Εξονυχιστικοί έλεγχοι στη ΔΟΥ Χαλκίδας

Εξονυχιστικοί έλεγχοι στη ΔΟΥ Χαλκίδας

2' 49" χρόνος ανάγνωσης

Μετά τις αστυνομικές αρχές, σειρά είχε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, η οποία ξεκίνησε το ξεσκόνισμα των υποθέσεων που είχαν ελέγξει την τελευταία πενταετία οι πέντε εφοριακοί της ΔΟΥ Χαλκίδας που έχουν συλληφθεί καθώς εκβίαζαν επιχειρηματίες, αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά. Ηδη οι διωκόμενοι προϊστάμενοι παύθηκαν από τις θέσεις τους, ενώ στο σύνολό τους οι διωκόμενοι υπάλληλοι απαλλάχθηκαν από τα καθήκοντά τους. Ταυτόχρονα άρχισε η διαδικασία για να τεθούν σε αργία μέσα σε 30 ημέρες, όπως προβλέπει ο νόμος. Μετά τα όσα αποκάλυψαν οι αστυνομικές αρχές, ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής έδωσε εντολή για επανέλεγχο όλων των ύποπτων υποθέσεων, και ιδίως αυτών που αφορούν επιστροφές ΦΠΑ, και πλήρη διαχειριστικό έλεγχο σε βάθος πενταετίας. Επίσης, όλες οι υποθέσεις ελέγχου μεταφέρονται στα ελεγκτικά κέντρα της Αττικής, όπως επίσης και οι ελεγκτές. Ουσιαστικά, η εφορία Χαλκίδας ξηλώνεται.

Παραμένει στην Ηλέκτωρ ο Λεωνίδας Μπόμπολας    

Το ποσοστό του, της τάξης του 5%, στο μετοχικό κεφάλαιο της Ηλέκτωρ, της θυγατρικής της Ελλάκτωρ στη διαχείριση απορριμμάτων που εξαγοράζει η Motor Oil, θα διατηρήσει σύμφωνα με πληροφορίες ο Λεωνίδας Μπόμπολας. Η Motor Oil προσέφερε 114,7 εκατ. ευρώ στην Ελλάκτωρ για την εξαγορά του ποσοστού της στην Ηλέκτωρ, το οποίο ανέρχεται στο 95% περίπου. Η πρόταση αποτιμά την Ηλέκτωρ σε όρους μετοχικής αξίας στα 121,5 εκατ. για το 100% του μετοχικού κεφαλαίου. Με βάση αυτή την αποτίμηση, η θέση του Λ. Μπόμπολα στην Ηλέκτωρ αποτιμάται στα 5,9 εκατ. ευρώ.    

Δεν αναμένεται αύξηση τιμών στις τηλεπικοινωνίες

Την εκτίμησή του ότι δεν θα υπάρξει αύξηση τιμών την επόμενη διετία στις τηλεπικοινωνίες διατύπωσε, στο περιθώριο χθεσινής εκδήλωσης για το νέο Μουσείο του ΟΤΕ στο κέντρο της Αθήνας, ο απερχόμενος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Μιχάλης Τσαμάζ. Πρόσθεσε πως η νέα διοίκηση του ΟΤΕ θα πρέπει να χαράξει στρατηγική με ορίζοντα πέντε έως επτά χρόνων για να είναι μπροστά από τις εξελίξεις.

Χαμηλό το ποσοστό επενδύσεων σε ακίνητα

Αγεφύρωτο παραμένει το χάσμα της κτηματαγοράς, σε σχέση με την περίοδο πριν εκδηλωθεί η οικονομική κρίση. Οπως ανέφερε σε συνέδριο ο πρώην υποδιοικητής της ΤτΕ Θεόδωρος Μητράκος οι επενδύσεις σε ακίνητη περιουσία αγγίζουν το 2%, έναντι 10% πριν από τη χρηματοπιστωτική κρίση. Πέρυσι ο αριθμός των οικοδομικών αδειών ανερχόταν σε 35.000, από 66.000 πριν από το χρηματοπιστωτικό σοκ, ενώ οι συναλλαγές παραμένουν λιγότερες από τις μισές συγκριτικά με τα επίπεδα πριν από το 2009. Ο κ. Μητράκος ανέφερε πως 1,2 εκατ. ακίνητα ανήκουν στο Δημόσιο, ενώ το 85% του συνόλου των ελληνικών ιδιοκτησιών είναι ενεργοβόρες και ηλικίας άνω των 20 χρόνων.

Η Ελλάδα έχει πλέον θωρακίσει την οικονομία  

Οι άλλοτε αδύναμοι κρίκοι της Ευρωζώνης, όπως η Ελλάδα, έχουν πλέον θωρακίσει τις οικονομίες τους και δεν απειλούνται από τα υψηλά επιτόκια, τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Λουίς ντε Γκίντος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Oberösterreichische Nachrichten. Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση για το κατά πόσον η «σφιχτή» νομισματική πολιτική μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στις χώρες με υψηλό χρέος, τόνισε πως η κατάσταση των οικονομιών τους είναι πλέον διαφορετική: «Οι χώρες που αντιμετώπιζαν προβλήματα μεταξύ 2010 και 2012 –όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ιταλία, η Ισπανία– έχουν τώρα έναν τραπεζικό τομέα που βρίσκεται σε καλύτερη θέση, βελτίωσαν την ανταγωνιστικότητά τους, μείωσαν τα δημοσιονομικά ελλείμματα, με ορισμένες να καταγράφουν ήδη πρωτογενές πλεόνασμα. Η Ιταλία και η Ελλάδα, για παράδειγμα, έχουν υψηλούς δείκτες χρέους, αλλά οι οικονομίες τους αναπτύσσονται περισσότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων έχουν μάλιστα μειωθεί πρόσφατα».  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT