Ανοδικά και τον Νοέμβριο η πορεία της οικοδομικής δραστηριότητας

Ανοδικά και τον Νοέμβριο η πορεία της οικοδομικής δραστηριότητας

Η ζήτηση για νέες κατοικίες εξακολουθεί να κινείται σε υψηλό επίπεδο μετά την οικονομική κρίση

1' 9" χρόνος ανάγνωσης

Συνεχίστηκε και τον Νοέμβριο η ανοδική πορεία της οικοδομικής δραστηριότητας, καθώς η ζήτηση για νέες κατοικίες εξακολουθεί να κινείται σε υψηλό επίπεδο μετά την οικονομική κρίση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η συνολική οικοδομική δραστηριότητα ανήλθε σε 2.489 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 631.880 τ.μ. επιφανείας και 3.226.464 κυβικά μέτρα όγκου, παρουσίασε δηλαδή μείωση κατά 1,2% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, αύξηση κατά 8,9% στην επιφάνεια και αύξηση κατά 24,2% στον όγκο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2022.

Αντίστοιχα, η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα διαμορφώθηκε σε 2.469 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 628.966 τ.μ. επιφανείας και 3.213.670 κυβικά μέτρα όγκου, παρουσιάζοντας μείωση κατά 1% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, αύξηση κατά 10% στην επιφάνεια και αύξηση κατά 25,9% στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2022.

Στην Αττική, πάντως, η εικόνα εμφανίζεται ανάμεικτη. Συγκεκριμένα, η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα καταγράφει μείωση κατά 8,2% και 6,5% με βάση τον αριθμό των αδειών που εκδόθηκαν και την επιφάνεια, ενώ με βάση τον όγκο καταγράφεται μικρή άνοδος κατά 1,2%.

Κατά το 11μηνο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου, η συνολική οικοδομική δραστηριότητα σημείωσε αύξηση κατά 7,9% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 14,8% στην επιφάνεια και κατά 20,2% στον όγκο, σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Οσον αφορά την ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα, κατά το ίδιο διάστημα σύγκρισης, σημειώθηκε αύξηση κατά 7,9% στον αριθμό των αδειών, κατά 14,9% στην επιφάνεια και κατά 20,3% στον όγκο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT