Επιστολή σε εισηγμένες για τους ισολογισμούς

Επιστολή σε εισηγμένες για τους ισολογισμούς

2' 47" χρόνος ανάγνωσης

Σε επιστολή που έστειλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις εισηγμένες, εφιστά την προσοχή στον τρόπο σύνταξης των ισολογισμών και των οικονομικών εκθέσεων. Οπως αναφέρει συγκεκριμένα, οι εισηγμένες δύνανται να ανακοινώνουν πληροφορίες στις οικονομικές εκθέσεις, αλλά και εν γένει, σχετικά με εκτιμήσεις ή προβλέψεις οικονομικών μεγεθών για την τρέχουσα ή και τις επόμενες περιόδους και χρήσεις. Οι εκτιμήσεις ή προβλέψεις πρέπει ωστόσο να μην περιέχουν στοιχεία που επιδέχονται διττής ή ασαφούς ερμηνείας, έτσι ώστε να μη δημιουργούνται παραπλανητικές ή συγκεχυμένες εντυπώσεις στο επενδυτικό κοινό. Στην περίπτωση που οι εκτιμήσεις – προβλέψεις αφορούν εναλλακτικούς δείκτες μέτρησης απόδοσης ή λοιπά στοιχεία που δεν προκύπτουν αυτούσια από τις οικονομικές καταστάσεις, πρέπει να αποτυπώνεται ο τρόπος με τον οποίο εξάγονται οι πληροφορίες αυτές από τις οικονομικές καταστάσεις. Σημειώνεται πως η καταληκτική ημερομηνία για τη δημοσιοποίηση των ισολογισμών του 2023 των εισηγμένων είναι η 30ή Απριλίου 2024.

Οι νικητές των βραβείων «Επιχειρηματίας της Χρονιάς»

Από όλο το φάσμα των επιχειρήσεων προέρχονται οι νικητές του διαγωνισμού της ΕΥ, Ελληνας «Επιχειρηματίας της χρονιάς» 2023. Η πρόεδρος της ΜΕΒΓΑΛ Μαίρη Χατζάκου απέσπασε το βραβείο επιχειρηματικής ανθεκτικότητας και ο ιδρυτής και CEO της Theon group Κρίστιαν Χατζημηνάς διακρίθηκε ως διεθνώς αναπτυσσόμενος επιχειρηματίας. Στην κατηγορία του δυναμικά αναπτυσσόμενου επιχειρηματία, νικητής αναδείχθηκε ο Ευτύχιος Βασιλάκης, CEO του ομίλου Βασιλάκη, ενώ ο Γιώργος Τσαρούχας, CEO και συνιδρυτής της Dialectica, διακρίθηκε ως πρωτοπόρος επιχειρηματίας.

Αυξάνονται οι γιατροί που στελεχώνουν τα ΚΕΠΑ

Τον υπερδιπλασιασμό των γιατρών στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) ανακοίνωσε η υπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου σε τηλεοπτική της συνέντευξη. Συγκεκριμένα, από 500 που είναι σήμερα οι γιατροί, θα γίνουν 1.200 και παράλληλα θα αυξηθούν και οι ειδικότητές τους. Μάλιστα, με σκοπό τη γρηγορότερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία, αυξάνεται κατά 50% η αμοιβή των γιατρών των ΚΕΠΑ και η κατ’ οίκον επίσκεψη που ήταν 30 ευρώ, τώρα γίνεται 45 ευρώ.

Ευρωπαϊκά κονδύλια για ηλεκτρικές υποδομές

Με πάνω από 250 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) θα χρηματοδοτηθεί το πρώτο στάδιο των ηλεκτρικών υποδομών υψηλής τάσης για τη σύνδεση της Κρήτης και της Περιφέρειας Αττικής, σύμφωνα με ανακοίνωση της Κομισιόν. Η επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων Ελίζα Φερέιρα με δηλώσεις της επισήμανε και την ευρωπαϊκή διάσταση της διασύνδεσης, σημειώνοντας ότι «αποτελεί σημαντικό βήμα για τη βελτίωση της ενεργειακής ασφάλειας και του ενεργειακού εφοδιασμού σε όλη την Ε.Ε.». Μόνο κατά το πρώτο έτος λειτουργίας της, το 2025, η ηλεκτρική διασύνδεση, όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της η Κομισιόν, μπορεί να οδηγήσει σε μείωση των εκπομπών C02 τουλάχιστον κατά 400.000 τόνους. 

Το καλό και το κακό σενάριο στη Μ. Ανατολή

Το Διεθνές Χρηματοοικονομικό Ινστιτούτο (IIF) εκτιμά ότι υπάρχει πιθανότητα 70% να περιοριστεί η τρέχουσα σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, οδηγώντας έτσι σε επανεκκίνηση του εμπορίου στην Ερυθρά Θάλασσα και περιορισμένο αντίκτυπο στην παγκόσμια οικονομία. Ωστόσο εκτιμά ότι υπάρχει και πιθανότητα 30% η σύγκρουση να κλιμακωθεί με το ξέσπασμα πολέμου μεταξύ των δυτικών συμμάχων και της Χεζμπολάχ και του Ιράν, που πιθανότατα θα οδηγούσε σε διακοπή της μεταφοράς πετρελαίου και φυσικού αερίου στα στενά του Ορμούζ. Εάν δεν περιοριστεί η σύγκρουση, η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη θα μπορούσε να μειωθεί στο 2,4% το 2024, σε μεγάλο βαθμό λόγω διαταραχών σε βασικούς εμπορικούς δρόμους όπως η διώρυγα του Σουέζ και τα στενά του Ορμούζ. Σε αυτό το σενάριο, το IIF αναμένει επίσης εκτόξευση των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου κατά 40% το 2024, με σημαντικές επιπτώσεις στον παγκόσμιο πληθωρισμό και στο εμπόριο.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT