Mastercard Fintech Forum: Για μία ακόμη χρονιά μεγάλος νικητής η καινοτομία
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
mastercard-fintech-forum-για-μία-ακόμη-χρονιά-μεγάλος-νικη-562914829

Mastercard Fintech Forum: Για μία ακόμη χρονιά μεγάλος νικητής η καινοτομία

Εισιτήριο για το Βερολίνο εξασφάλισαν οι Coriunder και Moveo.ai που ξεχώρισαν στον διαγωνισμό του φετινού Mastercard Fintech Forum που πραγματοποιήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου, στη Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Στην εκδήλωση της Mastercard παρευρέθηκαν, εκτός από fintechs, διακεκριμένα και ανερχόμενα στελέχη του διεθνούς χρηματοοικονομικού τομέα, επενδυτές και ευρύτεροι παίκτες του οικοσυστήματος.

Μέρος της διοργάνωσης, αποτελεί ο διαγωνισμός για ανερχόμενες fintechs από την Νοτιοανατολική Ευρώπη και το Ισραήλ, με μεγάλο έπαθλο μία θέση στο Start Path, το παγκόσμιο πρόγραμμα της Mastercard που έχει σκοπό την υποστήριξη των νεοφυών επιχειρήσεων.

Οι 6 φιναλίστ του διαγωνισμού παρουσίασαν λύσεις με ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών, όπως ασφαλείς ψηφιακές πληρωμές, blockchain, regtech και εφαρμογές με χρήση τεχνητής νοημοσύνης.

Μέσα από την ψηφοφορία καλεσμένων και κριτών, οι Coriunder από την Κύπρο και Moveo.ai από την Ελλάδα, ξεχώρισαν και προκρίθηκαν στην κύρια εκδήλωση του προγράμματος, που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο του 2024 στο Βερολίνο και θα συγκεντρώσει μέλη του fintech οικοσυστήματος από όλη την Ευρώπη. Οι υπόλοιπες εταιρείες που συμμετείχαν στην εκδήλωση της Αθήνας προέρχονται από τη Σερβία και το Ισραήλ και είναι οι Blink.ing, Fugu, Hoox και Kima.

Εκτός από το διαγωνιστικό σκέλος, το φετινό Mastercard Fintech Forum περιλάμβανε σειρά από ομιλίες από παγκόσμιους ηγέτες στον χρηματοοικονομικό τομέα και τομέα των νεοφυών επιχειρήσεων καθώς και συζητήσεις αφιερωμένες στην επιχειρηματικότητα και την καινοτομία.

Διεθνώς αναγνωρισμένα στελέχη επιχειρήσεων, εκπρόσωποι από τον τραπεζικό κλάδο, θεσμικοί εκπρόσωποι και επενδυτές από τη Νοτιοανατολική Ευρώπη μοιράστηκαν με το κοινό την πολύτιμη γνώση και εμπειρία τους για τις ευκαιρίες ανάπτυξης στον χρηματοοικονομικό κλάδο,  για τις πληρωμές Web3, τις στρατηγικές άντλησης κεφαλαίων και την χρήση της Παραγωγικής Τεχνητής Νοημοσύνης (GenΑΙ) στον κλάδο του fintech. Επιπλέον, fintech experts και απόφοιτοι του Start Path παρουσίασαν τις δικές τους ιστορίες επιτυχίας μέσα από τη συνεργασία τους με την Mastercard .

Ο Brett King, αναγνωρισμένος συγγραφέας best seller και ειδικός στις τάσεις του μέλλοντος, με τη συμμετοχή του στη φετινή διοργάνωση, παρουσίασε στο κοινό πρωτοποριακές ιδέες για το αναδυόμενο τοπίο των τραπεζικών συναλλαγών και πληρωμών και τον τρόπο με τον οποίο αυτές τοποθετούνται στον “έξυπνο” κόσμο που αναμένεται να σχηματίσουν οι τεχνολογικές εξελίξεις.

Mastercard Fintech Forum: Για μία ακόμη χρονιά μεγάλος νικητής η καινοτομία-1

Ο Ελευθέριος Κουσάκης, Regional Vice President, Central and Eastern Europeτης Dynamic Yield από την Mastercard, μίλησε στην συνέχεια για τις δυνατότητες εξατομίκευσης σε πραγματικό χρόνο που προσφέρει η πρωτοποριακή αυτή πλατφόρμα, ενώ η Leda Glyptis, PhD, χρησιμοποιώντας της πολυετή εμπειρία της στον τραπεζικό κλάδο και στις fintech, μοιράστηκε στρατηγικές προσεγγίσεις για τις τράπεζες στην ψηφιακή εποχή.

Σημαντική προσθήκη στους ομιλητές του Forum αποτέλεσε ο Nitendra Rajput, Senior Vice President, AI Products και επικεφαλής του AI Garage στη Mastercard, που παρείχε μια εσωτερική οπτική στις πρωτοβουλίες της Mastercard για την τεχνητή νοημοσύνη, αναδεικνύοντας τον πρωτοποριακό της ρόλο στον τομέα, τις προκλήσεις και τα επιτεύγματα στην προώθηση της καινοτομίας της τεχνητής νοημοσύνης μέσα στον οργανισμό.

Ξεχωριστή ομιλία αποτέλεσαι και αυτή της Payal Dalal, Senior Vice President Center for Inclusive Growth στη Mastercard, η οποία συζήτησε στρατηγικές και πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην προώθηση της ψηφιακής συμμετοχικότητας στις ευρωπαϊκές μικρομεσαίες επιχειρήσεις εστιάζοντας στο ταμείο καινοτομίας Strive EU.

Το Forum εμπλουτίστηκε από μια σειρά συζητήσεων όπου o Leor Catalan, Διευθύνων Σύμβουλος των Corporate Ventures, David Shield/PassportCard, η Ράνια Λάμπρου, συνιδρύτρια και CEO στη Simpler και o Hristian Drensky, Αντιπρόεδρος Στρατηγικής και Συνεργασιών στην NOTO – 360 Fraud and Compliance, περιέγραψαν την πορεία τους στο επιχειρείν.

Την πλευρά των τραπεζών ανέδειξαν ο Δημήτρης Πλέσσας, Βοηθός Γενικός Διευθυντής Καρτών και Ψηφιακών Υπηρεσιών στην Εθνική Τράπεζα, και η Shani Federman, Επικεφαλής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας στην ισραηλινή Discount Bank. Τα δύο κορυφαία στελέχη εστίασαν στη σχέση των τραπεζών με τις εταιρείες Fintech και στα εναλλακτικά μοντέλα συνεργασίας που προκύπτουν από αυτήν.

Mastercard Fintech Forum: Για μία ακόμη χρονιά μεγάλος νικητής η καινοτομία-2

Ενδιαφέρον είχε επίσης η συζήτηση της Diana Aladzhova, Εταίρου στη Silverline Capital και Ιδρύτριας της CFO Insights, με τον Lars Rasmussen, Tech Angel και συν-δημιουργό των Google Maps και Weav Music, και τον Δημήτρη Καλαβρό-Γουσίου, Serial Venture Capitalist, οι οποίοι ανέλυσαν το τοπίο της χρηματοδότησης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, τις προοπτικές για τις επενδυτικές ευκαιρίες, τις τάσεις στην περιοχή καθώς και συμβουλές για νέους επιχειρηματίες.

Στη συνέχεια, η Natasha Zurnamer, Founder και CEO της Optty, και ο Nathan Joel, Υπεύθυνος Πωλήσεων της Kipp, περσινής νικήτριας του διαγωνισμού της Αθήνας αλλά και του Βερολίνου, μοιράστηκαν τις δικές τους επιτυχημένες διαδρομές μέσα από το Start Path.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή των βραβείων από τον Andreas Spengel, Senior Vice President, Business Development της Mastercard και τον Παναγιώτη Πολύδωρο, Country Manager της Mastercard για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα.

Mastercard Fintech Forum: Για μία ακόμη χρονιά μεγάλος νικητής η καινοτομία-3

O Παναγιώτης Πολύδωρος δήλωσε σχετικά: «Ο κλάδος του Fintech στην Νοτιοανατολική Ευρώπη ανθίζει. Η ραγδαία ανάπτυξη και το ολοένα αυξανόμενο επενδυτικό ενδιαφέρον μαρτυρούν την αισιόδοξη προοπτική του. Στο πλαίσιο του Mastercard Fintech Forum στην Αθήνα, είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε καινοτόμες ιδέες που φέρνουν επανάσταση στον χρηματοοικονομικό κλάδο. Στη Mastercard, στηρίζουμε έμπρακτα τις νεοφυείς επιχειρήσεις που μοιράζονται το όραμά μας για μια ψηφιακή οικονομία χωρίς αποκλεισμούς. Στόχος μας είναι να ενδυναμώσουμε τους πρωτοπόρους που διαμορφώνουν το μέλλον του Fintech και να φέρουμε περισσότερους ανθρώπους στον κόσμο των ψηφιακών συναλλαγών. Συγχαίρουμε τις δύο εταιρείες που προκρίθηκαν στον δεύτερο γύρο του διαγωνισμού στο Βερολίνο, καθώς και όλες τις επιχειρήσεις που συμμετείχαν. Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους και ανυπομονούμε να δούμε τα μελλοντικά τους επιτεύγματα».

Το Mastercard Fintech Forum αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία της Mastercard για την υποστήριξη της καινοτομίας και την ανάπτυξη του fintech οικοσυστήματος. Η επιτυχής διοργάνωση της εκδήλωσης στην Αθήνα επιβεβαιώνει τη δυναμική παρουσία της Ελλάδας στον χάρτη του fintech, ενώ παράλληλα ανοίγει το δρόμο για νέες συνεργασίες στον χρηματοοικονομικό κλάδο και μελλοντικές επιτυχίες.

Mastercard Fintech Forum: Για μία ακόμη χρονιά μεγάλος νικητής η καινοτομία-4
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT