Σε κυκλοφορία 46 ηλεκτρικά λεωφορεία

2' 45" χρόνος ανάγνωσης

«Και τα 140 ηλεκτρικά λεωφορεία έχουν ενσωματωθεί στο συγκοινωνιακό έργο της πρωτεύουσας. Εξ αυτών, τα 46 λεωφορεία σήμερα εξυπηρετούν τους πολίτες. Και τις επόμενες εβδομάδες ο αριθμός αναμένεται να διπλασιαστεί». Αυτό αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών, όπου πληροφορούμαστε πως θα αρχίσουν σταδιακά να κυκλοφορούν και τα 140 στους δρόμους της Αθήνας. Στο ερώτημα βέβαια γιατί δεν βγαίνουν και τα 140, η απάντηση των ΟΣΥ δεν φαίνεται ιδιαίτερα πειστική. Διατείνονται μάλιστα πως η προσωρινή εγκατάσταση των φορτιστών –που αποτελεί «μπάλωμα» λόγω μη ολοκλήρωσης του έργου της μόνιμης εγκατάστασης– αρκεί για τη φόρτιση των λεωφορείων. «Δεν παίζει ρόλο η φόρτιση στο πόσα βγαίνουν κάθε φορά, αλλά τα δρομολόγια και οι ανάγκες. Από Δευτέρα θα μπουν όλα στη ροή», αναφέρεται. Από την πλευρά τους, εργαζόμενοι λένε πως υπάρχουν μόλις 7 φορτιστές με 2 υποδοχές σε 4 αμαξοστάσια, επισημαίνοντας πως υπάρχει σοβαρό θέμα με τη φόρτιση όλων των λεωφορείων.

Σχέδιο ΚΕΑΟ για είσπραξη 1,65 δισ. ευρώ το 2024

Εντός τριών μηνών από τη δημιουργία της οφειλής και την ένταξη του χρέους στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (KEAO) θα κινούνται οι διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης. Αυτό προβλέπει το επιχειρησιακό σχέδιο του κέντρου για το 2024, με στόχο την είσπραξη τουλάχιστον  1,65 δισ. ευρώ. Το ποσό αυτό αφορά όχι μόνο τα έσοδα από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, αλλά και από τις ενεργές ρυθμίσεις. Οπως επισημαίνεται στο σχέδιο, ταυτόχρονα θα υπάρχει αξιολόγηση οφειλών και οφειλετών, ώστε να φαίνεται αμέσως για ποιους μπορούν να ληφθούν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.  

Αυξάνονται οι μεγάλης διάρκειας κυβερνοεπιθέσεις

Μια άκρως επικίνδυνη τάση στον τομέα της κυβερνοασφάλειας έχει αρχίσει να επικρατεί διεθνώς. Πλέον, οι απειλητικοί φορείς παρατείνουν τις επιθέσεις και διεισδύουν σε δίκτυα για μεγάλα χρονικά διαστήματα, αποτελώντας σημαντικό κίνδυνο για τις επιχειρήσεις. Σύμφωνα με την έκθεση «Kaspersky Incident Response 2023», οι κυβερνοεπιθέσεις που επιμένουν για περισσότερο από έναν μήνα, αποτελούσαν το 2023 το 21,85% του συνόλου, σημειώνοντας αύξηση κατά 5,55% από το 2022.

Υψηλή πτήση κερδών για τις εισηγμένες

Τα πρώτα συγκεντρωτικά στοιχεία από τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου των εισηγμένων στο Χ.Α. εταιρειών δείχνουν πως το 2024 οδεύει στο να αποτελέσει άλλη μια πολύ καλή χρήση. Σε ένα πρώτο δείγμα 15 εταιρικών ανακοινώσεων που είχαν δημοσιεύσει στοιχεία έως την Παρασκευή και τα οποία ανέλυσε η Beta Securities, η αύξηση των καθαρών κερδών σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό α΄ τρίμηνο προσεγγίζει το 30% στα 1,66 δισ. ευρώ με ισχυρή συνεισφορά από τον τραπεζικό κλάδο (1,09 δισ. ευρώ +38,4%). Οπως σχολιάζει η χρηματιστηριακή, αυτό είναι ένα εξαιρετικό ξεκίνημα, αν συνεκτιμηθεί ότι η κερδοφορία των εισηγμένων στο Χ.Α. έρχεται από δύο συνεχόμενες χρονιές-ρεκόρ.

Ευέλικτο πρόγραμμα στην αγορά κατοικίας

Καινοτομίες στη χρηματοδότηση αγοράς νεόδμητων κατοικιών σχεδιάζουν εταιρείες ανάπτυξης προκειμένου να ενισχύσουν τις πωλήσεις τους. Ενα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί η πρωτοβουλία της Green Properties, που αναπτύσσει σειρά οικιστικών έργων σε διάφορες περιοχές της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Κρήτης, της Πελοποννήσου και του Σαρωνικού κόλπου. Με το πρόγραμμα «Μισό Μισό», η εταιρεία θα επιτρέπει στους ενδιαφερομένους να καταβάλλουν το 50% της αξίας του ακινήτου και να αποπληρώνουν το υπόλοιπο 50% με τη μορφή άτοκων μηνιαίων δόσεων. Ετσι οι ενδιαφερόμενοι αποφεύγουν την πίεση των τραπεζικών δανείων και της γραφειοκρατίας, περιορίζουν την πολύ υψηλή αρχική επένδυση και μπορούν να αποκτήσουν ένα μεγαλύτερο ή ακριβότερο σπίτι. Η εμφάνιση ενός τέτοιου προγράμματος στην αγορά είναι ενδεικτική της προσέγγισης που έχουν αρχίσει να υιοθετούν πλέον οι εταιρείες προκειμένου να απευθυνθούν σε μεγαλύτερη μερίδα Ελλήνων αγοραστών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT