Τα έντοκα «νικούν» τις προθεσμιακές

2' 38" χρόνος ανάγνωσης

Ελαφρώς αυξημένη ήταν η απόδοση στα έντοκα ενός έτους, καθώς διαμορφώθηκε στο 3,73% έναντι 3,7% που ήταν σε αντίστοιχη δημοπρασία τον Δεκέμβριο. Σημειώνεται, συγκριτικά, πως το μέσο επιτόκιο των προθεσμιακών καταθέσεων ενός έτους διαμορφώνεται στο 1,83% και παραμένει αμετάβλητο από τον Δεκέμβριο. Οι συνολικές προσφορές για τα έντοκα 52 εβδομάδων κινήθηκαν στα 902 εκατ., υπερκαλύπτοντας κατά 1,44 φορές το ζητούμενο ποσό των 625 εκατ., με το ελληνικό Δημόσιο να αντλεί τελικά 812,5 εκατ., καθώς έγιναν δέκτες μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 187,5 εκατ. Υπενθυμίζεται πως έως σήμερα Πέμπτη μπορούν όσοι ιδιώτες επιθυμούν να προμηθευτούν τα εν λόγω έντοκα μέσω δημόσιας εγγραφής σε οποιαδήποτε τράπεζα ή χρηματιστηριακή εταιρεία, με ανώτατο ποσό τις 15.000 ευρώ. Σημειώνεται πως για το α΄ 6μηνο έχει προγραμματιστεί άλλη μία δημοπρασία εντόκων ενός έτους, στις 5 Ιουνίου, καθώς και τέσσερις διάρκειας έξι μηνών και δύο διάρκειας 13 εβδομάδων.

«Απογειώθηκαν» οι ιδιωτικές πτήσεις

Σε υψηλά επίπεδα κινούνται οι πτήσεις ιδιωτικών αεροπλάνων στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», οι οποίες εμφάνισαν ισχυρότατους ρυθμούς ανάπτυξης τόσο εν μέσω κορωνοϊού όσο και την περίοδο που διαδέχθηκε την πανδημία. Οπως ανέφερε χθες ο διευθύνων σύμβουλος του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών Γιάννης Παράσχης, η εναέρια διαχείριση των ιδιωτικών τζετ είναι απαιτητική διότι ένα slot μπορεί να δεσμευτεί από ένα αεροσκάφος που μεταφέρει έναν μονοψήφιο αριθμό ατόμων, γεγονός που λειτουργεί κατά κάποιο τρόπο ανταγωνιστικά σε μια εμπορική πτήση με 300 επιβάτες.

«Στον αέρα» οι φορτιστές για τα ηλεκτρικά λεωφορεία

Μετέωρο παραμένει προς το παρόν το έργο της προμήθειας και εγκατάστασης του εξοπλισμού φόρτισης των 140 ηλεκτρικών λεωφορείων που έφθασαν στην Αθήνα και θα φιλοξενηθούν στα τέσσερα αμαξοστάσια των ΟΣΥ, μετά το «φρένο» που έβαλε το Ελεγκτικό Συνέδριο στη σύμβαση των ΟΣΥ με τον ανάδοχο. Κατά πληροφορίες, όπως ήταν αναμενόμενο, οι ΟΣΥ υπέβαλαν αίτηση ανάκλησης της απορριπτικής απόφασης του κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου και αυτή ενδέχεται να εξεταστεί αρχές Απριλίου.

Το real estate της «Μασούτης»

Τις πολυπόθητες άδειες για την κατασκευή του μεγάλου έργου real estate, που περιλαμβάνει κατάστημα σούπερ μάρκετ, δύο πολυκατοικίες και πρατήριο καυσίμων, έλαβε τελικά η «Μασούτης». Πρόκειται για την επένδυση ύψους άνω των 30 εκατ. ευρώ στις Τρεις Γέφυρες, σε ιδιόκτητο χώρο 5 στρεμμάτων, που περιλαμβάνει υπερμάρκετ της αλυσίδας επιφάνειας 2.000 τ.μ., δύο 9ώροφες πολυκατοικίες με 110 διαμερίσματα, δύο υπόγειους χώρους στάθμευσης, αλλά και πρατήριο καυσίμων. Μέχρι το τέλος του 2024 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή των δύο υπογείων, του ισογείου και του 1ου ορόφου.

Πειραιώς: στα 4 ευρώ η τιμή διάθεσης του 27%

Στα 4 ευρώ έκλεισε χθες η δημόσια προσφορά για την πώληση του 27% της Τράπεζας Πειραιώς, μετά δύο διαδοχικές αναθεωρήσεις προς τα πάνω της τιμής διάθεσης από το ΤΧΣ. Η πρώτη, μεταξύ 3,9 και 4 ευρώ ανά μετοχή, δόθηκε με το άνοιγμα της συνεδρίασης και η δεύτερη, για 4 ευρώ, δόθηκε λίγο πριν από το κλείσιμο του βιβλίου, ανοίγοντας έτσι τελευταίο παράθυρο ευκαιρίας για όσους είχαν δώσει χαμηλότερη τιμή να αναθεωρήσουν την προσφορά τους. Η κίνηση του Ταμείου υπαγορεύτηκε μετά την υπερκάλυψη που είχε η δημόσια προσφορά στην ανώτατη τιμή διάθεσης και μάλιστα από μακροπρόθεσμους επενδυτές, οι προσφορές των οποίων ήταν τέσσερις φορές πάνω από το ζητούμενο ποσό. Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται σήμερα. Τα έσοδα της δημόσιας προσφοράς μετά τη διάθεση 337.599.150 μετοχών ανέρχονται σε 1,35 δισ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT