Βραβεύθηκε από το Alba ο επιχειρηματίας Σπύρος Θεοδωρόπουλος

Βραβεύθηκε από το Alba ο επιχειρηματίας Σπύρος Θεοδωρόπουλος

«Το μαζί αποτελεί βαθύ πιστεύω μου. Κανείς μόνος του δεν μπορεί να φέρει σημαντικά αποτελέσματα»

1' 51" χρόνος ανάγνωσης

«Τρεις λέξεις θεωρώ ότι χαρακτηρίζουν τη ζωή μου: Αρχές, σεβασμός, μαζί». Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο επιχειρηματίας κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος στην ομιλία του κατά την τελετή βράβευσής του με το βραβείο Alba Business Unusual Award από το Alba Graduate Business School, The American College of Greece, για τη διαρκή προσφορά του στο ελληνικό επιχειρείν και την κοινωνική του συμβολή. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διάκριση αυτή έχει απονεμηθεί στο παρελθόν στους επιφανείς επιχειρηματίες Καπετάν Βασίλη Κ. Κωνσταντακόπουλο, Θεόδωρο Παπαλεξόπουλο, Γεώργιο Δαυίδ, Θεόδωρο Βασιλάκη, Θεόδωρο Φέσσα, Ιωάννα Παπαδοπούλου.

«Η ύπαρξις και τήρησις των αρχών θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ σημαντική. Το να υπάρχουν αρχές και να τηρούνται πάντα δεν είναι εύκολο. Οι αρχές όμως δίνουν απαντήσεις σε κάθε προβληματισμό στην πορεία της ζωής. Οταν κανείς προβληματίζεται και δεν ξέρει τι να κάνει, ποια απόφαση να πάρει, ανατρέχοντας στις αρχές του, είναι σίγουρο ότι θα βρει την απάντηση. Ο σεβασμός είναι τρόπος ζωής. Γιατί ο σεβασμός προς τους άλλους κερδίζει και τον σεβασμό των άλλων προς εσένα. Και όταν υπάρχει αλληλοσεβασμός, όλα γίνονται πιο εύκολα και κυρίως πιο όμορφα. Το μαζί αποτελεί βαθύ πιστεύω μου. Κανείς μόνος του δεν μπορεί να φέρει σημαντικά αποτελέσματα. Μαζί με τους συνεταίρους μας, με τους ανθρώπους μας, με τα στελέχη μας κυρίως, πολλαπλασιάζεται η αποτελεσματικότητά μας», ανάφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΕΒ. «Υπηρέτησα τον ΣΕΒ επί 21 χρόνια. Δεν ξέρω πόσα έδωσα στον ΣΕΒ, αλλά γνωρίζω καλά ότι πήρα πολλά. Γνωρίστηκα και συνεργάστηκα με πολλούς και σπουδαίους ανθρώπους. Διδάχτηκα να λειτουργώ σε περιβάλλον που η σύνθεσις των απόψεων βελτιώνει τα αποτελέσματα. Διδάχτηκα να αφιερώνω χρόνο στο κοινό καλό. Συνειδητοποίησα την αξία της επιχειρηματικότητας για την οικονομία και το καλό του τόπου μου.

Ενιωσα την ομορφιά του συναισθήματος να λειτουργείς για το καλό όλων. Κάθισα στο ίδιο τραπέζι με τους άλλους κοινωνικούς εταίρους και ένιωσα στην πλάτη μου την ευθύνη του να διαπραγματεύεσαι μισθολογικά θέματα, στα οποία έπρεπε να συγκεραστούν οι ανάγκες των επιχειρήσεων, για ανταγωνιστικό μισθολογικό κόστος αλλά ταυτόχρονα να διαφυλαχθεί η κοινωνική συνοχή, γιατί συζητάς για το επίπεδο ζωής εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων», είπε χαρακτηριστικά.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με χαιρετισμό που απηύθυναν οι υπουργοί Κωστής Χατζηδάκης και Αδωνις Γεωργιάδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT