ISOMAT: Θέτει δυναμικούς στόχους με τη στρατηγική του «Purposeful Growth»
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
isomat-θέτει-δυναμικούς-στόχους-με-τη-στρατ-563014798

ISOMAT: Θέτει δυναμικούς στόχους με τη στρατηγική του «Purposeful Growth»

Ο Αλέξανδρος Φ. Πετρίδης, Group Chief Commercial Officer της ISOMAT, αναλύει τα καθοριστικά επόμενα σχέδια της εταιρείας, εντός και εκτός συνόρων.

Η ISOMAT, ο ελληνικός πολυεθνικός Όμιλος παραγωγής δομικών χημικών, κονιαμάτων και χρωμάτων και μία από τις ισχυρότερες βιομηχανίες του κλάδου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, κλείνει το α’ τρίμηνο του 2024 και θέτει στόχους που ενισχύουν περαιτέρω τη στρατηγική της, ενδυναμώνοντας την παρουσία της διεθνώς. Ο επενδυτικός προγραμματισμός, ο καίριος ρόλος της εξαγωγικής δραστηριότητας και η ενδυνάμωση της πάγιας φιλοσοφίας για παροχή ολοκληρωμένων λύσεων που απαντούν στις ανάγκες των σύγχρονων κατασκευών, συνθέτουν τη στρατηγική δέσμευση της ISOMAT για διαρκή ανάπτυξη. Στο πλαίσιο του προσανατολισμού σε ένα επιχειρηματικό μοντέλο που μεταθέτει τη βαρύτητα από τη μονοδιάστατη κερδοφόρα ανάπτυξη στην υπεύθυνη ανάπτυξη με ουσιαστική μέριμνα απέναντι στην οικονομία, τον άνθρωπο και το περιβάλλον, ο Όμιλος ISOMAT θέτει επί τάπητος στόχους που αποσκοπούν μακροπρόθεσμα στην αειφορία και τη διατήρηση της ισορροπίας ομιλικά.

ISOMAT: Θέτει δυναμικούς στόχους με τη στρατηγική του «Purposeful Growth»-1
Οι εγκαταστάσεις της ISOMAT στον Ασπρόπυργο Αττικής

Επενδυτικός προγραμματισμός & εξωστρέφεια

Όσο βρίσκεται σε εξέλιξη επενδυτικό πλάνο που υπολογίζεται στα 28 εκ. €, σημαντικό μακροπρόθεσμο στόχο της ISOMAT αποτελεί ο διπλασιασμός του τζίρου της σε βάθος πενταετίας. «Προκειμένου να έρθουμε όλο και πιο κοντά στον στόχο αυτό, οι επενδύσεις που υλοποιούνται κρίνονται καίριας σημασίας και αφορούν τόσο στον περαιτέρω εκσυγχρονισμό της μητρικής εταιρείας όσο και στην ενίσχυση της εξωστρέφειας», τονίζει ο Αλέξανδρος Φ. Πετρίδης, Group Chief Commercial Officer της ISOMAT. «Οι δραστηριότητες εξωστρέφειας τοποθετούνται στη βάση της στρατηγικής μας και σήμερα αποτελούν περίπου το 50% του κύκλου εργασιών του Ομίλου. Συνεπώς, η ενδυνάμωση των θυγατρικών εταιρειών της ISOMAT, και ειδικότερα των παραγωγικών θυγατρικών σε Ρουμανία και Σερβία, ώστε να επιτρέπουν την αμεσότερη ανταπόκριση στις ανάγκες των αγορών στις Βαλκανικές χώρες, είναι στα άμεσα σχέδιά μας, μεταξύ άλλων», συμπληρώνει ο κ. Πετρίδης. Μένοντας στο θέμα της εξωστρέφειας, στα πλάνα της ISOMAT είναι η σταδιακή είσοδος σε νέες αγορές, με χώρες αυξημένου ενδιαφέροντος να είναι, μεταξύ άλλων, η Ιβηρική Χερσόνησος, η Βόρεια και η Λατινική Αμερική, καθώς και οι αγορές της Ασίας. Η συμμετοχή σε κλαδικές εκθέσεις διεθνούς εμβέλειας είναι καθοριστικές για το εγχείρημα αυτό και αποτελούν το έναυσμα για στρατηγικές συνεργασίες, οι οποίες αναμένεται να αναβαθμίσουν την παρουσία της ISOMAT και τη δυναμική των προτάσεων που παρέχει.

Αναπτυξιακή στρατηγική & σύγχρονες προκλήσεις

«Παρά τα διεθνή γεγονότα, αφενός με τα ενεργά πολεμικά μέτωπα, τα οποία φέρνουν αβεβαιότητα σε επίπεδο διεθνών μεταφορών, οικονομίας και οικοδομικής δραστηριότητας, και αφετέρου με τις τάσεις πληθωρισμού, η ISOMAT εμμένει στην ευέλικτη και ευπροσάρμοστη στρατηγική, αξιοποιώντας ευκαιρίες εξέλιξης μέσα από τις κατά καιρούς προκλήσεις», αναφέρει ο κ. Πετρίδης. Συνεπώς, η στρατηγική ανάπτυξης που ακολουθεί η εταιρεία έχει στραφεί τα τελευταία χρόνια στο μοντέλο του «Purposeful Growth» έναντι του «Profitable Growth», τοποθετώντας στην κορωνίδα του business plan τις ενέργειες που αποσκοπούν σε μακροπρόθεσμη ευημερία και βάζουν στο επίκεντρο τη βιωσιμότητα, προς πάσα κατεύθυνση. Ο κ. Πετρίδης συμπληρώνει πως «ο προσανατολισμός στην ανάπτυξη με υπευθυνότητα και όχι με βάση τη μονοδιάστατη κερδοφορία αποτελεί σήμερα τη νέα πραγματικότητα στις επιχειρήσεις που θέλουν να λέγονται σύγχρονες και να συμβαδίζουν με τα διεθνή δρώμενα. Η αειφόρος ανάπτυξη δεν είναι απλά μία έννοια που εντάσσεται στη στρατηγική των υπεύθυνων εταιρειών, αλλά οφείλει να ορίζει πλέον τον τρόπο σκέψης μας, την κάθε μας απόφαση και τη στάση μας απέναντι στους εκάστοτε stakeholders, δημιουργώντας υπεραξία». Στο πλαίσιο αυτό, η ISOMAT υλοποίησε στις αρχές του έτους μία σημαντική επένδυση, αυτή της υιοθέτησης νέου ERP, του SAP, με άμεσο στόχο να ενοποιήσει τις διαδικασίες της σε επίπεδο Ομίλου και να προάγει την κοινή κουλτούρα διαχείρισης μεταξύ της μητρικής εταιρείας και των θυγατρικών της. Επιπλέον, επενδύσεις κτιριακής, τεχνολογικής και ενεργειακής αναβάθμισης βρίσκονται σε εξέλιξη στις εγκαταστάσεις της ISOMAT στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του τρέχοντος επενδυτικού προγράμματος, με κοινό σκοπό την ακόμα πιο αποτελεσματική εξυπηρέτηση των πελατών, και την παροχή προτάσεων επί συνόλου, με καθετοποίηση της παραγωγής σε συγκεκριμένες περιπτώσεις λύσεων.

Τα επόμενα βήματα

Συνυπολογίζοντας τους παράγοντες των επενδύσεων εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης, τον ρόλο της εξωστρέφειας και την πελατοκεντρική φιλοσοφία, και με στόχο τη διατήρηση της σταθερά ανοδικής πορείας που ακολουθεί ο Όμιλος ISOMAT από την ίδρυσή του, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην οργανική ανάπτυξη σε ομιλικό επίπεδο, χωρίς ωστόσο να υποβιβάζονται τα οικονομικά και αναπτυξιακά οφέλη των επιχειρηματικών συνεργειών. Επιπλέον, οι στρατηγικές συνεργασίες σε κάθε γωνιά του κόσμου συνεχίζει να αποτελεί μοχλό ανάπτυξης και η παροχή ολοκληρωμένων προϊοντικών λύσεων σε πληθώρα κατασκευαστικών εφαρμογών, πάντα σύμφωνα με τις εκάστοτε ανάγκες και τις ειδικές απαιτήσεις κάθε χώρας, ορίζει τις αποφάσεις για τη συνέχεια. Στο πλαίσιο αυτό, η ολιστική προσέγγιση στην παραγωγή της μητρικής εταιρείας στην Ελλάδα και η πιο αυτόνομη λειτουργία των παραγωγικών μονάδων της Ρουμανίας και της Σερβίας, βρίσκεται τα τελευταία χρόνια στο επενδυτικό πλάνο της ISOMAT, με μακροπρόθεσμο στόχο τη συμμετοχή σε περαιτέρω σύγχρονα, αειφόρα και πρωτοποριακά κατασκευαστικά projects.

ISOMAT: Θέτει δυναμικούς στόχους με τη στρατηγική του «Purposeful Growth»-2
Αλέξανδρος Φ. Πετρίδης – Group Chief Commercial Officer της ISOMAT
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT