Προς αλλαγή επωνυμίας ο όμιλος Mytilineos

2' 34" χρόνος ανάγνωσης

Με νέα επωνυμία θα χτυπήσει την πόρτα του χρηματιστηρίου του Λονδίνου η Mytilineos. Οι μέτοχοι της ελληνικής πολυεθνικής στη γενική συνέλευση της 4ης Ιουνίου θα κληθούν –μεταξύ άλλων– να εγκρίνουν και την αλλαγή επωνυμίας. Στόχος είναι το νέο brand να είναι πιο εύληπτο και εύκολα αναγνωρίσιμο στο διεθνές κοινό του Με κάποιο τρόπο, πάντως, στη νέα επωνυμία θα συμπεριληφθεί και το Energy & Metals, που συνδυάστηκε με τον μεγάλο μετασχηματισμό της εταιρείας πριν από ενάμιση χρόνο. Με τη νέα επωνυμία, ο ιδρυτής και μεγαλομέτοχος της εταιρείας, Ευάγγελος Μυτιληναίος, θέλει να περάσει το μήνυμα ότι η πορεία και οι προοπτικές της είναι αποτέλεσμα της εταιρικής διακυβέρνησης και του τρόπου λειτουργίας της και δεν εξαρτάται από το πρόσωπό του.

Λειτουργική αναδιάρθρωση στις θυγατρικές της Sani/Ikos

O όμιλος Sani/Ikos, με διευθύνοντες συμβούλους και co-managing partners τους Ανδρέα Ανδρεάδη και Mathieu Guillemin, προχώρησε στην αναδιάρθρωση των διοικητικών συμβουλίων των εταιρειών του ομίλου σε Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία. Οι δύο άνδρες παραμένουν επικεφαλής του γκρουπ, ενώ οι αλλαγές στα διοικητικά συμβούλια των θυγατρικών εφαρμόστηκαν προκειμένου να βελτιστοποιηθεί η λειτουργία των κατά τόπους ξενοδοχειακών μονάδων. Κίνηση που κρίθηκε απαραίτητη στο πλαίσιο της επέκτασης του ομίλου εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων και σε ολοένα και περισσότερους προορισμούς. 

Πράσινο φως στην εξαγορά της εταιρείας Euromedica

Ομόφωνα ενέκρινε χθες η Επιτροπή Ανταγωνισμού την απόκτηση της γνωστής εταιρείας διαγνωστικών κέντρων Euromedica από την Strix Asset Management και τη Farralon Capital Management. Σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, από την εν λόγω συγκέντρωση δεν υφίστανται επηρεαζόμενες αγορές σε οριζόντιο ή/και κάθετο επίπεδο, καθώς σε καμία σχετική αγορά δεν πληρούνται σωρευτικά τα αντίστοιχα κριτήρια.

Μέτρα κατά του Airbnb από τον δήμο Μαδρίτης

Στη λήψη μέτρων για την περιστολή των καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης προχωράει ο δήμος της Μαδρίτης στην Ισπανία. Ετσι, προσθέτει και αυτός το όνομά του στη μακρά πλέον λίστα των πόλεων υψηλής τουριστικής κίνησης που επιχειρούν να αντιμετωπίσουν τον χαμηλό αριθμό διαθέσιμων κατοικιών για τους μόνιμους κατοίκους. Ανακοινώθηκε το «πάγωμα» της χορήγησης νέων αδειών για καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης. Το μέτρο αυτό πάντως της χορήγησης έγκρισης σε καταλύματα απευθείας από τη δημοτική αρχή έχει αποδειχθεί αποτυχημένο, αφού από περίπου 13.500 καταλύματα, λιγότερα από τα 950 έχουν εξασφαλίσει τέτοια άδεια, με την πλειονότητα των καταλυμάτων να λειτουργεί παράνομα. Ανάλογες πρωτοβουλίες δρομολογούνται και σε Βαρκελώνη, Μάλαγα και Καναρίους Νήσους.

Αύξηση απασχόλησης στις εισηγμένες

Υψηλά δεκαετίας αγγίζει ο αριθμός των εργαζομένων στις εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε έκθεσή της η Μονάδα Ανάλυσης του ομίλου του Χρηματιστηρίου (ΕΧΑΕ), η ισχυρή ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας βελτίωσε την αγορά εργασίας την τελευταία διετία, με αποτέλεσμα ο αριθμός των εργαζομένων στις 118 εισηγμένες εταιρείες στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, εξαιρουμένων των τραπεζών, να φτάσει σε υψηλό 10 ετών. Σύμφωνα με την ανάλυση των ισολογισμών της χρήσης του 2023, το σύνολο του προσωπικού στις εισηγμένες διαμορφώθηκε στις 171.365 που είναι το υψηλότερο επίπεδο από το 2013. Σε σχέση με το 2022 το προσωπικό έχει αυξηθεί κατά 7,4% καθώς το 2022 οι εργαζόμενοι στις συγκεκριμένες εισηγμένες ήταν 159.543. Σε ό,τι αφορά τον τραπεζικό κλάδο, οι εργαζόμενοι στις έξι εισηγμένες τράπεζες μειώθηκαν το 2023 στις 35.932 από 37.594 το 2022.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT