Intralot: 20 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στη Β. Αμερική
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
intralot-20-χρόνια-επιτυχημένης-παρουσίας-στη-562892761

Intralot: 20 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στη Β. Αμερική

Είκοσι χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την έναρξη των δραστηριοτήτων της Intralot στη σημαντικότερη αγορά λοταριών και τυχερών παιχνιδιών διεθνώς, αυτήν της Βόρειας Αμερικής, με ετήσιο τζίρο που εκτιμάται στα 108 δισ. δολάρια. Πρόκειται για μια δύσκολη και απαιτητική αγορά όπου δραστηριοποιούνται μόλις 3 εταιρείες του κλάδου, μαζί με την Intralot. «Έχουμε εδραιώσει την παρουσία μας σε μια αγορά με αυξημένες ρυθμιστικές απαιτήσεις και έντονο ανταγωνισμό, έχοντας οικοδομήσει σχέσεις εμπιστοσύνης με κρατικούς φορείς σε 12 πολιτείες ως και σήμερα» αναφέρει o κ. Νίκος Νικολακόπουλος, CEO της θυγατρικής του Ομίλου στις ΗΠΑ, Intralot Inc.

Με έδρα στην Ατλάντα της Τζώρτζια και επιτυχημένη παρουσία σε 12 πολιτείες στις ΗΠΑ και στον Καναδά, η Intralot, Inc., παρέχει εξοπλισμό τυχερών παιχνιδιών, συστήματα και υπηρεσίες διαχείρισης και εποπτείας για περισσότερες από 45.000 παιγνιομηχανές (video lottery terminals). Στόχος της εταιρείας, η οποία απασχολεί σήμερα περισσότερους από 600 εργαζόμενους, είναι στην επόμενη διετία να επεκτείνει την παρουσία της σε 15 πολιτείες, αξιοποιώντας την προηγμένη τεχνολογία του Ομίλου και προσαρμόζοντας τις λύσεις και τα προϊόντα του στις ανάγκες και το ρυθμιστικό πλαίσιο της αμερικάνικης αγοράς. Η αναπτυξιακή στρατηγική της Intralot στη Β. Αμερική επικεντρώνεται στον εκσυγχρονισμό των λοταριών με καινοτόμες λύσεις και ασφαλή συστήματα, που προωθούν το υπεύθυνο παιχνίδι και βελτιώνουν την εμπειρία των παικτών, δίνοντας έμφαση στην απρόσκοπτη omnichannel ψυχαγωγία.

Intralot: 20 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στη Β. Αμερική-1

Παράλληλα, η Intralot, Inc. εστιάζει στην ενίσχυση του διαδικτυακού καναλιού καθώς ο τομέας του «i-Lottery» αποτελεί μια ισχυρή τάση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών και έχει αυξημένη ζήτηση και προοπτικές στις κρατικές λοταρίες στη Β. Αμερική, καθώς σήμερα μόνο το 7% των συναλλαγών πραγματοποιούνται online σε σύγκριση με το 30% στην Ευρώπη. «Η αγορά της Β. Αμερικής είναι η αγορά τυχερών παιχνιδιών με τις καλύτερες προοπτικές ανάπτυξης διεθνώς. Η Intralot είναι τοποθετημένη στρατηγικά ώστε να αξιοποιήσει επερχόμενες ευκαιρίες ανάπτυξης μέσω της καινοτομίας και της τεχνολογικής αριστείας» σχολιάζει ο κ. Νικολακόπουλος.

Καθώς η φετινή χρονιά αποτελεί ορόσημο διαχρονικής παρουσίας για την Intralot στην Αμερική, η εταιρεία στοχεύει να λανσάρει ένα νέο αποκλειστικό προϊόν για την επέτειο των 20 χρόνων. Tα σχέδια της διοίκησης του Ομίλου είναι να λανσάρει, έως το τέλος του χρόνου, το Σύστημα Διαχείρισης Τζάκποτ (Jackpot Management System), για το οποίο έχει κατοχυρωμένη πατέντα στις ΗΠΑ. Το JMS επιτρέπει τη διεξαγωγή γρήγορων παιχνιδιών (Fast Play Games) σε πολλαπλές πολιτείες, προσφέροντας ένα ενιαίο τζάκποτ με συμμετοχή των παικτών τόσο από ψηφιακά κανάλια, όσο και μέσω τερματικού στα ανάλογα σημεία πώλησης. Πρόκειται για μια λύση που αναμένεται να κάνει αίσθηση στην αμερικάνικη αγορά καθώς συνδυάζει μεγαλύτερες αποδόσεις και ταχύτητα προσφοράς.

Σημειώνεται πως η αγορά των ΗΠΑ, η οποία υπόκειται σε αυστηρούς ρυθμιστικούς περιορισμούς και διατηρεί σταθερό ρυθμό ανάπτυξης τις τελευταίες δύο δεκαετίες, συμβάλει σημαντικά στα συνολικά έσοδα του Ομίλου INTRALOT: συνεισέφερε περίπου 42% στον συνολικό κύκλο εργασιών του για το οικονομικό έτος 2022, με έσοδα ύψους 163,4 εκατ. ευρώ και περίπου 44% το εννιάμηνο του 2023, οπότε τα αντίστοιχα έσοδα ανήλθαν σε 122 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT