Το ΚΕΠΑ αναζητεί γιατρούς έως τις 26 Μαΐου

Το ΚΕΠΑ αναζητεί γιατρούς έως τις 26 Μαΐου

1' 20" χρόνος ανάγνωσης

Επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, με την οποία καλεί τα μέλη του Κοινοβουλίου να συμμετάσχουν στην εθνική προσπάθεια ενίσχυσης του ειδικού σώματος ιατρών των ΚΕΠΑ απέστειλε η υπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους γιατρούς λήγει την Κυριακή 26 Μαΐου, με στόχο την ένταξη 700 γιατρών στο μητρώο του ειδικού σώματος ιατρών (ΕΣΙ). Θα γίνονται δεκτοί τόσο γιατροί του ΕΣΥ όσο και ιδιώτες, καθώς η απασχόληση στο ΚΕΠΑ θα είναι παράλληλη με τις λοιπές δραστηριότητές τους.

Ο προγραμματισμός των ραντεβού θα είναι ευέλικτος και βάσει της διαθεσιμότητας που δηλώνει κάθε γιατρός, ενώ θα αμείβονται με αυξημένα κατά 50% ποσά και θα καλύπτονται τα έξοδα μετακίνησης και διανυκτέρευσης.

Αναλυτικά, βάσει της προκήρυξης, ο αριθμός των γιατρών ανά ειδικότητα είναι: 45 Καρδιολογίας, 8 Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας, 219 Νευρολογίας, 3 Ορθοπεδικής και Τραυματολογίας ή Ορθοπεδικής, 15 Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, 3 Ουρολογίας, 10 Οφθαλμολογίας, 22 Γενικής Ιατρικής – Οικογενειακής Ιατρικής ή Γενικής Ιατρικής, 8 Γαστρεντερολογίας, 42 Εσωτερικής Παθολογίας ή Παθολογίας, 12 Ενδοκρινολογίας – Διαβήτη – Μεταβολισμού ή Ενδοκρινολογίας, 60 Παιδιατρικής, 28 Ρευματολογίας, 36 Χειρουργικής, 3 Ωτορινολαρυγγολογίας, 148 Ψυχιατρικής, 35 Παιδοψυχιατρικής ή Ψυχιατρικής Παιδιού και Εφήβου και 3 Πνευμονολογίας – Φυματιολογίας.

Η αποζημίωση υπολογίζεται ανά αξιολογούμενο αίτημα, για το οποίο εκδίδεται οριστική γνωμάτευση αναπηρίας και ανέρχεται:

α) Για τον πρόεδρο υγειονομικής επιτροπής 15 ευρώ για αξιολόγηση στο ΚΕΠΑ και 45 ευρώ για αξιολόγηση κατ’ οίκον, συν επιπλέον 3 ευρώ σε περίπτωση που η αξιολόγηση διενεργείται εκτός έδρας του γιατρού.

β) Για τα μέλη υγειονομικής επιτροπής 10,50 ευρώ για αξιολόγηση σε ΚΕΠΑ και 31,50 κατ’ οίκον, με επιπλέον 3 ευρώ για εκτός έδρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT