Avax: Στρατηγική μας η έγκαιρη και ποιοτική ολοκλήρωση των έργων

Avax: Στρατηγική μας η έγκαιρη και ποιοτική ολοκλήρωση των έργων

Ξεκίνησε η κατασκευή του οδικού άξονα Μπράλου – Αμφισσας, που έχει αναλάβει ο όμιλος

1' 34" χρόνος ανάγνωσης

«Αν κάποιος θέλει την έγκαιρη και ποιοτική ολοκλήρωση ενός έργου, αυτός είναι ο ίδιος ο ανάδοχος». Τη φράση αυτή επέλεξε να χρησιμοποιήσει ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Avax Κων. Μιτζάλης, στο πλαίσιο σχετικής ομιλίας του στο Φόρουμ των Θερμοπυλών, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στη Λαμία. Ο κ. Μιτζάλης αναφερόταν στο επίκαιρο ζήτημα των καθυστερήσεων στην ολοκλήρωση των έργων, για το οποίο συχνά εγκαλούνται οι τεχνικές εταιρείες.

Οπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μιτζάλης, «η άποψή μου είναι ότι αν κάποιος θέλει την έγκαιρη και ποιοτική ολοκλήρωση ενός έργου, αυτός είναι ο ίδιος ο ανάδοχος. Αυτή είναι η νοοτροπία που διέπει τη λειτουργία μας», τόνισε, συμπληρώνοντας ότι ο όμιλος θα ανταποκριθεί στις συμβατικές του υποχρεώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος Avax έχει αναλάβει την κατασκευή του οδικού άξονα Μπράλου – Αμφισσας, η κατασκευή του οποίου ξεκίνησε. Οταν ολοκληρωθεί, η περιοχή της Φθιώτιδας θα αναδειχθεί σε κόμβο σύνδεσης της Δυτικής με την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα. Στην πράξη, θα διευκολυνθεί σημαντικά η διασύνδεση ανάμεσα στο λιμάνι της Πάτρας και στην Κεντρική Ελλάδα, βοηθώντας στη μετακίνηση εμπορευμάτων προς τη Βόρεια Ελλάδα.

Η σχετική σύμβαση υπεγράφη από την Avax πριν από περίπου ένα χρόνο, ενώ το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου είναι τέσσερα χρόνια, κάτι που σημαίνει ότι θα παραδοθεί προς λειτουργία εντός του 2027. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 285,5 εκατ. ευρώ, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2021-2027.

Εν τω μεταξύ, ο όμιλος Αβαξ προχώρησε σε μια σημαντική πρωτοβουλία, καθώς ανακοίνωσε τη συμμετοχή και στήριξή του στη δράση «Ανεξάρτητη Δυνατή Ελεύθερη», για κακοποιημένες γυναίκες, που έχουν ανάγκη επαγγελματικής αποκατάστασης. Στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, η Αβαξ θα συμμετάσχει στην πρωτοβουλία της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), παρέχοντας τη δυνατότητα απασχόλησης και οικονομικής ανεξαρτησίας σε γυναίκες που θέλουν να φύγουν από κακοποιητικό περιβάλλον, αλλά αδυνατούν λόγω οικονομικής δυσχέρειας. Η δράση αυτή είναι πανελλαδικού χαρακτήρα, χωρίς μάλιστα να προϋποθέτει οι ενδιαφερόμενες γυναίκες να είναι εγγεγραμμένες άνεργες. Ηδη συμμετέχουν σε αυτήν 33 επιχειρήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT