (με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία στις βάσεις δεδομένων της στις 4 Φεβρουαρίου) συνεχίζεται και δείχνει αυτή τη στιγμή να «τρέχει» με μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης στις κρατήσεις για όλους τους προορισμούς στους οποίους δραστηριοποιείται κατά 8% για τη χειμερινή περίοδο 2023-24 και αύξηση επίσης 8% για το καλοκαίρι του 2024. Η TUI έχει μέχρι τώρα καταγράψει συνολικά 9,4 εκατ. κρατήσεις για τον χειμώνα 2023-24 και το καλοκαίρι 2024 μαζί, έναντι 8,7 εκατ. το προηγούμενο έτος. Οι μέσες τιμές για τον χειμώνα 2023-24 είναι επί του παρόντος 4% πάνω από το επίπεδο του προηγουμένου έτους.

«Οι προορισμοί μικρών και μεσαίων αποστάσεων συνεχίζουν να οδηγούν τις κρατήσεις, με τα Κανάρια Νησιά, την Αίγυπτο και το Πράσινο Ακρωτήρι να αποδεικνύονται και πάλι δημοφιλείς χειμερινοί προορισμοί. Οι μέσες τιμές για το επερχόμενο καλοκαίρι του 2024 είναι 4% υψηλότερες από ό,τι το προηγούμενο έτος. Η ζήτηση για όλους τους βασικούς προορισμούς μεσαίων και μικρών αποστάσεων είναι επί του παρόντος αυξημένη σε σχέση με το προηγούμενο έτος, με την Ισπανία, την Ελλάδα και την Τουρκία και πάλι να είναι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για τους επισκέπτες της TUI για το καλοκαίρι του 2024», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT