Αναβάθμιση Χαρπαντίδη στη Philip Morris

Αναλαμβάνει ανώτατος αντιπρόεδρος για τις εξωτερικές υποθέσεις στις 180 χώρες του ομίλου

2' 37" χρόνος ανάγνωσης

Τη θέση του ανώτερου αντιπροέδρου Εξωτερικών Υποθέσεων της Philip Morris International Inc. αναλαμβάνει από την 1η Μαΐου ο Χρήστος Χαρπαντίδης. Στον νέο ρόλο του, ο κ. Χαρπαντίδης θα αναφέρεται στον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Γιάτσεκ Ολτσακ, και από υπεύθυνος 12 χωρών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, θα έχει υπό την εποπτεία του 180 χώρες.

«Ο Χρήστος είναι ένας έμπειρος επιχειρησιακός ηγέτης με αποδεδειγμένο έργο στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τα οφέλη της μείωσης των επιβλαβών επιπτώσεων του καπνίσματος και της προώθησης του ρυθμιστικού πλαισίου για τα προϊόντα χωρίς καπνό», δήλωσε ο κ. Ολτσακ. «Εχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη μεγέθυνση της δραστηριότητας χωρίς τσιγάρο στην Ελλάδα και την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τον Χρήστο και είμαι ενθουσιασμένος να δω ποιες ευκαιρίες μπορούμε να ξεκλειδώσουμε, καθώς αναλαμβάνει το τιμόνι της λειτουργίας μας για τις Εξωτερικές Υποθέσεις παγκοσμίως», σημείωσε ο CEO.

Από την ένταξή του στην PMI το 2003, ο κ. Χαρπαντίδης κατείχε πολλές θέσεις που περιελάμβαναν τον προσδιορισμό της εμπορικής στρατηγικής για τα προϊόντα χωρίς καπνό στη Λωζάννη της Ελβετίας. Διετέλεσε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Παπαστράτος» στην Ελλάδα. Πιο πρόσφατα, κατείχε τον ρόλο του αντιπροέδρου για την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του στην PMI, ο κ. Χαρπαντίδης συνέβαλε σημαντικά στην ενίσχυση της καταναλωτικής βάσης για προϊόντα χωρίς καπνό, διευρύνοντας το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας, ενώ συμμετείχε στη διαμόρφωση ρυθμίσεων που συνάδουν με τις φιλοδοξίες της PMI για ένα περιβάλλον χωρίς καπνό. Πριν ενταχθεί στην εταιρεία, ξεκίνησε την καριέρα του στην Coca-Cola Hellenic, τo 1997, ως Marketing & Sales Trainee.

Ο κ. Χαρπαντίδης είναι κάτοχος πτυχίου φυσικής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, καθώς και μεταπτυχιακού τίτλου στα οικονομικά και στη διοίκηση επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Kent στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η ανάληψη της ηγεσίας του τομέα Εξωτερικών Υποθέσεων παγκοσμίως αποτελεί τεράστια τιμή, δήλωσε ο Χρήστος Χαρπαντίδης. «Ανυπομονώ να επενδύσω στην αξιοσημείωτη πρόοδο που έχει ήδη επιτύχει η ομάδα, που έχει οδηγήσει σε στρατηγικές για τον περιορισμό των βλαβών του καπνού, οι οποίες τυγχάνουν υποστήριξης από ολοένα και περισσότερες χώρες. Είμαι απίστευτα υπερήφανος για το έργο που πραγματοποιούμε για να μεταμορφώσουμε την εταιρεία μας και για τον τρόπο που η κοινωνία των πολιτών μας υποστηρίζει.

Ωστόσο, πρέπει να γίνουν περισσότερα. Για να πραγματοποιήσουμε το όραμά μας να αλλάξουμε τον κόσμο, πρέπει να συνεχίσουμε τον διαφανή διάλογο, να οικοδομήσουμε έμπρακτα εμπιστοσύνη και να συνεργαστούμε στενά με τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και τους εταίρους στη δημόσια υγεία ώστε να επιταχύνουμε την αλλαγή», πρόσθεσε.

Η τοποθέτηση του κ. Χαρπαντίδη διαδέχεται την απόφαση του Γκρεγκουάρ Βερντό να αποχωρήσει από την PMI στα τέλη Απριλίου για να ακολουθήσει άλλες επαγγελματικές ευκαιρίες. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, ο κ. Βερντό επέκτεινε την παγκόσμια στρατηγική της εταιρείας για τη μείωση της βλάβης από το κάπνισμα και, με την ομάδα, διαμόρφωσε πολιτική και υποστήριξε ρυθμίσεις που συνάδουν με τις φιλοδοξίες για ένα μέλλον χωρίς τσιγάρο.

«Χάρη, σε μεγάλο βαθμό, στις προσπάθειες του Γκρεγκουάρ, οι πολιτικές μείωσης των βλαβερών επιπτώσεων από τον καπνό υποστηρίζονται πλέον από έναν αυξανόμενο αριθμό χωρών. Υπό την ηγεσία του Χρήστου, πιστεύω ότι η λειτουργία των Εξωτερικών Υποθέσεων θα διασφαλίσει ότι αυτή η θετική δυναμική θα διατηρηθεί και θα ενισχυθεί περαιτέρω», είπε ο κ. Ολτσακ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT